Wednesday, 8 June 2011

Dah Lepas Satu!


Alhamdulillah...
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...

that's all i can say at this m0ment... thanks God f0r everything i got..

yey! dah lepas satu paper exam final.. iaitu paper yang agak killer and rilly kinda important the knowledge about it... paper Physiol0gy!
walaupun keputusan okeyh2 jer.. tak gempak mane pun...

"but as long as i know what i know... and what i not know..."
*ceh.... philosophy pulak yang keluar... mentang2 lepas nie nak exam philo*

then i think its okayh...!
tapi sile pastikan lepas nie faham ape yang kite belajar... jangan asek hafal jewr.. pastu bile orang suruh terangkan.. terus blank depan lecturer... dan kalau korunk nak tau... sistem exam kat sini berbeza sejuta kali gande dengan dekat malaysia... yup! berbeza tersangat2... nak tau cam ner...? cube kelik sini yek! dah terang dalam p0st bef0re this...
^_^

s0, ape yang nak cakap kat sini adelah kepentingan ilmu tu... cube kalau kite belajar dengan ikhlas... tanpe tengok kat markah yang kite dapat.. yang penting adalah ilmu tu kite dapat ke tak kan3? mesti rase seronok jer belajar sebenar nyer...! itulah kesimpulan daripade peperiksaan physiology tadi... jangan asek nak lepas jer yek... kene teruskan berusaha! naekkan semangat yang ade macam time SPM dulu2...
*windu mase kat emaresem larh pulak*

dan salah satu soalan yang dapat tadik...


Humoural regulation of muscular t0ne!
*tak suke... tak suke.. tak suke question nie! mesti ingat sampai bile2 lepas nieyh*

dye adalah konsep yang menyebabkan vasodilation and vasoconstriction.... horm0ne or any biologically active substances which cause the vessel to constrict or dilate...
okeyh... enough with physiology! sile study untuk exam seterus nyer pulak yek...

"Maka apabila engkau telah selesai (dari sesuatu urusan), tetaplah bekerja keras (untuk urusan yang laen)"
Asy-Syarhs:7

just a short update fr0m me...
thank you f0r readin'
^_^

6 comments:

  1. hehehee...ni yg mcm slalu kite wat nih.hafal je..pas uh lupe..

    HAHA.

    ReplyDelete
  2. farahin: yup... ta0 takpe..! no m0re okeyh....

    Amy Syuhada: medic russia... 2nd year baru... =)

    ReplyDelete
  3. sis,now matter how,just do your very best in everything oke :D
    ganbate kudasai!

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..:)

    btw, gud luck for the next paper plak..hehe

    ReplyDelete
  5. thank you u gurls! rilly3 appreaciate it... =)

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^