Tuesday, 15 February 2011

maNcheSter uNiteD [part 2]


...manchester united...

The Theater of Dreams...

but is it true...?

definitely!
being there was like a dream c0mes true...

penat tau nak pegi cni.... dari kota l0ndon kene naek bus f0r 6 jam macam tu... tak larat nyer.... naseb baek amek bus malam.. s0, takde larh penat sangat... plus buleyh tid0 dalam bus! dah selesai masalah nak cari h0stel... senang kan3... kalau nak senang laen kali, amek trip perjalanan malam yek... tak yah susah2 pikir...

tinggal kat manchester selame setengah hari jer... sebab nak tengok stadium dye yang orang tak abes2 kate best... p0st kali nie m0re t0 picture... cerite s0, lets start our journey....

lets start our tour!
*di manekah saye dalam pemain2 bola sepak itu... semua nyer berbaju merah*
sebenar nyer... tu mmg tujuan sebenar pun... bagi semangat MU sket tyme datang stadium nie...


mule2 sampai, terus pegi kedai souvenier.... *melampau kan3*... sebab kali nie jalan kejap jer kat manchester... and since we already bought tickets online... tak payah nak risau2 dah pasal nak beli ticket.. yey!

then... directly t0 da museum... kat cni larh sume peserta berkumpul (macam peraduan pulak jadik nyer)... i met a lot of people... fr0m all over da w0rld... sume nyer MU fans.. termasuk kami... but like wut my groupmate said... i only like David Beckham.. thats why i was there...
=)

in da museum...
nie larh replika stadium dye.... nak tgk dalam stadium dye...?
sangat2 lawa... serious!


j0m...! lets d0 some field walk... mase tu sangat2 excited nak masuk stadium...! where all of the players of MU have been using f0r a long tyme... sume pun bermaen di padang ini... tapi kan... macam mne padang nie buleyh jadi hijau and berumput lagi tyme winter...? sebab.... ade pengaliran ayer panas bawah tanah tu... jadi, warmth je tanah tu.. and tanaman kekal hijau!

s0me view of da field...
w0w! i was amazed da first tyme i entered.. sangat2 lawa...!
even it is just a football stadium...

in da player's lounge...
where all da family member sit together when their l0ved ones playing football at the fields...
*this is where david beckam met vict0ria beckam for da first tyme*

after s0me field walk... we went cl0se t0 da player's lounge and player's changing room! yup... lagi larh excited jadik nyer... everything is red in colour..! termasuk saye yang dah hilang dalam setiap gambar... tu larh... sape suruh pakai overcoat kaler merah lagi!

'this is where rooney and owen will sit tomorrow.. since tomorrow they have their game here..'
that's wut the manager told us! excited nyer muke...~


in da player changing room.... the red army changing room...
rilly2 nice...
=)

finally we went f0r final field trip.... the stadium is amazing! like i told u bef0re... sangat2 nice... if u planned to go to london, dun f0rget to drop by here just for a while... its a very nice place to go... its rilly a theater of dream!

at the VIP places f0r visiting team...

manchester united.... like it a lot!

da field view...
p/s: tibe2 ade orang potong rumput pulak kat belakang sane tu...

nice place f0r the 0ne who rilly luv sp0rt especially football...
that's all f0r n0w...
=)

11 comments:

  1. seronoknya..bykla balik souvenir utk sy

    ReplyDelete
  2. ya Allah!man u!haha..siyes jeles..haha

    ReplyDelete
  3. bestnya awak..first time visit here girl..love ur blog !

    ReplyDelete
  4. waaaah...bestnye...
    dh la i pon minat beckham...
    nice2..=)

    ReplyDelete
  5. ladypinko: nak souvenier ker... hmm.... nnti sy buwat give away larh nak tak... =)

    shafiq: kan dah kate... mesti jelez punyer!

    maryam fatanah: thanx dear... rilly2 appreaciate it...

    'aina: oppssss... kne berebut beckham ngan aina larh macam nie... hehe

    ReplyDelete
  6. waa.....seronoknye study oversea..
    study+pakej melancong negara org...
    very interesting!!! i like too...(^_^) so jelous with u...huhu

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah rezeki saye kat sini... tp kalau nak pegi bejalan.. kene simpan dwet byk2... klu tak, nak balek msia pun tak buleyh...

    ^_^

    ReplyDelete
  8. Salam.

    dropped by here and ternmpk post kamu psl going to Manchester. teruja sgt kamu dah ke sana. Semoga berjaya di Russia ye! :)

    ReplyDelete
  9. peminat MU mst jeles ngk nie.. hehe.. Fiza peminat chelsea...

    ReplyDelete
  10. Lokasi tersohor yang kami belum sampai.

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^