Tuesday, 12 May 2015

GOST?

10th May 2015
Family day at Swiss Park

Assalamualaikum
dan salam sejahtera....

Seronoknya la baring-baring atas rumput sambil tak fikir tentang peperiksaan yang bakal mendatang. Tambah pula sekarang musim bunga, cuaca pun sedap-sedap je. Mesti pelik, kenapa la student oversea ni boleh je baring atas rumput, atas daun la, atas bunga la. Sebenarnya, rumput dan tanah kat sini kering. Tak lembap macam lepas hujan kat Msia. Jadi, sesuai je kalau nak baring ke, guling ke, duduk ke. Selamat, selagi takde najis di mana-mana. 

Tepat hari ni, maksudnya tinggal sebulan tepat sebelum bermula exam Gost! Pe benda Gost tu? Ghost = Hantu ke? Idok ler jawapannyer. Cuma cikgu-cikgu serupa hantu ade la kot. Haha. Takde-takde. Gurau je. 

Gost Exam - Government standard examination. Peperiksaan terakhir sebelum pulang ke Malaysia. Lepas tu boleh balik Msia for good, insyaAllah kalau tiada aral melintang. Banyak lagi cabaran mendatang bila balik Msia nnti. Takpe, kita selesaikan satu persatu. Rezeki tu ada je dekat mana-mana. 

Oke. Nak tidur. Esok kelas selepas cuti dengan lamanya. 
Selamat malam dunia.
^_^

2 comments:

  1. Seronok kan dapat baring-baring dekat rumput :)

    Moga Allah permudahkan segala urusan ^_^

    ReplyDelete
  2. Still nervous sebenarnya nak baring2 atas rumput. haha, biasanya bawak plastik, tikar picnic. hehe, pernah nampak najis anjing dalam rumput2 tuu, maybe tuan dia tak perasan nak buangkan T_T

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^