Sunday, 9 September 2012

Start of New Semester...


Assalamualaikum
dan salam sejahtera...

Dah lama sangat rasanya tak tulis kat sini. Duduk kat Msia rasa sentiasa tak cukup masa. Nak update blog rasa macam makan masa yang sangat panjang. Better spend the time with family than update belog or facebooking. But does that means I've more free time here than in Malaysia? Takde la. Cuma baru mula semester baru. Hujung minggu pertama biasanya dipenuhi dengan aktiviti sendiri. Barang dapur dah beli. Jadi, hujung minggu ni agak free berbanding minggu yang bakal datang.

Alhamdulillah selamat sampai ke bumi Nizhny Novgorod dengan selamat. Walaupun semasa dalam perjalanan pulang dalam flight, seluruh penduduk Nizhny dikejutkan dengan pemergian rakan seperjuangan kami. Cuma senior atas kami setahun. Tahun ke-lima pelajar perubatan di sini. Al-Fatihah buat mereka. Kadang-kala perkara sebegini terjadi untuk memberi peringatan kepada semua bahawa ajal dan maut tidak mengira usia. Persiapan hendaklah dilakukan pada setiap masa.

Jadi, cuti semester tahun ini penuh dengan aktiviti. Setelah pulang ke tanah air, terus bergegas belajar memandu kereta sebab dua hari lagi ujian JPJ! My dad already booked the date. Sebab seminggu lepas tu lesen L bakal tamat. Nak tak nak, kene pegi buat jugak test JPJ tu. Alhamdulillah. Selesai dapat lesen dan berjaya memandu kereta abang minggu seterusnya. *walaupun tercalarkan kereta pada hari pertama permanduan* Sorry engah!

Selepas itu, sebulan seterusnya dipenuhi dengan practical di Hospital Ampang, Emergency Department. A great experience with a lot of knowledge gained during that time. CPR was also done! Lagi sebulan pulak sibuk dengan mengemas bilik, cat bilik, beli katil baru dan sebagainya. A lot was done and I managed to give my lil sister my room. 
^_^

Kemudian, tiga hari sebelum pulang ke bumi Soviet, ada Majlis Penikahan Muhammad Firdaus dan Nur Hafizah Halim. My second brother. Next is my turn. Scary nyer! It was a nice ceremony. With a lot of joy and tears. The date was chosen because I was about to go back on 3rd september. My flight's date was chosen based upon their marriage's date. So, fair and square. On 1st september was the reception at bride's side. On 2nd september was the reception at our side.

Here are some of the pictures during the Nikah ceremony. 

During the Nikah Ceremony at the Bride's house.
p/s: we walked from our home till here because we live in one housing area.

Hantaran. 
I helped to buy some of the gifts during winter vacation at Italy last January...

Me and my sister with them.
Just Married.
May Allah bless them always and give them cute kids!

That's all for now. 
Thank you for readin'

6 comments:

  1. hajarrr! rindunya nak baca blog hajar heeee, jelesnya dah dpt lesen, aynn tak blh drive lg T_T
    ehem ehem, nnti dah smpai turn jgn lupe jemput :DDD

    ReplyDelete
  2. heeeee... tu larh, baru reti nk update belog! sampai turn..? tak tahu lagi bile.. :)

    ReplyDelete
  3. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete
  4. lastly update jugak.perghh lama betoi tak update..nnti dah sampai turn kakak,jaga-jaga..haha

    kak jd flower girl ka apa..haha

    ReplyDelete
  5. ok.aku baru selongkar belog kau. tetibe nak update belog gak.muahahaha

    ReplyDelete
  6. long tyme tak datang sini since i'm not blooging lagi. rinduuuu kat you hajar. entah ingat ke tak lagi kat i kann. :)

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^