Monday, 15 October 2012

Raya Time!

Raya Time...
See how happy we are!

Assalamualaikum
dan salam sejahtera....

I know... I know...Raya dah berzaman dah, tapi baru nak tulis pasal raya dan sambut raya kan! Raya haji pun bakal menjelang. Ish3. Lambat betol! Tapi apakan daya. Kami semua pelajar yang rajin dan masing-masing sibuk dengan pelbagai macam acara. Alhamdulillah, berjaya juga buwat majlis sambutan hari raya aidilfitri di NiNo.

Jadi, apa yang saya buat? So, like always, we gave each student their specific job. Saya buat nasi impit! Senangkan. Cuma perlu rebus di malam hari, dan potong di siang hari. Nampak macam senang, tapi bila kene potong 100+ bungkus besar nasi impit, macam tak senang dah. But we made it! Dan kumpulan lain buat ayam masak merah, nasi hujan panas, kuih lodeh dan puding roti. Syukran ya Allah, kenyang sungguh di hari raya.
^_^

Dan pada hari yang sama, pegawai Mara, En Suhaimi turut datang untuk memeriahkan majlis. Yang paling best  dapat duit yang claim semester lepas! Wah...! Rezeki macam tiba-tiba turun dari langit. Tapi disebabkan perangai saya yang shopaholic sikit ni, tiba-tiba je dah hilang ke mana entah duit tu. *heeee. padahal guna untuk shopping kan!*

So, here we go.... Our picture during hari raya...

 Waiting for food....
Grrrrr..... our stomach grunching...

The hall... 

Senior 6th year...
Doctor to be InsyaAllah... 

Me and Ihsan...
Old housemate in Intec... 

 Picture of them... 

 Taking picture of the whole Nizhnian...

We're sisters!
Love you both.... 

During the hectic photography session... 


With beloved 6th year...

End of photography session with Adila Ismail... 


That's all for now
Thank you for readin'
-Schajar Mcflurry-

Nota hari ini: Maaf belog berat sangat sebab penuh dengan picture. Lepas ni kene kurangkan gambar dalam post tapi nanti tak puas pulak sebab nak cerita semua! 

Nota hari-hari: Takut sangat dengan Alzheimer disease.. Sebab selalu terlupa bende. Mungkin sebab tak fokus. Atau mungkin sebab terlampau leka. Ya Allah, kuatkanlah ingatan hamba-Mu ini. Rabbi yassir wa la tuassir....

2 comments:

  1. wehh aku ponn selalu lupee lately nie..wuuwuwuuu

    ReplyDelete
  2. Kannnn... rase macam ade penyakit pula...

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^