Monday, 26 September 2011

Talking About E-Day...


E-day

or in the other word...

Engagement Day
^_^

It is one of the happiest day in women life. Kalau tak percaye, cube tanya semua orang yang tengah bertunang sekarang. Mereka2 tu happy tak time bertunang? Definitely they'll say YES! Tapi tu tak termasuk hari perkahwinan mereka. Hari tersebut akan menjadi hari paling bahagia untuk semua perempuan di alam semester ini.


Engagement Day adalah hari di mana keluarga pihak lelaki akan berkunjung ke rumah keluarga perempuan untuk membincangkan tentang hubungan antara mereka. Pada masa yang sama hantaran akan ditukarkan antara kedua2 pihak sebagai hadiah pertunangan. Selalu nye hadiah untuk hantaran berupa makanan yang manis2, chocolate, cupcakes, tepak sirih, daun sirih, dan macam2 lagi.



Okay. Enough crapping! Sebenar nyer nak cerita pasal my brother's engagement day. Walaupun dah dua bulan, tak kira! Nak tulis jugak sebab dalam dua bulan nie memang lame tak update belog. Bile sampai Russia jer, tangan nie memang rasa gatal jer nak menulis. heeeeee..

It was on 10th July. Two days after i reached Kuala Lumpur International Airport. nope3! Bukan dua hari pun. Sehari setengah. Hari pertama sampai Malaysia, jetlag terus dan bangun bila matahari tegak atas kepala. Mana tak nyer, sebab kalau kat Russia maseh pukul 6 pagi lagi. Kat Malaysia pulak pukul 10 pagi dah. Badan pulak sengal2 sebab travelled for 2 days and carried 30 kg of cabin bag, 10 kg of handluggage, and 10 kg of laptop bag!
Berat kan3!

Then, on the same day...
Baru nak beli semua barangggggg. Baju tak gosok lagi. Kasut nasib baek bawak dari rusia. Dan yang paling lambat buwat ----> Beli contact lenses! Cube bayangkan, esok pagi2 dah nak kene pegi rumah Kak Fiza. Tapi malam2 tu dalam pukul 9 malam baru nak cari. Ape lagi, ronda larh sume kedai cermin mata yang dah nak tutup. Fuhhhh... Akhirnya, dapat jugak beli contact lenses sebelum kedai tu betul2 tutup. Last minute punye kerje larh nie.

Pagi2 esok nya. Maseh jetlag.
=.='

Tapi pergi jugak hantar my brother punye rombongan ke Keramat.
:)






It was verily nice!

...I luv the theme...
Pink and Silver

...I luv the 'pelamin'....
so cute!

...I luv the dress...
nampak macam gown dah Kak Fiza pakai
:)

...I luv the make up...
just perfectly match!

...I luv the 'hantaran'...
so sweet!

...I luv the food...
Schedappp nyer!

I luv Everthing about it!
^_^

especially to Abang Fir and Kak Fiza...

Congratulations on ur engagement!
dah bertunang nie, due2 jangan nakal2 yek...
hopefully everything gonna be great for both of you!
can't wait to attend ur wedding...

p.s: makde sure buwat mase siti dekat Malaysia okeyh!
klu tak, merajuk seribu tahun...

and not to forget...



to Kak Erna Nadia....
Congratulation too on ur engagement!
Sorry couldnt attend it when i was at Msia. Busy vacation with my family...
and not to forget..
please get married during summer!
so that i can attend the weddingggggg......


that's all for now..
thank you for reading
^_^

7 comments:

  1. sweet je wrna tema - pink masa engagement day.. :)

    ReplyDelete
  2. terkejut ingat kan uols yg tunang
    rupanyer abg ekkk
    sweet nyer

    ReplyDelete
  3. awak btunang + kawen kite nak pegi tau :)) hehe

    ReplyDelete
  4. sygggg!!!!!!!!!!omg, patutlah deam lame gila kot dari dunia blog rupenye tengah berholiday ngn femeli ;D babe ur header ohsem sangat wuuu wuuu jeles -_-". congrate to ur bro's wedding oh i love pink so much!! nak ambek tema tu jugak la utk majlis aii, bleh? hikhikhik *gelak sopan ;D

    ReplyDelete
  5. congratz to ur brother. ML tengah busy prepare for my wedding gak ni. Tapi time tu rasenye korang sume ade di Russia. Hihi.. Ml tak kerja lagi. Tengah waiting for induction call..seremmm tapi malas nak bace buku. Bace satu page da mengantuk. Kekeke..Okla darling, take care, study rajin2 k :)

    ReplyDelete
  6. salam.. helo gegirl! what a sweet entry... i loike it vewy the much oke... hehe.. lookin forward utk next mission plak! kak fiza pn da join pink2 gak niyh.. sumenye pink sudah.. jangkitan Virus-CTpink niy... kikikiki

    ReplyDelete
  7. pasal pe sweet sangat theme uh..swetttttt lahhhh..eeh nanti kite tunang datang tau..hahhha

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^