Saturday, 24 September 2011

A New Beginning...


Бисмиллахир-рахманир-рахим

...Bismillah al rahman al rahim...

Setelah sekian lama tak berblogging dan menulis entry yang kadang2 okay dan kadang2 kay-o, saat ini membuat diriku rasa seperti ingin memulakan semula dan membersihkan sawang2 dalam belog nie. Dua bulan tinggal di Malaysia membuat aku terasa seperti tidak mahu berblogging dan mahu lebih mendekatkan diri pada keluarga yang hanya dapat ku dakap erat2 dalam masa dua bulan tersebut...

Sepuluh bulan yang baru sebagai pelajar medik di Rusia telah pun bermula. Saat ini detik ini, satu cycle Pharmacology *mostly belajar tentang ubat-ubatan* telah pun berjaya dihabiskan. Alhamdulillah. Syukur Tuhan. Moga cycle2 seterusnya dapat dihabiskan dengan lebih baik memandangkan keadaanku dalam cycle pertama ini memang agak serabut. Tu larh, lain kali takmo balek lambat2 lagi.
I missed a lot of classes and lectures!
-.-'

Okay. Bagi yang memang dah follow blog Schajar Mcflurry ni sejak dari dulu, mesti korang dapat rase perbezaan yang nyata kan3! Scha dah tukar header baru! Layout baru! Dan ini semua disebabkan peningkatan umur yang menambahkan kematangan diri. Errrrrr.... iye ker?!? Macam tak betul jer.

Sebenarnya...
Ingat tak satu masa dahulu, Scha ade masuk contest yang dianjurkan oleh Sandra Azwan? Serius tak ingat? Mase lepas exam 1st semester last year. Kalau tak ingat jugak, takmo kawan! Okay2. Just nak cakap yang header baru kat atas tu adalah hadiah daripada Sandra Azwan sebab Scha adalah antara orang yang berjaya dalam contest tu. Alhamdulillah. Dapat header baru untuk permulaan belog nie.
^_^

-Thank You card from Sandra Azwan-

Just a short update from me after a long time. Tomorrow gonna be a nice day!
Happy weekend!
and I'm enjoying mine...


dan tak lupa juga...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua muslim di seluruh dunia.
Maaf zahir batin andai terkasar bahasa, tersilap kata dan seumpama dengannya.
Bulan Syawal masih belum tamat namun bakal tamat beberape hari lagi.
Jangan lupa habiskan puasa enam yek!
^_^

13 comments:

  1. ALL THE BEST THEN :)
    lamaaa sgt x updat blog!
    now dekat russia or msia?

    ReplyDelete
  2. now dekat msia.. dah start semester baru dah.. :)

    ReplyDelete
  3. eh twinning ke? x balik russia dah?
    header itu sgt besar :))

    ReplyDelete
  4. Eh. jap2... Sorry dear. now kat Russia. tapi mood raye still dekat msia. dan rase diri stil kat msia :)

    ReplyDelete
  5. ngeh3~ tu la peliks.i am sure u had a very great time kat msia that day kaaaan :PP just continue the raya mood with your frens there~

    ReplyDelete
  6. dah update ye.tahniah..lain kali update selalu ye..seronok la tuh ponteng klas...huehehehhe

    ReplyDelete
  7. yup. true! going to do that. and there's a lot of raya invitation for this weekend. just gonna enjoy it :D

    ReplyDelete
  8. Farahin: ponteng kelas demi raye bersame kamu jugak! hehe..
    *alasan je*

    ReplyDelete
  9. lain kali ponteng sebulan teros weyh..hhahaha

    ReplyDelete
  10. tak bole! tak bole! tak bole!
    nanti nak cover balek sume topic, memang sakit larh jawab nyer~

    ReplyDelete
  11. welkambeck :D hehe..slmt hari raya..msih belom terlambat kiranya :)

    ReplyDelete
  12. Hajar~!! new header...wahhh da mature kwan kte sorang..hehe..

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^