Tuesday, 25 September 2012

Bride's Place...

Firdaus & Fiza
-1st September 2012- 

Assalamualaikum 
dan salam sejahtera...

Walaupun cerita ni dah lambat sangat-sangat, tapi rasa nak update hari ni jugak. Even esok ada test Internal Medicine, rasa nak tulis sangat hari ni. Sebenarnya nak tulis belog ni dah masuk dalam list of things-to-do untuk hari minggu, tapi tak berkesempatan, tapi tak sibuk pun hujung minggu lepas. Tak tahu la habis masa ke mana. Mungkin kemas-kemas bilik BARU sikit rasanya...

Oh yes! Saya dah pindah bilik baru! House-warming untuk invited people nanti akan diadakan. Bilik sekarang besar sangat-sangat dan boleh buat banyak aktiviti. Jemput datang kalau ada masa kosong ye. Hehe. Tapi dalam minggu lepas sangat-sangat sibuk dengan pindah dan kemas barang. Pasang wallpaper and border baru kat bilik. Rasa comfy sangat kat dalam bilik. Alhamdulillah. 

Lagi satu, junior datang Nizhny esok! Okey. Kene mula jadi senior yang baik sebab ada dua orang junior bakal masuk block kami. Tapi dua minggu ni macam sibuk sangat dengan cycle Internal Medicine. Nak tunggu bas tiap-tiap hari setengah jam waktu pergi, naik bus sejam. Total perjalanan sejam setengah pergi sahaja. Pergi balik 3 jam. Badan pun dah penat. Tapi kene bersyukur la. Nasib baik cycle  bukan waktu musim sejuk. Lagi kesian diorang kene tunggu bus lama-lama dan jadi beku nanti. Be tough friends!

Okey. Itu adalah short update tentang kehidupan kat sini... Sekarang tentang majlis resepsi sebelah perempuan yang diadakan di Dewan kat Jalan Jelatek. Tema baju pihak lelaki adalah warna oren sebab kami semua pakai semula baju raya tahun lepas. Jadi, semua pun pakai warna oren. Jimat kan! Tak payah beli baju baru semua. These are some pictures for memory of their wedding ceremony...

Me and my sister. 
Orang cakap muka kami serupa. Tapi saya tak rasa begitulah!

Lupa nak bagi tahu. My brother is a navy lieutenant.
Sebab tu la ada kawan-kawan dia datang jadi Sword Bearer. 

The sword bearer with the Bride and Groom... 

One special moment for an army is the moment they cut the cake..
And the most important is when they walk below the sword to the altar. 

p/s: I used to have a dream to marry a soldier because i want to walk below the sword. 
But that was then, not now. Marriage is not something that just about walking below the sword. Its the responsibility after that...

Dengan Siti Nur Safura, anak saudara kami yang pertama.... 
Going to be two niece/nephew maybe later? :)

Some pictures with family members.. 
With beloved mom, dad, brothers and sister.

That's all for now
Thank you for readin'

Nota hari ini: Need to read internal medicine. Tomorrow got test. yosh!

Nota hari esok: Junior's coming! Need to pick they up to their room. By the way, forgot to mention, one of the junior got the same name with me~

Nota hari-hari: 12 things successful people do differently. No 7 - They keep things simple. No 5 - They avoid the trap of trying to make things perfect. Trying to live a simple and not perfect life. Always correct me if i'm wrong.

2 comments:

  1. wehh.tak dpt nk tgk bilik baru kau. jauh la nilai ke nizhny :P

    ReplyDelete
  2. i love this"Marriage is not something that just about walking below the sword. Its the responsibility after that"...kalau lar kedah dgn nizhny dekat mmg dah pegi melawat bilik baru tu..haha

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^