Saturday, 28 May 2011

J0m PicNic!


LETS TALK ABOUT PICNIC!

memandangkan musim yang di tunggu-tunggu telah tibe.. iaitu musim bunga.. ape lagi...
j0m picnic!

sebenarnyer dah lame dah ktorunk picnic.. tapi disebabkan kekangan mase nak update blog dan mood yang dah hilang dari sehari ke sehari sebab final exam nak dekat dah.. jadik, ini larh hasilnyer.. plus, hari nie rase tension sangat2... cuace yang mendung jer dan suhu yang macam ade natural air-cond jer kat luar tu membuatkan rase nak tid0000 jer sepanjang mase.. s0, daripade tid0.. better update bel0g kejap yuk...
^_^

Adila p0t0ng nasi impit... macam raye larh pulak...
=)

dan ktorunk pun buat keputusan nak wat picnic mase hari sk0lah..
*perhatian: kami bukan budak sk0lah lagi yek... cume suke gune perkataan sk0la lagi*
iaitu hari khamis.. sebab sepatut nyer ade kelas nursing, tapi dah lame abes dah kelas tuh.. 20 kelas jer semester nie.. best giler bile dapat tau dah abes kelas... free trus ari isnin and khamis...!
dan mule larh ktorunk masak...

nampak sedap tak...? yummy~
p/s: abaikan warna kuih cara tuh... terlambat bangun dan kelam kabut sangat sampai terlebih letak pewarna... huhu...

...menu ktorunk...

- Nasi G0reng Kampung
- Salad
- Ayam Bakar Tandoori
- Ikan Skumbria Bakar
- Satay!!!!
-Nasi Impit
- Kuah Kacang
- Karipap Sardin
- Kuih Cara
- Ayer Nenas + Sprite
*takde pape yang tertinggal kowt*

banyak sangat2....! dah larh patut nyer pegi 8 orang.. s0, sume pun masak untuk 8 orang.. then suddenly yang pegi 5 orang... nak abeskan banyak giler makanan... perghhhh... buncit perut seyh... tapi sedap! cube bayangkan... ayam 2 ek0r... ikan 3 ek0r... lagi satay 50 cucuk... memang menyelerakan... lame tak makan banyak2 cam tuh...

mule membakar! sedap nyer satay tuh...
puas makan tau!

then, sampai jer park depan h0stel... terus jalan jer sampai jumpe port yang best dan redup untuk wat BBQ! carik jer kat entah kat mane2 entah.. pastu bentang tikar... walla.... dah jadik tempat picnic... senang kan... pastu bermula larh pr0gram memakan dan membuncitkan diri... dan maen segale jenis game larh.. macam tak hengat dunia! dan memang tak hengat dunia pun...
p/s: sampai terp0nteng lecture physiology...
dan bile lecturer tanye pasal bende dalam lecture... kant0i sume orang p0nteng!
...terdiam terus sume orang...

..Amir Hamzah...
ketua group ktorunk.... tukang masak hebat kat Nizhny...
p/s: tengok amir pakai baju hadiah bufday dye ari tu...
=)

...Ameerul Aizad...
photographer yang tengah mantapkan skill... masih baru dalam dunia photography...
suke makan karipap...
p/s: gambar nie sume dari camera dye larh...

...Nur Adila...
Pelajar contoh dalam group... dan reti membuat karipap...
p/s: die sangat pendiam... ngeh3...
*gelak evil*
^_^

...Karen Lim...
Kawan yang baek dan suke berjoging...
p/s: nape sume orang makan karipap adila nie...?

s0... basically that's my groupmates... kene id0p ngan diorang nie lama sangat2 lagi... 6 tahun t0tal.. jadik tinggal 4 tahun lagi kowt..
*macam baru nak start degree kan*

s0, all da best guys and gurls in our examination..
-always shoot f0r the moon cause if u missed, u'll still be among the stars-
gambatte ne!
^_^

18 comments:

  1. seroooonok nye!!!
    teringin nk berpicnic mcm tu jugak...

    ReplyDelete
  2. dear..


    i tgk cam mmg raye dah bukan picninc2 bese.hahhaa




    best giler nampk korang..


    mesti bond between korang strong giler:)

    ReplyDelete
  3. sangat2 ser0n0k picnic nie.... =D

    ReplyDelete
  4. kue cara kaler biruuuu~ nice!! nak satu!

    ReplyDelete
  5. wah sedap2nyaaa makanan..meh pos sikit ke jepun..heee :D

    ReplyDelete
  6. ur pics sgt lawaaa~
    have a niceday! :PP

    ReplyDelete
  7. etie: nak satu...? meh2.. manis nie... =D

    aina: thank you dear... its not fr0m my camera... my groupmate's camera... ^_^

    ReplyDelete
  8. lupe nak ckp..







    mnarik giler wrne kuih cara tu.hahha

    ReplyDelete
  9. cantik nyer tmpt nie, sesuai wat video klip

    ReplyDelete
  10. misz molecule: huhuhuhu...kesilapan teknikal tu... abaikan yek... :P

    Qistina: yup... lawa kan tempat nie tyme spring... ^_^

    ReplyDelete
  11. jar! nak gakkkkk..


    jeles sudaeee

    :)

    ReplyDelete
  12. kak hajar...apasal makanan tue banyak sangat macam nak buat kenduri ja...btw cantik sangat scene kt sana..jelous!!!!

    ReplyDelete
  13. Farahin: kte picnic bile hajar balek nnti yek! sebulan jer lagi....
    ^_^

    haha.. macam kenduri...? makanan manyak sangat...... sampai tak termakan kt0runk!

    ReplyDelete
  14. best yer picic.. waaaa..

    follow sini

    ReplyDelete
  15. kuih cara warna biru! 1st time tgk..hihi

    ReplyDelete
  16. loll!! serius cntikkk laaa!!
    bestt giler klu dpt ke sane :)

    lamenye ye kene study!! gudlucckk!

    ReplyDelete
  17. best nya u'll picnic kat tempat pokok2 mcm ni! bestnya bestnya!!

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^