Friday, 31 December 2010

AdA aPa deNgaN cinTa...?


selamat tahun baru diucapkan kepade semua...
hmmmm.... sume orang buwat p0st tajuk 'happy new year' or 'slamat tahun baru'... nak buwat laen cket larh kali nie....

sebenar nyer sekarang aku tengah tengok cerite 'Ada apa dengan cinta'... penah tengok tak...? sambil tulis blog, sambil tengok muvie... semenjak duduk kat russia nie, banyak kali sangat2 tengok muvie ulang2 dan series pun ulang2 jugak... muvie nie antara muvie yang aku suke... plus dengan muvie 'Eiffel... I'm in luv..'.. berjuta2 kali ulang pun takpe... tak penah nak bosan pun... tengok cerite nie teringat zaman2 skola... zaman2 teenager... rindu sudah...
p/s: sudah 20 tahun hari nie....mature pliz!
=)

ari nie... opsss... silap pulak... semalam a.k.a tahun lepas aku dah dapat dean's signature untuk buwat exam...! alhamdulillah... settle dah sume before amek exam... tinggal preparation nak amek exam jewr... and for the celebration, aku dan groupmate aku pegi makan sushi kat Yakitoria... rest0ran jepun di mane orang russia yang buwat sushi nyer... kat negara ni, orang luar or orang jepun memang susah nak masuk kalau tak de urusan... sebab negara nie kan dulu2 amek dasar tertutup..*revise sejarah kejap yek*

meh saye bacekan yek... Yakitoria... Japanese Kitchen...!
sedap ta0 makan kat cni....

jum makan...! yummy~

on the way nak pegi sane, kitorunk pun sempat amek gambar dalam park yang penuh dengan snow..! ske sangat sangat sangat...! rase nak baring jer dalam snow tuh.. tapi sebab aku pakai baju nipis jer ari nie... tak buleyh larh pulak nak buwat snow angel...
dan bile sampai kat sane jer... lunch set dye dah tukar..! banyak yang tak buleyh nak makan... nasi goreng dye dah ade ayam... tak buleyh dmakan sebab dye gune ayam tak halal... pastu sushi roll dye dah letak champagne... reject trus...! yang buleyh makan, just beberape side dish jer...

tyme on the way to Yakitoria.... i just love the snow...!!!!!
Adila and Karen... my groupmate~

sudah2 cerita pasal tahun lepas.... its the best last TEEN year of my life...! jum cerita pasal new year pulak...
kat malaysia dah celebrate new year.. and sekarang dah pukul 5 pagi dah pun kat malaysia... kat cni pulak baru jer dengar bunga api kat luar... time call rumah tadi, sejam sebelum new year kat sane.... terase rindu dan homesick pulak.. hmmm... as always... tyme nak exam and tyme2 stress nie larh mule homesick... *homesick yang aku maksudkan adalah rase rindu yang teramat pade family, binatang peliharaan, rumah, bilik dan segale2 nyer yang ade di rumah... bukan nanges2 yek*

by the way, snow kat cni makin tebal dari sehari ke sehari.... tak percaye...? percaye larh! kalau tak pecaye, tengok gambar kat bawah tu... sampai paras pinggang...! naseb baek pagi2 ade pak cik yang tolong buwat jalan before pegi kelas... s0, xde larh susah sangat nak jalan.... *happy*

tinggi kan3...! dah bagi ta0 dah... tak percaye jugak...
ngeh3...

i wrote my name there...! still, paras snow nie sangat2 tinggi... cant imagine rite cam ne nak jalan through the snow...

dan mase untuk bukak kalendar dan diari baru...! new year.. new wishes... pkir2 balek... dah masuk 20 tahun dah... maken dewase... maken banyak responsibilities... hopefully this year would be better than last year... and no more being a child! be a ladies pliz.... i got a lot of wishes this year... hopefully everything will c0me true... insyaAllah.... one thing i wish for sure is that to become m0re independent... i know i'm always being to0 dependent... pliz3 be m0re independent...

maen secret santa during Christmas ari tu.... chumeyl kan hadiah2 dye...
dan aku dapat beg kaler hitam kat belakang tuh from karen! thanks gurlz~

dan hadiah lagi....
=)

my examination is coming... nak kene study 24 jam jewr lepas nie... when i say 24 hours, i rilly2 meant it... sekarang kan tga study leave... s0, kene kurangkan maen internet pliz...! rase nyer i'm not going to update my blog for a long time after dis... lepas habis exam nanti baru aku update blog yek... bersedialah untuk bersawang yek wahai cik blog.... and pliz sangat2 doakan aku untuk lpas exam Anatomy and Histology with flying colours... rilly2 appreciate it...

s0, dalam kesempatan nie... nak ucapkan 'happy new year' to all of you... moga tahun nie lebiyh baek dari tahun lepas...
especially to my parents and family... not to forget my big br0, whose getting married in this january...
=)

lots of love...
-Schajar Mcflurry-

7 comments:

  1. hepi new year!!hehehe
    jom struggle for this year~
    doakan aq gak yek!
    hik3

    ReplyDelete
  2. besh2... tapi tak pegi countd0wn pun~

    huhu... lewat mlm sgt... tak berani nak kluar..

    =)

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^