Monday, 10 June 2013

Love Yourself

Find the yellow ladybug if you can...

Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Quick Update.
Alhamdulillah. Dah habis satu peperiksaan. Neurology. Tinggal satu lagi peperiksaan sebelum pulang ke Malaysia! Sepuluh hari sebelum peperiksaan. 17 hari sebelum pulang ke tanah air. Tak sabarnya! Macam-macam list-to-do dah buat. Harap-harap dapat buat semua sebelum pulang ke Rusia semula. Oh ye, bakal pergi ke Kelantan untuk hadiri majlis perkahwinan senior minggu pertama lepas pulang. Jom bercuti!

Love whatever you do. Not for others, but for You.

Kita, manusia banyak sangat berfikir tentang apa yang akan orang pandang pada diri kita sendiri. Selalu jika kita mahu lakukan sesuatu, kita terfikir 'Eh, nanti orang cakap apa? Betul ke apa yang aku buat ni? Nanti orang cakap macam ni, macam tu.'. And that's what limit us.

Memanglah, kalau benda tu terang tang-tang salah, janganlah buat. Tapi kalau sesuatu yang kita nak buat tu baik dan kita pula yang malu tidak bertempat, memang kita akan duduk di tempat yang sama berulang-ulang kali. Just go with it, if its the right things to do. 

As for now, I'm trying to be in love with My Life. Love everything I do, even if I'm just studying inside my room for a day because it's study week rite now. Make it interesting. Study outside. Study at the park. Study at shopping complex. Then. I'll love it more. And if you do it for yourself, not to impress others or not to do it because other people do it, then, you'll find yourself just happy with it. #truestory
^_^

So, people. Enjoy what you do best. Love it, for yourself. Not for others. 
You'll find yourself smiling all the time.
-Schajar Mcflurry-

16 comments:

  1. good luck 4 ur exam dear..
    semoga berjaya dgn jaya nya..
    best nye.. u lg bnyk tmpt menarik dah pergi.. =)

    ReplyDelete
  2. good luck!! =)

    *kalau nak cuba shaklee bila balik mesia nanti roger2 la. hehe

    ReplyDelete
  3. Kalau sume nak puaskan hati org susa gak ye dakk, you,re right just love what you wanna do. We never can satisfiy people surround us. Btw all the best in your exam dear :)

    ReplyDelete
  4. Saya pun dalam minggu exam ni. Lagi 3 paper sebelum tamat degree. InsyaAllah. Good luck k. Follow sini :)

    ReplyDelete
  5. bersyukur dengan apa yang ada di sekeliling kita pun boleh buat kita rasa bahagia :) salam kenal dik :) membalas kunjungan

    ReplyDelete
  6. wah lg brp hari je nak balik malaysia ni. mesti tak sabar nak jalan jalan carik makan kan? huhu

    yep setuju dgn quote tu. kalau fikir apa org ckp psl kita memang boleh giler huhu. just live life to the fullest :)

    ReplyDelete
  7. seronoknya schajar dapat merantau ke serata dunia..tahniah dan semoga berjaya dalam apa jua yg di impikan..salam dari tanahair..

    ReplyDelete
  8. Good luckkkkkkkk! all the best! :)

    ReplyDelete
  9. Good luck baby ! Doakan aku jugakk. :D

    ReplyDelete
  10. gud luck sis ....

    jangan stress2 , nak stress lepas exam k .. ^ hihi

    ReplyDelete
  11. Mesti x sabar sgt2 nk balik Malaysia kan..
    Semoga berjaya!!
    Btw, apa nama awak ye, sbb sy x tahu nk panggil apa..hehe

    ReplyDelete
  12. good luck dear. yg penting enjoy apa yg kita ada kan :)

    ReplyDelete
  13. wahh...bestnye dpt balik bercuti di malaysia

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^