Monday, 11 November 2013

Blog Berwajah Baru

Assalamualaikum 
dan salam sejahtera....

Alhamdulillah. Akhirnya, berjaya tukar template blog setelah dua tahun menggunakan template dari Cutest Blog on the Block. Sebenarnya dah lama dah teringin untuk tukar template yang comel dan kiut, tapi disebabkan kekangan masa, baru berjaya baru-baru ini.

Dalam bulan lepas, waktu buat keputusan nak tukar template blog bagi nampak lain dari lain, banyak sangat survey dekat internet tentang pereka-pereka template yang kena dengan cita rasa sendiri. Survey punya survey, terjumpa satu belog Syafeika Edora. Tengok hasil dari blog yang direka oleh Cik Syafeika, cantik sangat.

Macam luas sangat. Dari yang sophisticated untuk bisnes, ke lukisan chibidles, dan untuk jenis belog yang pinkishgurly dan curly macam belog saya ni. Dengan layanan cik Syafeika untuk pelanggan yang cerewet dan nak macam-macam seperti saya ni, dia akan cuba buat macam yang kita minta untuk ubah. 
^_^

Lagi satu sebab adalah kerana blog yang lama berat sangat. Nak tunggu loading semua benda, boleh buat susu sambil cicah oreo. Eh tipu! Russia mana ade oreo. Haha. Sekarang harap-harap dah senang nak buka dan pantas untuk baca. 

Kalau sesiapa yang ikut belog ni dari zaman dulu-dulu 2nd year mula buat, mesti nampak perubahan. Harap-harap perubahan yang makin elok. Tengok kat bawah ni header zaman dulu-dulu....

Header pertama kali waktu berblogging..

Lepas tu, header kedua menang dari pereka fesyen Sandra Azwan.

Waktu menang header dari Sandra Azwan, gembira tak terkata. Tak sangka boleh menang kan. Dan bila Sandra Azwan bagi header tu je, terus exsaited makeover blog. Waktu tu la tukar belog kali kedua. Ni kira rupa belog yang terbaru untuk kali ketiga. Oke. Dah cerita banyak. Kalau sesiapa nak tempah untuk makeover belog, boleh minta pada cik Syafeika Edora

Lepas ni lagi eksaited nak update tentang banyak benda yang dah lama tertinggal dalam draft. Esok Hematology kelas terakhir. Jom study malam ni! 

by Sandra Azwan...

Thank you for readin'
Schajar Mcflurry

7 comments:

  1. Tq blog walking td :) dan lagi satu nak puji blog kamu ni nampak kemas jeee pink pink gitu...dan header kamu pun cantik...kita nak buat header sendiri pun tgn tak berbedung...xlawa...xkreatif kot hehhe tahniah tau!!!! header anda shantek :)

    ReplyDelete
  2. k, semoga lebih semangat berblogging dgn rupa yg baru.. :)

    ReplyDelete
  3. Miss Meen. Saya tak buat header sendiri. Saya tempah je sebab diri sendir ni pun sangat la tak kreatif. Especially bila dengan technology...

    ReplyDelete
    Replies
    1. . Hahaha thanks for the entry dear and again, terima kasih dah order dgn saya :)

      Delete
  4. Baca dr phone. So cant see thee makeoverrrr huaaaaa TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat baca dari lappy! hehe. Btw, rindu nak baca blog update awak~~~

      Delete
  5. sis pun tempah.nak buat sendiri tak pandai edit bagi cantik..hehe
    blog awak cantik.suka kaler purple dia. lembut jea

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^