Tuesday, 24 March 2015

Life Update.

Swiss Park, Nizhny Novgorod
8 March 2015

Assalamualaikum
dan salam sejahtera....

Pertama sekali, siapa ingat 8 mac tu tarikh apa? Kalau tak ingat juga, meh nak bagi tahu. Hari Wanita sedunia. Tapi yang paling best, kat Russia ni dapat cuti. Jadi, isnin tu dapat la cuti sekolah sehari. Jadi, kepada semua wanita kat luar sana, hargailah diri anda yang satu ni. Kerana diri anda begitu berharga. Cewah, iklan Loreal kejap.

Oke, nak minta maaf sangat kat kawan-kawan bloggers sebab lama sangat tak baca cerita anda semua. Tak tahu kehidupan semua macam mana sekarang. Tengah cuti ke, dah tunang ke, dah nak kahwin ke, baby dah besar ke. Dulu, ada la jugak blogwalking setiap hujung minggu. Sekarang ni agak sibuk di hujung minggu. 

Sama la juga dengan update diri sendiri. Pun tak tulis juga. Entah, susah sangat nak tulis segalanya. Before this, I enjoyed writing because I find freedom in writing. Feel like a bird flying in the limitless sky. Write everything I like and dislike. The moment I'm happy and sad. The moment I enjoyed most. But as time passed by, you realized there's a limit in everything you do. The limit which make you stuck. Stay at the same place. But the limit is not decided by you, but by the society. 

Limitless. That's where I want to put myself. 
p/s: sedih cerita Limitless dalam hard disk dah rosak. One of my favourite movie.

Kalau tak faham, abaikan je oke. Monolog dalaman yang kadang-kadang terlintas di fikiran dan terungkap di bibir. Oh, hari ni turun salji! Cantik sangat. Sebenarnya macam blizzard juga pagi tadi waktu bangun pagi. Tak sabar rasa nak pegi lecture tengahari sebab pagi-pagi takde kelas. Sebenarnya tak sabar nak turun main salji puas-puas. Heeeee.

Tahun akhir ni, awal pula salji dah nak cair. Selalunya bulan April baru salji mula nak cair. Tahun ni, bulan Mac dah cair 75% salji. Kempunan nak main salji. Musim feveret setiap tahun. Entah, cantik sangat kot salji. Tak dapat lawan musim bunga pun tau. Untuk saya la. Oh ya, belum kongsi gambar winter photoshoot  dengan groupmates lagi kan? Nanti ye.

Oke. Tu je update buat masa ni. Harap semua sihat-sihat belaka dan live life the way you want it to be. 

Because at one point, indulging oneself is important. 
^_^

8 comments:

  1. Kenapa Russia masih salji lagi? Kan dah spring ni. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Farah. Russia ni winter 6 bulan. Lama sangat!

      Delete
  2. :) selamat pagi
    singgah pagi
    bestnya

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum farah, wahh bestnya. hope you're doing well kat sana. jaga diri baik2 ok. hehehehe

    ReplyDelete
  4. kat czech, dah siap pakai sweater je dah. haha, ada yang short skirt dgn sleeveless lagi.

    suka dgn snow jugak, likeee how pure, white the snow can be, dan macam tu hati kita perlu contohi kannn. hehe

    ReplyDelete
  5. Thank you so much for a well written, easy to understand article on this. It can get really confusing when trying to explain it – but you did a great job. Thank you!
    pediatric dentist in india

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing, I will bookmark and be back again.
    pediatric dentist in india

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^