Sunday, 22 June 2014

Travelogue: From Hong Kong with Love...

Avenue of Stars, Hong Kong.
21 June 2014

Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Pertama sekali, Alhamdulillah untuk semester yang lepas. Peperiksaan semua dah tamat. Banyak sangat pengajaran dan pengalaman yang Allah nak tunjuk untuk Exam kali ni. Betapa tinggi nilai tawakal pada Allah tu, memang tak dapat diungkap dalam kata-kata. 

Sekarang, cuti semester dua bulan bermula! Memandangkan tahun ni kami mengambil Flight Cathay Pacific, makanya, bercutilah kami di Hong Kong. Destinasi transit untuk empat hari tiga malam. Lama kan? Semalam baru hari pertama. Hari ni hari kedua. Curi-curi masa sarapan pagi sebelum pergi ke Ngong Ping 360 dan Disneylands. 

Will update my blog soon, insyaAllah. 
As for now, just wanna feel the moment.
^_^

15 comments:

  1. Enjoy your holiday. Take care :)

    ReplyDelete
  2. perghhh lama tu transit.. memang tak leh lepas peluang la jalan2 kat sna kan :)

    ReplyDelete
  3. selamat bercuti.. jaga diri baik-baik..

    ReplyDelete
  4. Macam mana ya dapat transit berhari-hari ni? Teringin sangat nak tahu. Saya selalu gak la transit Hong Kong ni. Tapi duduk dalam airport je sebab transit selalunya 3 jam je. Tak sempat nak explore Hong Kong pun.

    ReplyDelete
  5. pengalaman yg menarik nie.. tak sabar nk tgk entry Hajar yg seterusnya...

    ReplyDelete
  6. sronoknyaaaa jalan-jalan.. banyak dah tempat dia pergi :D

    ReplyDelete
  7. Wahhh Hong Kong, I really wish to see the street scenes there and the markets, tapi mesti sikit2 elak, sikit2 elak...takut kena daging babi hahahahaha....

    Sorry, rude joke. :-)

    ReplyDelete
  8. Such a wonderful post. Thanks for the share. It was very interesting and informative.
    wholesale Jewelry

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Hajar, bestnya ~~~

    ReplyDelete
  10. Your points are very true and heart touching. I must try to keep these points in my mind. I am sure these points ‘ll definitely help me in future. Thanks for the tutorial.
    wholesale Jewelry

    ReplyDelete
  11. bestnye awak pegi hong kong. best besssttt

    ReplyDelete
  12. my dear hajar....best nye awak!! cuti lame sgt ea? xde update pun? hehe

    ReplyDelete
  13. Legal services are very essential and almost everyone need it once in their lifetime any some or the other issues. Your blog is nice and informative also.
    retirement income planner

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^