Wednesday, 23 February 2011

h0t and sunNy BarCeL0na [part 4]


t0Day is....

...Men's day...

yey! bersempena dengan 'hari lelaki' nie.. seluruh penduduk russia dapat cutiey hari nie... seronok nyer! itu yang paling best... dah lame tak cutiey tau..
*padahal baru jer masuk semester baru.. asek2 nak cuti jewr... ish3*
=)

dan yang sediyh nyer.. cerite pengembaraan saye untuk winter break kali nie bakal habis... kalau nak tunggu jalan2 seterus nyer, kene tunggu next year! lame nyer... rase nak pegi jalan2 lagi... *maseh dalam mood vacation*.. my last destination untuk cutiey kali nie adalah....

-----> Barcel0Na!

yup.. Barcelona, Spain... i never thought of going t0 spain in these few years... but suddenly.. here i am.. SPAIN... this is where ZARA was founded... *kepade peminat2 brand zara yek*.. and the 0wner of zara is als0 the 0wner of Pull and Bear, Bershka, and Stradivarius... all dis tyme i never kn0w until my groupmate t0ld me about it.. s0, n0 wonder larh these boutiques usually can be seen together along the walking streets.. either in La rambla, Barcelona or Oxford street, L0ndon... and the stuffs at here is much3 m0re cheaper c0mpare t0 other place...!

that's why my aim at here is t0 shopping all day out!
*tapi tak sempat and already tired*

i found mng..! but it wasnt 0pen due t0 renovation....

Louis Vuitton...! *nah... kinda expensive f0r a student!*

da first tyme we reached Barcelona.. the stewards greeted us with.. 'Enj0y da sunlight!' yup! they were rite.. it was a SUNNY day.. i can felt the warm sunlight penetrating through my skin! seronok nyer bile dapat lari dari kesejukan di russia... cuace sekarang nie lagi larh.. -27 degree celcius.. menggigil2 setiap kali nak pegi kelas... tak tertahan scchhheeejjjjuuukkkk nyer...

dan bile kami sampai spain... sorang pun tak tahu nak cakap spai macam mane! rupe2 nyer kebanyakan antara mereka pun tak buleyh nak communicate in English except f0r Tourist information! macam mane nie...?!? dan kalau nak tahu.. tyme mule2 beli ticket bus larh baru tahu yang 'hai' ---> '0la!'.. and mase tu larh teringat sikit2 cerite 'r0salinda' kat tv3 dulu2.. korunk tengok tak citer tu..? bahase macam tu larh yang mereka gune sebenar nyer...
-.-"

s0, bile mule2 sampai.. terus carik h0stel memandangkan sume orang pun dah penat berjalan ke destinasi2 sebelum nie.. sampai last destination, sume macam dah tak larat... naseb baek h0stel dekat walking street jer.. La Rambla.. memang sh0pping destination yang sesuai! tapi kan3... ktorang sesat jugak... disebabkan oleh h0stel nyer depan under c0nstruction.. nak carik name h0stel pun susah... aisehhh... banyak susah larh... then... rehat all night l0ng bile dah sampai h0stel...
zzzZzzzZZzzzZz

gud m0rnink!
lets start our day with a smile...
^_^

sangat2 bertenage untuk memulakan hari selepas tu... mule2 jalan2 kat bangunan2 yang unik dan cantik di sekitar bandar nie... lawa sangat2.. tapi kan.. ktorang tak perasan sangat pun kewujudan bangunan tu... sampai tertanye2.. mane bangunan2 yang lawa tu.. c0z it just located along da road... macam bangunan2 biase...

this is one 0f da building...!
da architecture was unic.. memang laen dari laen...


f0rg0t da name of this building.. but kinda famous here...
*but unfortunately f0r us.. s0me of the building is under certain construction due to maintanence...*

lepas tu... decide nak pegi castle... jalan punyer larh jalan... rupe2 nyer national museum...! hua... but we could see the nice view of the city fr0m da t0p of da hill... penat tau nak berjalan dari bawah hingga ke atas... and sangat2 silau dan warm... macam berjemur pulak.. tapi seronok sebab tak payah nak harungi winter yang sejuk kat tempat kami belajar! dis is just nice.... luv it soooo much!
=)

okeyh... jum start mendaki...
escalator or stairs...??? mesti larh escalator!

da national museum...
me and kak nad...

all four of us... having great tyme with u gurls!
me.. kak ayam.. kak zahid.. kak nad..

we made it t0 da t0p! yey~

and we als0 met the 'arc de triomph'! ingat kan name jer same macam kat paris punyer.. rupe2 nyer bentuk pun lebih kurang same jewr... except for the colour... da colour is brick-red.. c0mpare t0 at paris, light br0wn... and da sunlight rilly make our picture better...
saya sangat suke sinaran matahari!

arc de triomphe...
we rilly luv sunlight! c0z we are the sunshine...


opppssss.....! jangan memanjat di kawasan awam... hik3..
da castle i told u about....

macam kat calif0rnia larh pulak keadaan kat cni... *macam penah pegi calif0rnia jewr*.. tapi weather dye memang awes0me! rindu nyer keadaan kat sane... dan tak lupe jugak... along da way.. ktorang jumpe sebuah istana... bukan yang raja2 dan permaisuri tinggal.. tapi perhiasan jewr untuk tourist... i think s0.. but it rilly nice!

tempat persinggahan kapal layar.... located near the beach...
*cepat...! dah nak sunset dah tyme nie...!*


and in da evening... when the sunset arrived.. we decided t0 g0 to da beach! rindu nyer pantai... dapat berpijak di pasir pantai sungguh seronok! summer ari tu dah pegi pulau langkawi.. pulau pangkor.. and sume pulau larh.. sebab kat cni tak jumpe pantai pun... s0, we watched sunset in da evening while relaxing and enjoying our final vacation there.... *missing that moment*

=)

and that's da end 0f my winter vacation!
...luv it s0 much...
-schajar mcflurry-

7 comments:

  1. pergh!!

    serius best jalan2 cmnie kan..

    ReplyDelete
  2. wah bkan main posing...have anice holiday..haha

    ReplyDelete
  3. i like!!!
    hope to go there tooo...
    hehehee...of coz wif u..:)

    ReplyDelete
  4. wah syok ye dpt sampai sini...

    ReplyDelete
  5. antara idaman ku nak g spain..heheh....nak g tgk real madrid main live

    ReplyDelete
  6. sukenye ngk pic2 dia.. bangunan2 semua unik2..

    ReplyDelete
  7. Paling akak suka lihat senibinanya yang unik.

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^