Saturday, 22 June 2013

Officially 22 and Blessed.

Birthday cake by groupmates. 

Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Alhamdulillah. Habis dah peperiksaan. Officially 5th year medical student! Tough semester as 4th year student. End it well. Sekarang masa untuk pulang ke Malaysia! Oh yeah~! Empat hari sebelum pulang tapi rasa lama sangat sebab semua orang macam dah balik rumah. Saya pula masih di sini dan beg pun tak turunkan lagi dan tak kemas lagi. 

Post exam withdrawal syndrome - Rasa nak duduk atas katil sepanjang masa sambil menikmati bunyi dan nyamannya hujan. Tapi esok kena mula beli barang untuk bawa balik Malaysia. Great! :)

Officially 22 and Blessed.
16 June 2013. My Birthday. Four days before exam. Grrrrr...Nasibla lahir bulan peperiksaan. Dari tahun pertama lagi, sambut pun mesti masa tengah-tengah exam. Tapi bersyukur sangat-sangat untuk segala-galanya. Dalam kesibukan tengah belajar tu pun, kawan-kawan sanggup nak sambut hari jadi. Seriously, tak kisah pun kalau tak sambut sebab faham semua pun sibuk nak baca buku.

I'm blessed to have such friends, groupmates, roommate, juniors.
I'm blessed to have my family always.
I'm blessed for everything You had gave me for this 22 years. 
I'm blessed to have been alive until now. 
I'm blessed just to be here. 
Thank you Lord. You know the best. 

Presents given by friends...
Thank you dearest.

Chocolate given by groupmates. 
Peneman waktu belajar.

Receive two new roses from juniors. Thank you adik-adik.
My flower's collection. I just love flowers. 

Father's Day
Pada hari yang sama, adalah hari bapa di seluruh dunia. Jarang sekali berlaku tarikh hari jadi sama dengan tarikh hari bapa. Rasanya kali terakhir yang terjadi adalah sewaktu sekolah rendah. So, its a special day for me and my dad. Ucap hari bapa dekat skype je macam biasa. Tapi tahun ni dapat hadiah birthday special dari Abah! Tak sabar nak kongsi. Nanti ye! 

Me, my lil sister and Abah. 

That's all for now.
Thank you for readin'.

27 comments:

  1. selamat hari lahir yang ke 22 , dan semoga selamat pulang ke Malaysia :)

    ReplyDelete
  2. hepy belated bezday! :) wah...dh nk blik malaysia..msti excited kn??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eksaited sangat2! Tak sabar rasa nk balek rumah.....

      Delete
  3. hepi tuaa dayy dearr.may allhah swt bless you and achieve all your dreams and goals in your life. amin ;)

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir ... happie swweeet 22 ....

    lagu taylor swift
    ''im feelin 22 , everything gonna be alrite ... feelin 22 22 !! ''

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Hari besday dengar lagu tu 24 jam. Hehe..

      Delete
  5. Happy belated bufday sayammm
    Sweet 22 gituew
    Still young , vogue n pretty
    Hope ur exam going well
    Best nyer blk tanah melayu
    Happy holiday n have fun kヾ(@⌒ー⌒@)ノ

    ReplyDelete
  6. happy birthday. have a wonderful year. ala muda sgt lg. belajar rajin-rajin dan balas jasa mak ayah ok? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Will always appreciate them ;)

      Delete
  7. salam.
    awak,tumpang lalu.
    kte nak promote sikit.
    kte ade jual aura white RM130 je.
    free postage + shaker + 5 free gift.
    kalau nak, contact kte ae.
    Diba 012 7009100 :)

    ReplyDelete
  8. hai sy dtg dr contest .. jom join! http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Happy belated birthday k.Hajar !! (Dah boleh sebut nama dia, yeah)

    So lepas ni memang terus duk Malaysia la ea? Tahniah sebab dapat mghabiskan journey as medical student, bukan senang nk menghadapinya kan? Mesti excited nk beli buah tgn untuk org2 kt M'sia..

    Selamat kembali ke Malaysia!!! Btw, duk M'sia kt area mne ye?

    ReplyDelete
  11. Belum habes lagiii. Ade 2 tahun to come. Sekarang cuti semester je Teena. So. Enjoying the holiday.

    ReplyDelete
  12. happy belated birthday :)

    Sama la kita, tiap kali birthday je mesti time nak exam..huhuhu

    ReplyDelete
  13. happy birthday hajar :) may Allah bless you always..sorry baru dapat tahu. haha

    ReplyDelete
  14. wah..misti excited kan nak balik malaysia..hehe btw, epy belated bufday..=)

    ReplyDelete
  15. happy birthday.. sorry lambat wish

    ReplyDelete
  16. happy belated bday.seronoknya dapat byk hadiah dan bunga :)

    ReplyDelete
  17. Happy belated birthday. hehe. macam dah terlambat je kan.

    btw, akak kat sana berapa tahun? 6 ekk?

    ReplyDelete
  18. happy belated birthday dearrrr :)
    sorry lambattttt. semoga sentiasa dimurahkan rezeki ye :)

    ReplyDelete
  19. errr, cm dah terlewat je, btw happy birthday..

    ReplyDelete
  20. hepi besdeyyy

    Salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  21. 22??tapi asal muka tak mcm 22 pun.hahaha
    happy belated birthday and salam lebaran..muahhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  22. Red Velvet promotion for blogger. visit our blog :)

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^