Wednesday, 3 October 2012

Groom's Place...

-Firdaus & Fiza-
2nd September 2012 

Assalamualaikum
dan salam sejahtera....

Okey. Hari tu dah cerita sikit pasal majlis perkahwinan abang saya belah pihak perempuan. Sekarang, kite pegi majlis belah pihak lelaki pula. Iaitu dekat depan rumah kami je. Tak buat kat dewan pun sebab kebanyakan dewan dah penuh, dan rumah kami pun available je untuk buat majlis perkahwinan. So, here we go....

Look at the picture above. It is my family photo during that day. 2nd September 2012. Sepatutnya dah ada kat Russia dan bersiap sedia untuk mulakan sesi persekolahan pada keesokan hari nya. Tapi, masih di Malaysia dan menikmati setiap detik yang ada. 

Yup. Pengalaman yang sangat seronok! Untuk berada di majlis pernikahan dan persandingan kedua-dua belah pihak. Pengalaman yang sangat bermakna. Thanx engah and kak Fiza for the experience! and for the date that you guys choose for me to be there. Rilly3 appreaciate it...
^_^

With atuk and wan.
Sangat nice dress kak fiza!

Jadi, malam sebelum majlis agak sibuk dengan banyak benda. Nak kemas rumah belah dalam dan luar, nak siapkan untuk majlis esok hari nya, nak tunggu pelamin datang, dan nak pakai inai lagi. Too much things to do. Pengantin pun kene turun padang juga untuk siapkan semua benda. Ingat nak tunggu pelamin siap baru nak tido, tapi tak sempat. Tiba-tiba dah tido dengan inai kat tangan. Bangun pagi-pagi esoknya... Tadaaaaa. Pa kata pelamin dah siap dah, pegi la tengok kat depan sana tu. 

"Wah... pandainya diorang pilih pelamin! cantik!" - In my mind.

Lepas tu, ada majlis tahlil dan doa selamat untuk ahli keluarga sebelah pagi. Mula dengan tengahari, dah ramai orang datang ke majlis. Opss.. Lupa nak bagi tahu, tugas saya dan adik perempuan saya yang sorang tu adalah untuk jadi flower girl and handle doorgift. Jadi, kami la tukang beri hadiah pada orang yang datang dan saudara yang datang. Tak lupa juga nak ucap terima kasih pada saudara dan sepupu yang banyak tolong beri doorgift juga. Jasa kalian amat dikenang sebab kalau tak, memang tak cukup tangan nak bagi kat semua orang.

They were really helpful during this event. Thank you very much! 

Ucu and Aunty Nani with Nisa at centre... 

With Wan Yah and family from Singapore. 
Kak Mas siap naik motor lagi dari sana....
^_^

Dan tak lupa juga pada kawan-kawan yang datang dari dekat mahupun jauh. Yup, all my best friend forever managed to come to the event! Thank you very much. You made my day eventhough macam tak sempat sangat2 nak layan korunk one by one. But the way you gurls were there, made me realized that you were more than just a friend to me. More like we are sisters! Not too forget, Kak Tini yang bersusah payah untuk beberape hari tu. Banyak sangat tolong family ktorunk. Arigato...

With Balqis and Farahin... 
Best friends from primary school till forever...

With Najwa, Intan, Zarina and Raja...
Best friends from Secondary school till forever...

and not too forget Nadia Balqis.. 
Best friend from emaresem till forever!
p/s: now i realized that our picture is in your phone...

So, here goes my wish towards them...

Selamat pengantin baru buat Engah dan Kak Fiza...
Semoga berkekalan hingga ke jannah...
Semoga dimurahkan rezeki dengan perkahwinan kerana telah menyempurnakan salah satu sunnah Nabi Muhammad saw...
Semoga rumah tangga yang dibina dapat melahirkan khalifah yang soleh dan solehah serta comel dan kiut supaya boleh la kami buli dengan picit pipi yang comel tu..
Amin

Kepada Kak Fiza, welcome to the family!
Kenelah terima dua orang adik perempuan yang mengada-ngada dan macam2 kerenah ni...
Even sebelum ni Kak Fiza belum ada adik perempuan, tiba2 dapat adik perempuan yang instant! hehe...
Semoga dapat menyerikan family kami lagi...
^_^

And this is us... Sayang adik saya sorang nie... 
People says we look alike.. do we?

Sarah penat selepas tangkap gambar banyak sangat....

That's all for now
Thank you for readin'
-Schajar McFlurry-

Nota hari ini: Wah, internet connection yang mantap. Tak terputus even sekejap! Tahniah Dom.ru.

Nota hari esok: Masih cycle internal medicine. Sangat kagum dengan cikgu kami. Cantik, bergaya, pandai, dan lengkap segalanya. Lagi untung kalau beragama Islam =)

Nota hari-hari: Lepas ni update pasal Russia pulak oke. Dah habes update post pending kat Malaysia punye. By the way, selalu rindu family and friends kat malaysia dan senior2 yang dah graduate. Lonely maybe? Kene sibukkan diri dengan aktiviti kat sini lagi maybe... dan study!

1 comment:

  1. finally... dah bacaaaa.... nice and simple... thx for the wish btw.. insyaAllah... adik perempuan instant ek? tetibe tringat dgn maggie instant pulak.. hehe lapa... :p
    p/s- sori lmbt baca sbb link ke blig ni dah kemana2 tah tak taw nk cari.. skali godek2 jumpaa.. haha

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^