Monday, 26 September 2011

Talking About E-Day...


E-day

or in the other word...

Engagement Day
^_^

It is one of the happiest day in women life. Kalau tak percaye, cube tanya semua orang yang tengah bertunang sekarang. Mereka2 tu happy tak time bertunang? Definitely they'll say YES! Tapi tu tak termasuk hari perkahwinan mereka. Hari tersebut akan menjadi hari paling bahagia untuk semua perempuan di alam semester ini.


Engagement Day adalah hari di mana keluarga pihak lelaki akan berkunjung ke rumah keluarga perempuan untuk membincangkan tentang hubungan antara mereka. Pada masa yang sama hantaran akan ditukarkan antara kedua2 pihak sebagai hadiah pertunangan. Selalu nye hadiah untuk hantaran berupa makanan yang manis2, chocolate, cupcakes, tepak sirih, daun sirih, dan macam2 lagi.



Okay. Enough crapping! Sebenar nyer nak cerita pasal my brother's engagement day. Walaupun dah dua bulan, tak kira! Nak tulis jugak sebab dalam dua bulan nie memang lame tak update belog. Bile sampai Russia jer, tangan nie memang rasa gatal jer nak menulis. heeeeee..

It was on 10th July. Two days after i reached Kuala Lumpur International Airport. nope3! Bukan dua hari pun. Sehari setengah. Hari pertama sampai Malaysia, jetlag terus dan bangun bila matahari tegak atas kepala. Mana tak nyer, sebab kalau kat Russia maseh pukul 6 pagi lagi. Kat Malaysia pulak pukul 10 pagi dah. Badan pulak sengal2 sebab travelled for 2 days and carried 30 kg of cabin bag, 10 kg of handluggage, and 10 kg of laptop bag!
Berat kan3!

Then, on the same day...
Baru nak beli semua barangggggg. Baju tak gosok lagi. Kasut nasib baek bawak dari rusia. Dan yang paling lambat buwat ----> Beli contact lenses! Cube bayangkan, esok pagi2 dah nak kene pegi rumah Kak Fiza. Tapi malam2 tu dalam pukul 9 malam baru nak cari. Ape lagi, ronda larh sume kedai cermin mata yang dah nak tutup. Fuhhhh... Akhirnya, dapat jugak beli contact lenses sebelum kedai tu betul2 tutup. Last minute punye kerje larh nie.

Pagi2 esok nya. Maseh jetlag.
=.='

Tapi pergi jugak hantar my brother punye rombongan ke Keramat.
:)






It was verily nice!

...I luv the theme...
Pink and Silver

...I luv the 'pelamin'....
so cute!

...I luv the dress...
nampak macam gown dah Kak Fiza pakai
:)

...I luv the make up...
just perfectly match!

...I luv the 'hantaran'...
so sweet!

...I luv the food...
Schedappp nyer!

I luv Everthing about it!
^_^

especially to Abang Fir and Kak Fiza...

Congratulations on ur engagement!
dah bertunang nie, due2 jangan nakal2 yek...
hopefully everything gonna be great for both of you!
can't wait to attend ur wedding...

p.s: makde sure buwat mase siti dekat Malaysia okeyh!
klu tak, merajuk seribu tahun...

and not to forget...



to Kak Erna Nadia....
Congratulation too on ur engagement!
Sorry couldnt attend it when i was at Msia. Busy vacation with my family...
and not to forget..
please get married during summer!
so that i can attend the weddingggggg......


that's all for now..
thank you for reading
^_^

Saturday, 24 September 2011

A New Beginning...


Бисмиллахир-рахманир-рахим

...Bismillah al rahman al rahim...

Setelah sekian lama tak berblogging dan menulis entry yang kadang2 okay dan kadang2 kay-o, saat ini membuat diriku rasa seperti ingin memulakan semula dan membersihkan sawang2 dalam belog nie. Dua bulan tinggal di Malaysia membuat aku terasa seperti tidak mahu berblogging dan mahu lebih mendekatkan diri pada keluarga yang hanya dapat ku dakap erat2 dalam masa dua bulan tersebut...

Sepuluh bulan yang baru sebagai pelajar medik di Rusia telah pun bermula. Saat ini detik ini, satu cycle Pharmacology *mostly belajar tentang ubat-ubatan* telah pun berjaya dihabiskan. Alhamdulillah. Syukur Tuhan. Moga cycle2 seterusnya dapat dihabiskan dengan lebih baik memandangkan keadaanku dalam cycle pertama ini memang agak serabut. Tu larh, lain kali takmo balek lambat2 lagi.
I missed a lot of classes and lectures!
-.-'

Okay. Bagi yang memang dah follow blog Schajar Mcflurry ni sejak dari dulu, mesti korang dapat rase perbezaan yang nyata kan3! Scha dah tukar header baru! Layout baru! Dan ini semua disebabkan peningkatan umur yang menambahkan kematangan diri. Errrrrr.... iye ker?!? Macam tak betul jer.

Sebenarnya...
Ingat tak satu masa dahulu, Scha ade masuk contest yang dianjurkan oleh Sandra Azwan? Serius tak ingat? Mase lepas exam 1st semester last year. Kalau tak ingat jugak, takmo kawan! Okay2. Just nak cakap yang header baru kat atas tu adalah hadiah daripada Sandra Azwan sebab Scha adalah antara orang yang berjaya dalam contest tu. Alhamdulillah. Dapat header baru untuk permulaan belog nie.
^_^

-Thank You card from Sandra Azwan-

Just a short update from me after a long time. Tomorrow gonna be a nice day!
Happy weekend!
and I'm enjoying mine...


dan tak lupa juga...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua muslim di seluruh dunia.
Maaf zahir batin andai terkasar bahasa, tersilap kata dan seumpama dengannya.
Bulan Syawal masih belum tamat namun bakal tamat beberape hari lagi.
Jangan lupa habiskan puasa enam yek!
^_^