Saturday, 22 June 2013

Officially 22 and Blessed.

Birthday cake by groupmates. 

Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Alhamdulillah. Habis dah peperiksaan. Officially 5th year medical student! Tough semester as 4th year student. End it well. Sekarang masa untuk pulang ke Malaysia! Oh yeah~! Empat hari sebelum pulang tapi rasa lama sangat sebab semua orang macam dah balik rumah. Saya pula masih di sini dan beg pun tak turunkan lagi dan tak kemas lagi. 

Post exam withdrawal syndrome - Rasa nak duduk atas katil sepanjang masa sambil menikmati bunyi dan nyamannya hujan. Tapi esok kena mula beli barang untuk bawa balik Malaysia. Great! :)

Officially 22 and Blessed.
16 June 2013. My Birthday. Four days before exam. Grrrrr...Nasibla lahir bulan peperiksaan. Dari tahun pertama lagi, sambut pun mesti masa tengah-tengah exam. Tapi bersyukur sangat-sangat untuk segala-galanya. Dalam kesibukan tengah belajar tu pun, kawan-kawan sanggup nak sambut hari jadi. Seriously, tak kisah pun kalau tak sambut sebab faham semua pun sibuk nak baca buku.

I'm blessed to have such friends, groupmates, roommate, juniors.
I'm blessed to have my family always.
I'm blessed for everything You had gave me for this 22 years. 
I'm blessed to have been alive until now. 
I'm blessed just to be here. 
Thank you Lord. You know the best. 

Presents given by friends...
Thank you dearest.

Chocolate given by groupmates. 
Peneman waktu belajar.

Receive two new roses from juniors. Thank you adik-adik.
My flower's collection. I just love flowers. 

Father's Day
Pada hari yang sama, adalah hari bapa di seluruh dunia. Jarang sekali berlaku tarikh hari jadi sama dengan tarikh hari bapa. Rasanya kali terakhir yang terjadi adalah sewaktu sekolah rendah. So, its a special day for me and my dad. Ucap hari bapa dekat skype je macam biasa. Tapi tahun ni dapat hadiah birthday special dari Abah! Tak sabar nak kongsi. Nanti ye! 

Me, my lil sister and Abah. 

That's all for now.
Thank you for readin'.

Monday, 10 June 2013

Love Yourself

Find the yellow ladybug if you can...

Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Quick Update.
Alhamdulillah. Dah habis satu peperiksaan. Neurology. Tinggal satu lagi peperiksaan sebelum pulang ke Malaysia! Sepuluh hari sebelum peperiksaan. 17 hari sebelum pulang ke tanah air. Tak sabarnya! Macam-macam list-to-do dah buat. Harap-harap dapat buat semua sebelum pulang ke Rusia semula. Oh ye, bakal pergi ke Kelantan untuk hadiri majlis perkahwinan senior minggu pertama lepas pulang. Jom bercuti!

Love whatever you do. Not for others, but for You.

Kita, manusia banyak sangat berfikir tentang apa yang akan orang pandang pada diri kita sendiri. Selalu jika kita mahu lakukan sesuatu, kita terfikir 'Eh, nanti orang cakap apa? Betul ke apa yang aku buat ni? Nanti orang cakap macam ni, macam tu.'. And that's what limit us.

Memanglah, kalau benda tu terang tang-tang salah, janganlah buat. Tapi kalau sesuatu yang kita nak buat tu baik dan kita pula yang malu tidak bertempat, memang kita akan duduk di tempat yang sama berulang-ulang kali. Just go with it, if its the right things to do. 

As for now, I'm trying to be in love with My Life. Love everything I do, even if I'm just studying inside my room for a day because it's study week rite now. Make it interesting. Study outside. Study at the park. Study at shopping complex. Then. I'll love it more. And if you do it for yourself, not to impress others or not to do it because other people do it, then, you'll find yourself just happy with it. #truestory
^_^

So, people. Enjoy what you do best. Love it, for yourself. Not for others. 
You'll find yourself smiling all the time.
-Schajar Mcflurry-