Saturday, 2 July 2011

#Day 1: GiRLs day 0uT

Try-out-Session! its fun...
girls from batch 3rd-year-wannabe left in Nizhny Novgorod...
SIX PE0PLE!
so, wut do we d0.....?
its time f0r a bit SHOPPING! *a bit jer tau... not a lot*
memandangkan semua antara kami dah habes exam... Alhamdulillah.... dan masa terluang yang agak banyak untuk dipenuhkan di bumi soviet ini... j0m kite pegi merantau kota nizhny nie bersama2!
1st day...
Sh0pping at Mega
mereka2 inilarh yang pegi shopping bersame2!
p/s: belakang tuh kedai Diva.. banyak sangat2 accessories...

Mega nie macam antara shopping complex yang ada dan best untuk dilawati.. tapi disebabkan kedudukan dye yang memang jaouh, sampai kene naek 2 bus yang berbeza untuk sampai ke destinasi.. jaouh kan3! maka, selalu nyer saya pegi sini pun sekali sebulan... dan disebabkan dah masuk bulan JULAI.. bus pass bulan june pun dah tamat dan tak leyh digunekan... rancangan perjalanan mesti larh mantap! tak buleyh larh pakai naek jer bas mane2 yang lalu...
Dalam tramvai... tersangat2 panas cuace summer nie!
dan ktorunk decide dan mengade2 nak naek 'tramvai'... kat malaysia tak de pun tramvai2 nie.. ade LRT and Monorail jer... kat sini, penggunaan public trasport memang berleluasa.. especially untuk golongan2 student yang tak termampu macam kami nie.. leceh tau! nak kene buwat lesen dalam bahase russia larh.. itularh.. inilarh... dan macam2 lagi... so, pilihan yang terpaling baek adalah public transport... dah sebati dah dengan jiwa ktorunk nieyh...
^_^
SALE... SALE... SALE...
tu jer yang ktorunk nampak bile sampai Mega... tapi baru 50% most of the shopping outlets... tak nampak sangat pun mane yang lebiyh dari tu.. maybe pertengahan bulan Julai nanti kot baru turun 70% sebab nak abeskan stock2 musim summer nie dah...
cakap pasal musim panas.. mak aih... panasnyer cuaca kat sini! padahal suhu same jer macam dekat malaysia 31 degree.. tapi disebabkan cuace yang panas dan kering.. rase berpeluh jer keje.. duduk dalam bas rase macam duduk dalam oven.. dan kene panggang beramai2.. hik3..
sampai2 terus lunch kat IKEA dulu...*lunch kat ikea...? macam pelik jer bunyi dye.. bukan ikea tu tempat beli barang2 dan perabot2 rumah ker...?!? biar betul!
iye larh.. kat ikea pun ade tempat makan... cube check kat ikea Malaysia..! tapi yang berbeza nyer ikea kat sini.. tak buleyh makan manyakkkkk sangat pun.. buleyh tengok2 jer orang russia makan meatballs yang menyelerakan tuh! jealous bet0l! sabar hajar sabar... lagi seminggu jer nak balek malaysia.. dan buleyh melantak sume jenis meatballs! BigMac....! nantikan kepulanganku...
*lapar pulak tibe2 terkenangkan BigMac...*
dan bermule larh try-out-session...
Adila and Ejoe... tengah mencube shawl untuk summer...

okeyh... dimanakah hippo yang sepatutnyer ade kat situ...?
dah kene cover dengan diorang larh nie...
yeay! that's why i luv shopping... tak kire larh window shopping jer ker atau shopping betul2.. memang best! tapi saya tak shopping sakan pun kali nieyh... target nak beli Russian Earl Grey Tea dan chocolate untuk bawak balek rumah... tak terlintas sangat pun pasal nak beli barang2 untuk diri sendiri.. tapi diorang sume larh yang duduk men'shopping'kan diri masing2.. hampir sume shopping outlets larh diorang nak masuk.. buleyh bankrupt tau dalam mase beberape jam kalau duduk dekat shopping complex nie..! sile keluar secepat mungkin pabila anda abes dah beli barang2 yang nak dibeli yek!
Russian Earl Grey Tea untuk makcik2 kat malaysia nanti...

pastu kan3.. tyme2 tengah haus giler2 sebab tak beli air masak dari tadi..
tibe2.. ade sorang perempuan Salesgirl Russian offer Pepsi Lemon! memang terbaek larh tyme tuh.. haus sangat2, tibe2 dapat ayer... bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal.. takpun.. bagai orang haus diberi pepsi lemon sejuk.. memang terbaek! pastu sempat snap-a-picture dengan dye lagi.. comel jer kakak tuh.. rase nak berkenalan larh pulak dengan dye..
^_^
bile dah habes pusing satu shopping complex.. baru larh tibe2 sume kaki terase sangat saket.. mane tak nyer.. tibe2 tengok jam dah pukul 8 malam! tak sedar langsung waktu berlalu.. cepat giler.. tyme tuh mule larh sume orang saket kaki dengan muke tak larat nyer rase nak balek umah.. rase nak terbang terus dan sampai umah... nak jalan ke h0stel pun tak larat dah...
well, shopping is a kind of exercise!
better than just sitting at home and watch series of movies...
our theory f0r now..
^_^

new shoes!
p/s: going to Mega with different shoes.. going back from mega with different shoes..
^_^

11 comments:

  1. wah~~hidup enjoy jek lps exam..ahh jelous tau..lawanya shoes bunga2..hehe
    bkan main shopping nanti bg kita sama yerk..haha(lawak jek)

    kak hajar ditag:
    http://ngokngekblur.blogspot.com/2011/07/giveaway-cik-dil-kami-nak-banner-flash.html

    ReplyDelete
  2. oit....sronoknye da habis xm...

    aku slase ni stat xm~huaaaa

    nk shopping gak....

    nty da balik roger2 aku eh...hehehe

    ReplyDelete
  3. cik pupurara: best3! =)

    si ngokngek: hehe... comel kan kasut tu.. tengok skali jer, kak hajar terpikat trus.. hehe..

    farahin: w0keyh dear! mesti larh kene hangout same2... ^_^

    ReplyDelete
  4. bestnay shoppinG!
    lipton tue best..
    comel gle kasut teu!

    ReplyDelete
  5. makaceh tiefazatie =)
    shopping mmg best!

    ReplyDelete
  6. hee..sama2..tue la..xde beli FM ke dear?mahal x?

    ReplyDelete
  7. owh.... ade2.. fridemagnet dari russia.. tak mahal sangat pun... kumpul ker..?

    ReplyDelete
  8. wah..bestnya..hee..aah..baru berjinak2..hee

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^