Saturday, 12 May 2012

DiNneR at Тюбетейка...

The menu book. 
p/s: kali pertame pegi. Tak tahu nak order ape...

Assalamualaikum 
dan salam sejahtera...

Oke. Hari tu kata nak update pasal empat hari cuti yang tibe-tibe dah habes. Dan disebabkan cuti itu jugak, hari ni ade kelas sampai pkul 7.30 malam. Kelas Russian Language di petang hari. Bakal menjadi kelas yang sangat mengantuk di petang sabtu. Sekarang tengah lunch break, sempat kot rasanya nak tulis satu entry sekejap.
^_^

Jadi, lepas habes pergi tengok Circus on Water tu, ktorunk pun bersetuju untuk pegi makan dekat satu restoran halal dekat-dekat dengan kawasan circus tu. Perut masing-masing pun dah berbunyi tanda kelaparan. Memang setuju je larh terus nak pegi makan. nyum3. 

Restoran 'Тюбетейка' dan cara nak sebut nama restoran ni ---> Tyubeteika. Baru je tanye Encik Google tadi maksud dia apa. Rupa-rupanya maksud Тюбетейка ialah skullcap (direct translation). Maksud sebenarnya adalah macam 'kopiah' yang orang Russian kadang-kadang pakai tu. I mean, orang Islam la. Patut la dalam restoran tu sume orang pakai kopiah macam tu, termasuk tukang masak dan serving ladies. 

Saya order Uzbek Pilaf tu! Sedapnye....

Plov atau Nasi saya dah sampai.. Tak sabar nak makan!

 So, this is my first time eat at here. Sebelum ni penah datang tapi fully booked and reserved. Memang takde tempat kalau nak makan kat sini masa cuti dan hari minggu. Masa ktorunk datang ni pun dah lewat dan hari Isnin. Nasib baik ade tempat dan dapat jugak makan kat sini! Makan ape ye? Makan nasi dengan kambing. Lamanya tak makan kambing! Sedap tu memang sedap la. Tapi kalau makan hari-hari bole bankrup terus. Sekali-sekala takpe la.
^_^

Oke. Tibe-tibe cakap pasal makanan pulak. Padahal mula-mula masuk restoran ni, ktorunk tangkap gambar je banyak. Dan disebabkan lapar, terus decide nak beli desserts Turkey yang sedap tu! Semuanya manis-manis. Ops, lupe pulak. Ada satu jenis tu yang rasa macam halia. Errrr... Tapi akhirnya, tak bejaya nak habeskan sebab kenyang sangat. Desserts dye buffet style. Jadi, memang sedap la amek kan macam tak ingat dunia.

Buffet desserts yang menyelerakan...

Desserts Turkish-style. Turkish delight pun ade! 

Desserts je sampai dua pinggan. Melampau!
p/s: satu pinggan dessert plus minus Rm50. Oke. 
Tak nak bagi tau harge makanan kat sini dah...


Satu lagi benda yang best kat sini ialah interior design and decoration dye sangat cantik. Rasanya sebab tu makanan kat sini a bit expensive. So, we paid to be sitting there and enjoy the dinner and scenery. Its nice though!   

The restaurant itself. 

Kak Zahid, me and Kak Nad. 
*Muka lapar tunggu nasi dengan kambing*  

Them. 
Btw, kat belakang tu ade satu tempat makan exclusive. It cost for Rm60 just to seat there. 
So, we just took the picture.

 Kak Nadia Azmi.
She said - 'owh, i wanna wear that hanging clothes!'

 Kak Nasuha and Kak Zahid. 
Still, looking at the menu.

 and its me. 
^_^

That's all for now
Thank you for readin'

 Nota hari ini: Need to memorize a lot for Russian class this evening. 2 hours to go.

Nota hari esok: Thinking of watching movies at Fantastika early in the morning. The movie Dark Shadows starring Johny Depp. Gonna need to think about it.

Nota hari-hari: Benjamin Franklin once shared his secret of success --> Dont put away what you can do today for tomorrow. So, jangan bertangguh-tangguh lagi. Btw, love this song ^_^  

No comments:

Post a Comment

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^