Wednesday, 27 April 2011

j0m maKaN!

'anyb0dy joining me f0r lunch...? i'm starving here...'
-the dolls do talk-

wah.... best nyer weather hari ini...
sambil tengok weather forecast kat deskt0p.. 17 degree celcius... betape lame nyer kat russia nie nak tunggu warm weather macam nieh! akhir bulan april baru nak mula musim bunga... tapi tak nampak bunga sebatang pun... kecuali bunga yang tanam terus begitu saje... not fair larh macam tu kan...!

back to da point... j0m makan!
^_^

minggu lepas bersempena dengan birthday 2 orang groupmate kami.. ktorunk pun decide pegi makan luar... *since sume macam malas sikit nak masak except f0r birthday b0y*... sebenar nyer bufday di0rang jatuh pada 15th April... tapi sume orang sebok tyme tu pegi Sechenov Intervarsity Game... tak sempat nak celebrate dengan pr0per nyer... s0, here we g0...

S.U.S.H.I. B.A.R
its not a bar... seriously, its just a fast-food sushi restaurant....

kenape orang malaysia kat russia suke sangat2 makan sushi bile tyme makan luar...?
takde kedai mamak ker kat sane...?
kat malaysia tak makan pun sushi.. kat sane makan pulak...?
tak mahal ker sushi2 nie...?
sape yang buwat sushi nie..? orang jepun ker..?

at Sushi Bar...
.chatting.talking.eating.drinking.

okeyh3.. jum kite jawab soklan2 atas yek... kami memang suke makan sushi kat sini.. sebab nie jer restaurant yang banyak jual makanan halal seperti ikan... sushi kan mostly diperbuat dari ikan.. s0, basically.. ikan tak perlu disembelih sebelum dimakan... jadi, buleyh larh kami memakan sebanyak mane pun... *sampai perut kembung tau*

dan kat sini mane nak ade kedai mamak.. kalau ade.. fuh, konfem kedai paling laku! pagi2 pegi breakfast r0ti canai, nasi lemak, dan macam2 lagi makanan orang msia.. bile kempunan nak makan ape2 makanan msia kat sini.. alamat nyer kene masak sendiri larh di dapur yek... tak buleyh nak beli nasi lemak pagi2 lepas joging dekat tepi jalan jer... sungguh jealous dengan orang yang tinggal di malaysia...!!!
*mood: nak balek umah sekarang jugak*
=.='

happy nyer kamu berdue...! tak sabar nak makan sushi yek...

kat malaysia mesti larh ade kedai sushi... tapi kan3... banyak lagi kedai makanan kat tepi2 sebelum sampai kedai sushi... bile sampai jer kedai sushi.. dah kenyang sebab singgah kat kedai2 along the way... kan kite nie perut malaysia.. rase nak makan nasi jer all the tyme.. mahal tak makan sushi...? mahal jugak larh... nak kenyang makan kat sushi bar at least rm35 sorunk... itu paling kurang dan kalau terase nak diet sikit... mahal kan...?

iye larh.. kalau nak compare harge fillet-o-fish kat McDonalds sini pun laen.. rm12 baru dapat satu burger... kalau nak set pulak, rm20 baru dapat ngan ayer dan fries... kat malaysia pulak.. memang best! rm5.95 dapat lunch set dah...! tapi bile sampai umah tak pandang larh fillet-o-fish... terus order BigMac.... rindu nyer nak makan burger....yummy~

s0, itulah sedikit sebanyak tentang restaurant sushi kat sini...
ittadakimas...!

banyak tak sushi....???
abes tau sume nie dalam perut ktorunk... dan nie baru gambar separuh meja...

Philadelphia roll... sangat3 sedap!

so, kitorunk pun makan.... sedap tau.. dan banyak sangat2 sampai rase nak pecah jer perut nie... ape yang ktorunk makan nieh...?

- set sushi untuk 6 orang...
*even ktorunk 5 orang pun buleyh abes... and buleyh order bende laen lagi*

- philadelphia roll...
consists of raw or smoked salmon, cream cheese (often Philadelphia cream cheesebrand), cucumber or avocado, and/or onion)
sumber... encik wikipedia...
and yang ktorunk makan bukan raw salmon.. tapi yang bergoreng punyer..
lagi sedappp!!

- pisang g0reng dengan eskem
yummy... super duper delicious...!
tapi kalau jual kat msia mesti tak laku... 4 biji pisang rm6.. kat umah buleyh dapat banyak lagi kalau harge cam tu...
^_^

Amir Hamzah with his gift...
pull and bear t-shirt for spring...

Karen Lim and her gift...
lovely doll fr0m krasni kub...

lupe pulak nak bagi tau.. sebelum makan... bagi hadiah dulu larh untuk bufday gurl and boy...!
amazing rite...? bufday diorang due2 same tarikh... dah larh groupmate... bufday same.. s0, sambut pun bersame2... jadik, untuk kamu berdua...

sem0ga berjaye dalam hidup yek!
all da best in everything you do...
be good d0ctor in 4 years tyme... do well in ur upcoming exams..
and now that u're 20 years old... act like 0ne..
think maturely.. be matured...

as for the rest of the group... we're still 19!
...stay young okeyh...
^_^


..that's all f0r now..
thank you f0r readin'
-Schajar McFlurry-

5 comments:

  1. WAHHHHH...NAMPAK CAM BYK GILA TU..LEH ABIS YER..X PNH TRY LG SUSHI NI..HUHU..HP BDAY LA TUK MEREKA YG TERLIBAT..HEHE

    ReplyDelete
  2. Salam.jalan2 sampai russia pulak :D
    nice blog ^^

    ReplyDelete
  3. huuu...sushi aje korang kan.

    haha...selamat berexam ye kamu !

    ReplyDelete
  4. sedap gile ah sushii..
    <<<---- macam kimbab saya !!!

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^