Saturday, 23 July 2011

If You Could See Me Now...


If you could see me now...
p/s: penah bace tak novel nie...?

what if love was right there in front of you...?
and you just couldn't see it...

i was supposed to finish this novel on my way back to malaysia.. during the transit, in the flight.. but now, its already two weeks i'm back in malaysia and i havent finish reading quarter of the book. this is becauseeeee.....

I'M BACKKKKK! I'm in Malaysia!
and i'm lovin' it
^_^

back to the topic...
what if love was right there in front of you...?
and you just couldn't see it...

..BECAUSE..

usually people are just not aware of what was there in front of them..

and they try to look harder for something that are not in front of them..

and only realize that they love someone when the person was missing from their side...

and looking back for that person..

well, that is basically what happened around us.. we are just not aware of everything... we just looking straight forward to the person that will complete our 'checklists' instead of looking at someone that have been trying so hard to be in our checklists...

well, the best solution is that.. there will be a perfect person that will one day make our checklists complete! and that is when...

WE ACCEPT THE PERSON FOR WHO THEY ARE...
^_^


okeyh... for sure, i'm not crapping about myself!
just wanna congratulate my brother for his engagement... will update later about their engagement! rilly love the theme.. pink and silver...

Thursday, 7 July 2011

#Day 6: TerbaNg di aNgkasA...


yes...!
d0ne packing... and off to Mosc0w...

hari yang memenatkan dengan packing barang nak balek rumah dan angkat beg yang tersangat berat... naseb baek setahun 2 kali jer pr0sedure ini akan berlaku... bulan 7 sekali dan sekali lagi bulan 9 nanti... kalau tak, mmg tak larat larh jawab nyer..

so, today.. my journey to malaysia begun..

1st stop...
...Domodedovo Airport, Moscow...

decide to go there by flight since there was an offer from Siberian Airlines...

sape buleyh bace tulisan kat atas tu....? dapat 10 markah!

just a short update fr0m tyme to tyme...
^_^

#Day 5: b0w-LinG...

woah....!!!! colourful watermelon larh!

last 2 days at nizhny novgorod...

see.. i told you life at here is not that boring...!
but still, compare to malaysia... always number 0NE in my heart... bak kate pepatah.. hujan emas di negeri orang.. hujan batu di negeri sendiri.. betul ker..? or terbalek...?
*confius kejap*

wutever it is... i played bowling for the third time at here.. and during this tyme, i l0st to all my friends...! huaaaaaaaaaa.... down giler...takm0 maen bowling dah pasnie... asek2 baling jer mesti senget.. tapi bile nak baling senget, bola jadik tegak pulak... haih... payah bebenar bowling nie untuk orang tak berape nak pakar macam kite2 nieyh... balek msia kene practice lagi nieyh.. try kalahkan adek2 buleyh larh kowt...
jum buli adek2 tyme cuti semester...!
^_^

lets play bowling...!
jangan putus ase walaupun berturut2 baling bola masuk longkang yek...

tapi kan.. one thing i realized is that.. bowling ball No. 8 mostly pink in colour! like seriously SERIOUS! i've been using ball No. 8.. and most of the time, the ball is pink in colour.. so, i think that is because, in my opinion, most of the women or gurls will use ball No. 8..
iye ker...? korunk maen bowling gune bola nombor brape ek...? dan cube korunk perhatikan bola no. 8 kat bowling centre kaler ape okeyh..

the bowling alleys... awat kosong sangat tyme2 begini...?
sebab hari nie hari bukan minggu...

so, ape yang paling3 berbeza tentang bowling kat sini adelarh... ktorunk maen ikut jam.. maksud nyer, bayar ikut kadar jam dan bukan ikut berape banyak game yang habes maen.. so, slalu nyer sejam dapat 6 game.. kalau maen dua orang, sejam 3 game.. beza kan...? masing2 ade pr0 and cons nyer tersendiri...

for example.. kalau maen kat Msia buleyh maen rileks2 dan cool jer tanpe tengok jam dah habes mase ke belum... tapi kalau maen kat nizhny.. kene pantas dan efisyen! kalau lagi cepat maen, lagi banyak game buleyh maen.. dan lagi save duit dari maen kat msia tau! bet0l! masing2 ade kelebihan dan kekurangan... and basically its just a bowling game...

schmiiilleeee... u're on camera!

thank yo for reading!
-Schajar McFlurry-

Tuesday, 5 July 2011

#Day 4: s0uveNieR HuNtinG

...A walk to remember...

yey!

dapat visa dah hari nie... rase macam nak balek sekarang jugak...
membayangkan betape payahnyer nak dapat visa nie.. kene abes sume exam dengan jayanye.. dan tinggal di bumi russia selama 10 bulan.. memang tak tahan...! takpe2... tinggal beberape hari jer lagi nak pulang ke tanah ayer.. tak sabar dah nieyh nak makan burger mcd!
^_^

and then... dah alang2 sampai minina tu.. takkan takm0 jalan dekat Minina Square yang terletak beberape meter jer dari situ.. one thing i luv about dean's ooffice is the location nearby the Walking Street! memang best... walaupun tak sepanjang Arbat Street yang ade kat Moscow.. takpun La Ramblas dekat Barcelona... tapi buleyh tahan larh walking street dekat Nizhny Novgorod nie...

wanna see how it look like...?
lets walk around with us....
^_^

from dean's office to walking street
...the flowers are just so enchanting...

spring is over... and the hot summer is here already! memang tersangat2 panas sampai kene beli sebotol ayer tiap2 kali kluar.. kalau tak, kering abes bibir.. daripada mengalami dehydration akibat berpeluh yang berpanjangan.. better drink a bottle of water whenever you're out there sumwhere because the weather out there is HOT and DRY...!

i rilly3 luv this building... its look antic and elegant...

Texas Chicken....!
sabar2... takleyh makan kat sini.. brape hari lagi nak sampai msia buleyh makan...

dan.. dekat walking street memang banyak patung2 macam nie..
diorang nie larh penduduk2 walking street yang setia..

this is how walking street here look like...
takde larh panjang sangat... but its very nice...! luv it during winter...

in front of Hogwarts!
haha... obviously no..! depan national bank diorang... macam hogwarts tau!

Adila and Ihsan looking for souvenier..
lupe pulak nak gtau.. kat sini pun ade jual souvenier.. untuk bawak balek umah..

one of the famous souvenier from russia...
'Matrushka' or Russian Doll...

checklist for souvenier is d0ne!
...i'm coming H.O.M.E...
^_^

Monday, 4 July 2011

#Day 3: A dAy at paRk...

anyb0dy want cotton candy....?

3rd day
Resting Day!

A day at park = Parking Day....?
not at all!
(^.^)

especially f0r this entry...
less talking... more pictures...

just cross the road in front of our hostel...
then, u'll find the park we're about to go... the best way to release some stress during examination and to have fun...

the dart game...
orang kate payah nak maen game nie sebab dart dart dye tak tajam...
that's wut people say.. dunno the truth..

balloons!!!!!!
luv it!

pancing itik...
sape penah maen...? kat funfair Malaysia pun ade game nie...

kalau nak naek ape2.. sile beratur dan beli ticket dulu yek..
dilarang memotong!

nie larh park kat nizhny... weekend jer selalu penuh..
especially tyme summer bile panas berpanjangan...

Ihsan and Qilah...
^_^

perhatian!
permainan ini bukan untuk orang saket jantung yek!

dan naek bende yang paling2 orang banyak menjerit.....
Move it! nak tau kenape....? jeng3...

tadaaaa.....! inilarh sebab nyer....
tapi bile dah biase naek, okeyh jer sebenar nyer...

adan ni larh akak yang tolong buwatkan gule2 kapas kat atas tadik...
sedap tau.. ade 2 perise sekali...! yummy~

dan popcorn!
rindu nyer nak tengok wayang kat msia....

that's all for now...
thank you for reading...
^_^

Sunday, 3 July 2011

#Day 2: sHoppiNg agAiN?!?

Shopping again!

kaki nak putussssssssss!!!!!!

okeyh.. tak larat dah nak jalan selepas 2 hari berturut2 pusing shopping complex dengan jayanya! mana tak nyer.. sume kedai dalam shopping complex nak masuk.. bile lapar, st0p kejap dan makan... dan sambung shopping dekat tingkat seterusnyer...! balek2 terus pengsannn...
zzZzzzZzzzzzZzzzZzzz

Adila in Reserved...

dan seperti biase... sale ada dimane2 sahaja.. one thing i luv about studying abroad is the f0ur-seas0n weather... and f0ur-seas0n sale! nak habeskan stock barang2 tahun nie sebab tahun depan stock barang baru nak sampai.. jadi, setiap musim kene tukar barang2... tu yang seronok! fashion pun bertukar2 dari setahun ke setahun....
^_^

SALE....!
*written in many languages*

Russian Language - Pаспродажа
France - Soldes
Spanish - Rebaias
Italian - Saldi
Czech - Slevy
Romanian - Reduceri
Danish - Udsalg
Basque - Beherapenak
Catalan - Rebaixes

p/s: rajen2 larh belajar yek bahase2 diorang nie..
mane tau pegi merantau kat sane.. tengok2 ade sale.. dapat shopping banyak2!
^_^

trying-out sooo much...?
in Topshop...

okeyh... just a short update fr0m time to time...
enjoyin' my life here after exam...
^_^

Saturday, 2 July 2011

#Day 1: GiRLs day 0uT

Try-out-Session! its fun...
girls from batch 3rd-year-wannabe left in Nizhny Novgorod...
SIX PE0PLE!
so, wut do we d0.....?
its time f0r a bit SHOPPING! *a bit jer tau... not a lot*
memandangkan semua antara kami dah habes exam... Alhamdulillah.... dan masa terluang yang agak banyak untuk dipenuhkan di bumi soviet ini... j0m kite pegi merantau kota nizhny nie bersama2!
1st day...
Sh0pping at Mega
mereka2 inilarh yang pegi shopping bersame2!
p/s: belakang tuh kedai Diva.. banyak sangat2 accessories...

Mega nie macam antara shopping complex yang ada dan best untuk dilawati.. tapi disebabkan kedudukan dye yang memang jaouh, sampai kene naek 2 bus yang berbeza untuk sampai ke destinasi.. jaouh kan3! maka, selalu nyer saya pegi sini pun sekali sebulan... dan disebabkan dah masuk bulan JULAI.. bus pass bulan june pun dah tamat dan tak leyh digunekan... rancangan perjalanan mesti larh mantap! tak buleyh larh pakai naek jer bas mane2 yang lalu...
Dalam tramvai... tersangat2 panas cuace summer nie!
dan ktorunk decide dan mengade2 nak naek 'tramvai'... kat malaysia tak de pun tramvai2 nie.. ade LRT and Monorail jer... kat sini, penggunaan public trasport memang berleluasa.. especially untuk golongan2 student yang tak termampu macam kami nie.. leceh tau! nak kene buwat lesen dalam bahase russia larh.. itularh.. inilarh... dan macam2 lagi... so, pilihan yang terpaling baek adalah public transport... dah sebati dah dengan jiwa ktorunk nieyh...
^_^
SALE... SALE... SALE...
tu jer yang ktorunk nampak bile sampai Mega... tapi baru 50% most of the shopping outlets... tak nampak sangat pun mane yang lebiyh dari tu.. maybe pertengahan bulan Julai nanti kot baru turun 70% sebab nak abeskan stock2 musim summer nie dah...
cakap pasal musim panas.. mak aih... panasnyer cuaca kat sini! padahal suhu same jer macam dekat malaysia 31 degree.. tapi disebabkan cuace yang panas dan kering.. rase berpeluh jer keje.. duduk dalam bas rase macam duduk dalam oven.. dan kene panggang beramai2.. hik3..
sampai2 terus lunch kat IKEA dulu...*lunch kat ikea...? macam pelik jer bunyi dye.. bukan ikea tu tempat beli barang2 dan perabot2 rumah ker...?!? biar betul!
iye larh.. kat ikea pun ade tempat makan... cube check kat ikea Malaysia..! tapi yang berbeza nyer ikea kat sini.. tak buleyh makan manyakkkkk sangat pun.. buleyh tengok2 jer orang russia makan meatballs yang menyelerakan tuh! jealous bet0l! sabar hajar sabar... lagi seminggu jer nak balek malaysia.. dan buleyh melantak sume jenis meatballs! BigMac....! nantikan kepulanganku...
*lapar pulak tibe2 terkenangkan BigMac...*
dan bermule larh try-out-session...
Adila and Ejoe... tengah mencube shawl untuk summer...

okeyh... dimanakah hippo yang sepatutnyer ade kat situ...?
dah kene cover dengan diorang larh nie...
yeay! that's why i luv shopping... tak kire larh window shopping jer ker atau shopping betul2.. memang best! tapi saya tak shopping sakan pun kali nieyh... target nak beli Russian Earl Grey Tea dan chocolate untuk bawak balek rumah... tak terlintas sangat pun pasal nak beli barang2 untuk diri sendiri.. tapi diorang sume larh yang duduk men'shopping'kan diri masing2.. hampir sume shopping outlets larh diorang nak masuk.. buleyh bankrupt tau dalam mase beberape jam kalau duduk dekat shopping complex nie..! sile keluar secepat mungkin pabila anda abes dah beli barang2 yang nak dibeli yek!
Russian Earl Grey Tea untuk makcik2 kat malaysia nanti...

pastu kan3.. tyme2 tengah haus giler2 sebab tak beli air masak dari tadi..
tibe2.. ade sorang perempuan Salesgirl Russian offer Pepsi Lemon! memang terbaek larh tyme tuh.. haus sangat2, tibe2 dapat ayer... bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal.. takpun.. bagai orang haus diberi pepsi lemon sejuk.. memang terbaek! pastu sempat snap-a-picture dengan dye lagi.. comel jer kakak tuh.. rase nak berkenalan larh pulak dengan dye..
^_^
bile dah habes pusing satu shopping complex.. baru larh tibe2 sume kaki terase sangat saket.. mane tak nyer.. tibe2 tengok jam dah pukul 8 malam! tak sedar langsung waktu berlalu.. cepat giler.. tyme tuh mule larh sume orang saket kaki dengan muke tak larat nyer rase nak balek umah.. rase nak terbang terus dan sampai umah... nak jalan ke h0stel pun tak larat dah...
well, shopping is a kind of exercise!
better than just sitting at home and watch series of movies...
our theory f0r now..
^_^

new shoes!
p/s: going to Mega with different shoes.. going back from mega with different shoes..
^_^