Saturday, 23 April 2011

Sechen0v IntervaRsiTy GaMe!

Fr0m moscow with lurve...

hye uuuuooooolllssss!!!!

okeyh... semangat jer tibe2 nak update belog pasal sechenov game nieh... rase macam nak tulis panjang2 lebar jer.. tapi kan3... jari saket larh! bru jer bwuat AB0 blood group test tadik... *tanpe pengetahuan chekgu yek* iye larh... tak abes2 check darah patient group ape.. lame2 mesti terase nak check darah sendiri kan.. ape lagi, nampak scalpel depan mata yang sterile lagi... pastu cube larh bwuat sendiri..! seronok ta0.. rase macam jadik bahan experiment sekejap...

back to da point... baru jer nak update belog pasal Sechenov Intervarsity Game (SIG), M0scow yang dah seminggu berlalu... tyme hujung2 minggu nie larh baru ade kesempatan nak update belog kejap... tengah2 minggu tak habes2 ade test... urrggghhh... malas betol nak kene belajar jewr... stop it! lari t0pic AGAIN!!!!

da supporters.. da players fr0m nizhny novgorod...
we play. we enjoy. we laugh.

...Sechenov Intervarsity Game...

acara2 sukan yang diwakili oleh pelajar2 Malaysia dari seluruh universiti kat Russia...! gempak kan... semua nyer ade 7 universities... basically dari Moscow, Volgograd, Nizhny Novgorod, St Petersburg, and Kursk... ade yang tertinggal ker...??? rase nyer takde kowt... tyme nie larh sume orang dapat berjumpe kembali... windu nyer kawan2 kat Intec dulu! even kenal untuk 6 bulan jer.. tapi memang best larh diorang.. plus ngan kawan2 emaresem dulu....!!! paling best since batch ktorunk paling banyak dari langkawi!

and tau tak yang paling best ape...? SIG nie jugak dalam diam2 dapat pertemukan blogger tau! yup.. mule2 kenal sebab akak nie belajar kat M0scow... then, tibe2 tahun nie SIG kat sane and dapat pulak rezeki pegi sane... and at last, jumpe larh dengan akak Alexa Yussida... tapi tak sempat nk amek gambar sebab jumpe kejap je! gambar kat belog dye... g tengok yek! tyme kat game tu.. mmg berharap sangat2 jumpe akak tu.. tibe2 tyme Spring Fever Concert, duduk sebelah dye betol2...! bak kate orang... kalau dah jodoh, tak ke mane...
^_^

pasukan kawad kami... tengok yang pakai jersey putih kuning tau!
...Nizhny Novgorod State Medical Academy...

mule2 sampai moscow awal pagi... pastu ade opening ceremony pulak...! dengan kontigen kami yang tak pegi check-in nyer.. terus pegi dewan pagi2 bute... haih.. mengant0k and penat and nak tit0 disebabkan ketidakselesaan tid0 dalam bus... saket badan tau tid0 dalam bus nieh... dewan dye sangat2 gempak! dan lawa... dan terbaek larh... jum tengok gambar yuk!

upacara perasmian... nice!

dan ade jugak lagu tema untuk SIG...
diorang yang duduk nyanyi tyme opening ceremony...

lepas jer abes majlis perasmian nie... terus check in h0tel! tapi kan... memang lama sangat2 since bilangan ktorunk nie bukan nyer sikit.. tapi agak ramai jugak lah... lebiyh kurang 3 bus dari nizhny.. penyokong + athletes..! jadi, ktorunk pun berkumpul ramai2 kat lobby hotel dan jadik macam pelarian kejap yek...

kami larh orang2 pelarian yang takde tempat dalam h0tel...
dengan bag yang besar2 nyer buwat penuh lobby jewr...

Done check in!
pakai jersey trus and turun padang yuk...

check-in hostel jer... memang selesa larh... rase nak tid0 jer on da spot.. tapi.. malam tuh jer trus ade game to play.. NETBALL...! petang tu g support futsal nyer team.. malam g maen netball pulak.. pasukan netball memang cool! cayalah korunk! tapi saye jer tak maen betol2... and akibat nyer kaki yang dah terseliuh tu maken menjadi2... tak kesah! nak maen jugak....! nak maen jugak! nak maen jugak!

netball team r0ck!

pastu kan... tau tak ape terjadi esok nyer...? the m0st INTERESTING moment ever!
okayh... actually tak interesting mane pun.. saat yang agak scary larh.. pagi tuh, senior suruh pegi dekat paramedic Russian coz dah maken bengkak teruk sangat2.. then tibe2.. ade sorang surgeon check and cakap maybe 20% to 30% 'perelom' or break!! cuak giler2 tyme tuh.. dye kate kene bawak pegi hospital bwuat x-ray... naek AMBULANCE for da 1st tyme tu... interesting tak...? and result dye... takde pape... just terseliuh and kene rehat f0r some tyme...
^_^

dalam ambulance fr0m hospital...
p/s: sempat amek gambar lagi kan... ish3... saket ke tak nie...?

me and dila to Spring Fever Concert...
^_^

da next day... jadik SUPPORTER jer! disebabkan kaki paling3 saket... tak larat nak jalan jaouh2... saket ta0! tak terkate...! malam tuh ade Spring Fever Concert... nice ta0.. best sangat2 all da performances... takde gambar larh dari malam concert tu... sebab macam lapar and penat jer malam tuh... rase macam nak tid0 jer all da tyme kat h0tel tu... katil yang empuk dok memanggil2 kat hotel...
....zzzzzzzzzzzz...

next day ------> jadik supporter jer dengan kaki saket...

Nizhny team with our jersey...
last day at moscow during da closing ceremony...

finally, da last day... as supporter again! kaki saket jugak.. tak larat nak jalan... tapi yang best nyer jalan kat walking street! walaupun tak shopping... tapi ktorunk dok beli dunkin' donuts yang sedap tuh sampai nak abes dah donut tuh!
yummy~!

Dunkin's Donuts...
saye nyer of coz larh sume yang kaler pink!
=)

fr0m moscow with luv...
-Schajar McFlurry-

19 comments:

  1. eyh2...ada sorang blogger nih nama nya Alexa Yussida..dia pon ada wat pasal entry macam nih jugak..korang satu u ke apa??ke sama kat moscow jew..kenal dop ngan beliau??

    ReplyDelete
  2. okeh..excited terus pergi ke arah komen..kenal ruponya..ngeee

    ReplyDelete
  3. donut tuh nampak menarik.lapar pulak pagi2 tgk makanan =p

    ReplyDelete
  4. hey there hajar,,,its morning here in shah alam..bestnya u guys..anyway, take care n cntik lah jersi korang!

    ReplyDelete
  5. ermm,u dh thn brp? medic kn?

    ReplyDelete
  6. wow! educated blogger lagi sy jumpa...best!! all the best to u dear.

    Jom BACA ni
    yok bersenam yok!!
    watch out your mouth!

    ReplyDelete
  7. Furball: ktorunk sama tinggal kt russia, tapi bandar laen2... =)

    beautiful r0se: jemput makan... yummy~

    maryam: mornink....! cni pun baru pagi... lawa kan jersey... ^^

    ANM: yup medic... baru tahun kedua... maseh mude lagi... hik3..

    ieyzajamil: selamat berkenalan.... =)

    ReplyDelete
  8. what should i called you ea??
    call me enna for short :))
    and after this i know if there's a visit from novgorod..surelyy~its u rite :) hee >.<
    have fun!
    eh btw,umo u brp??

    ReplyDelete
  9. pjgnya ntry, nice to knw you :) hv a nice dy

    ReplyDelete
  10. Enna: hye enna...! u can called me schajar... ^^
    umo 19 thun masuk 20 tahun dis year...
    *still nak rase mude...

    hidayah: panjang ker...? rase nak tulis jer sume bende dlm nieh... ^^

    ReplyDelete
  11. kihkihkih..apasal comel2 ja pasukan kawad..kak hajar reti main futsal kerr..grrr..haha

    apasal ada donut tue,lapar la pulak

    ReplyDelete
  12. tak gheti maen futsal... maen netball jewr... ^^

    donut tu sajer nak bagi orang lapar... yummyy~ =D

    ReplyDelete
  13. Hello doctor! Seronok nampak? sampai sakit2 kaki yer? hehe;-P

    ReplyDelete
  14. sandra: yup! seronok...! kaki sakit baru rase puas maen... ;P

    ReplyDelete
  15. my dear...lame gile tak dropping by cni...tgh fenim fenim gara2 final exam stat jumaat ne...uwaaa!riso!how' there dear? mcm everyday sonok sgt dop obersea....hey...nak dunkin donut tu jgk!!!! ;P bile balek cni?

    ReplyDelete
  16. final exam yek... gudluck okeyh! all da best...

    sekarang tgah musim bunga! tapi bunga nyer tak berbunga pun =.='
    overall bese2 jer... balek bulan 7 nanti.. tak sabar2! countd0wn nie... =)

    ReplyDelete
  17. ~_~..cool....good luck with ur study..medic kan??

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^