Sunday, 6 November 2011

Aidil Adha Datang Lagi =)


Salam semua...

Yup. Aidil adha datang lagi!
Dan pada hari yang mulia ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha pada semua muslim di Malaysia atau di mane2 di atas muke bumi ini. Walaupun kita berbeza bangsa atau kaum, tetapi di hari raya ini, kita disatukan di bawah satu agama yang sama iaitu agama Islam.
Alhamdulillah
^_^

Tak lupa juga beribu2 ampun dan maaf dipinta andai terkasar bahasa, tersilap kata, dan terlebih ekspresi emosi dalam belog ini. Semoga kita sama2 dapat memaafkan kesilapan saudara, rakan, dan semua orang yang memohon ampun dengan kita dengan hati yang ikhlas supaya orang laen dapat melakukan perkara yang sama pada diri kita suatu ketika nanti.

Masuk pada tajuk utama...
Sambutan aidil adha di bumi Nizhny. Yey! seronok!
Memandangkan sambutan dilakukan dengan senior yang tinggal di hostel satu, maka penyeludupan seorang pelajar dari hostel 3 ke hostel 1 terpaksa dilakukan. opsss... sorry pak guard! setahun sekali je!

Malam raye kami pun buwat kuih raye! Nampak tak kuih raye kaler pink kat atas tu. Sebenar nyer ade satu batch kuih raye macam tu jugak yang saya tolong kak Eila buwat tapi dah tak jadi sebab silap beli jem. Jadi jem tu diganti dengan gula aising kaler pink tu. Sedap tau! And kuih sarang semut kak Eila buwat petang tu. Tak sempat nak tolong.

Pagi raya pulak, sambil mendengar lagu raya bermain dari speaker laptop, kene pegi tolong kak Sueha and kak Eila masak. Yummy. Tersangat sedap menu nyer! Lagi pun ni kali terakhir nak makan sedap2 dan sambut aidil adha dengan diorang selain majlis sambutan besar2an nanti. Lepas nie, diorang dah kene sambut hari raya dekat hospital dah. sob3.


So, menu yang diorang masak...
*saya tolong potong2 je*

- Nasi Daging
- Nasi Impit Ekspress
- Rendang Ayam
*sedap giler!
- Acar Timun and Carrot
- Kuih Bakar
- Kuih Raye Aidil Adha
- Air Mixed Fruit + 7 up!

Oke. Kenyang terus tengok menu. Siap makan tambah2 lagi. Dan memandangkan Nizhny ni jaouh dari embassy, memang tak de makne nyer larh nak pegi sane. Jaouh bebenor kalau nak pegi pun. Then, in da evening i got some program to attend. And now, checking my list of things-to-do during weekend, non of it is done!
=.=''

Enough about that..
Selamat Hari Raya Aidil Adha to all
and if any of you who read this know me,
kosong - kosong oke!
Sayonara
=)

11 comments:

  1. taknak kosong kosong !
    nak satu satu bole ?
    hehehhe

    slamat hari raye makcik !

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya =)

    http://danishninaaz.blogspot.com/2011/11/produk-herbalife.html

    ReplyDelete
  3. takda 0-0..sapa suruh tempek nasi daging tuh..hahaha

    mboih mcm meriah kt malaysia pulak..tapi sana takda QURBAN2 mcm kat sini..hehee~~

    SALAM AIDIL ADHA

    ReplyDelete
  4. kalau tak letak, tak nampak larh nnti.. heee...

    salam aidil adha jugak =D

    ReplyDelete
  5. hamboi sakan betul org di sana beraya ek...menu gempak2 gituew....rajin betul anak2 dara di sana masak ek...mcm nak fly gi beraya sama ngeeee...

    ReplyDelete
  6. sedapnye menu koranggggggg! psychic juice kte tbe2 secreted dgn banyaknye skang nieeee! hahaha. selamat hari raya hajar! <3

    ReplyDelete
  7. erk,nasik daging ke nasik dagang?
    haipp!main seludup2 orang plak die..hi3

    ReplyDelete
  8. Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / dress online malaysia. have a nice day...

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^