Wednesday, 8 February 2012

Semester Baru Sudah!

Fontana di Trevi
Rome, Italy

Assalamualaikum
dan selamat sejahtera...

Lama rasenya tak tulis dalam belog nie. Tak reti2 nak update ke budak sorang nie. Tapi masa mencemburui segala-galanya. Nak upload gambar kat facebook time bercuti masa cuti semester lepas pun tak sempat2. Entah la, rasa macam masa tu memang takde dan sesak sangat dengan subject baru dan susah nie.

So, ambil kesempatan lepas makan malam ni untuk update kejap je. Not more than 20 minutes as the time rilly precious rite now. What rilly happened during the winter holiday till now? Winter holiday tersangat larh seronok walaupun memang banyak emosi yang diselitkan di dalamnya. Well, basically women from venus and men from mars. No one can denied it as both of them are different creature created to live in the same earth. But overall the trip was awesome!

Going from Berlin, Germany to a lot of city in Italy make the journey more fun. One place I love the most is venice! The scenery, the mood, the environment, and almost everything. Its just perfect. Alhamdulillah. I got the chance to be there. To view the nice city that lived on the water. We went everywhere by boat. Even the ambulance picked up the patient using a boat!

Looking at picture above. Its taken in Rome, Italy. The most famous faountain there. Its rilly nice! like seriously. Semangat je pegi sampai 2 kali. Dan pada sape2 yang tengok cerita When in Rome, mesti tahu pasal kisah disebalik fountain ni kan *wink*. Sape yang tak tahu, sile carik encik Google yek.
p/s: nie larh wallpaper handphone saya sekarang ^_^

Okay. So much to tell, yet the time limit me to do so. Cycle Operative surgey that take only 7 days in one semester and seem short, doesnt act like one. There's a lot to learn in it but and the time is limited. People, please study earlier to bear with this cycle. And we're the first group to bear with this cycle. Sabar je larh... Tapi kate orang, bersusah-susah dahulu dan bersenang2 kemudian. Gambatte ne!

That's all for now
Thank you for readin'
-Schajar Mcflurry-

Nota hari ini: Target malam nie, study lower limb sampai abes. Imagine kene hafal sume anatomy, including nerve and blood supply to lower limb in 3 days. This cycle is surely tough!

Nota semalam: Masuk morgue pertama kali dalam sejarah. Dan belajar jahit pada mayat. Its scary and fun all together bcoz this is the time you are being the surgeon!

Nota hari-hari: Please habis cycle ni dengan cepat. Tak larat dah.

3 comments:

  1. heyya..take it easy!^-^
    jom jom kita ganbatte same2 & ingat BIG no no to multi tasking..haha..
    peace!(^.^)V

    ReplyDelete
  2. ur face look look different here
    ganbare uols...hugs!

    ReplyDelete
  3. eh dah stat sem..takpe takpe dah puas jalan2 kan so its time to study balik.hehe fighting !!

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^