Friday, 29 October 2010

sAya sUke jaLan2.... aWak puLak...?


krup krap... krup krap... krup krap...

sambil aku tulis entry kali nieh.. sambil tu aku d0k makan kerop0k lays yang memang x sehat langsung untuk tubuh badan...! banyak cholestr0l sangat2... tapi SEDAP....! and buwat aku addicted... yang paling aku suke rase crab...! dah lah kaler pink bungkusan dye.. fuh..! memang mantap larh... sambil pasang head-ph0ne and dengar lagu gio - bila cinta... dari filem Lagenda Budak Setan... aku memang minat cerita tuh...

okeyh... back t0 da t0pic... aku memang suke jalan2... sejak dari kecik lagi... sebab ikut famili aku jalan2.. every year selalu nyer ade jer tempat yang ayah and mak nak bawak ktorunk jalan2... s0, memang best...! weekend pun same... x puas kalau tak jalan2... with family 0f c0z.. sebab weekend adelah masa yang paling2 sesuai untuk berehat dan spend tyme with family....
=)

selase lepas.... aku dan groupmate aku, adila telah berjalan2 di k0ta nizhny sebagai PELANC0NG...! selame nie memang x penah ade niat pun nak jadik pelancong kat cni... sebab dah biase sangat2... plus 5 years t0 g0... lame tuh.. tunggu 6th year larh baru sume nak jadik pelanc0ng kat cni... biase larh.. bende yang ade depan mata larh yang selalu kita tak hargai sampai kita hilang sesuatu... then only we appreciate it... right..?

perjalanan bermule....! adila sangat ser0n0k naek bus... =)
nie larh bus yang ktorunk naek klu nak pegi kelas ker.. or mane2 jer... our transportation here...

we reached here already....! at walking street... there's a lot of d0lls posing along the walking street.... seriously...

one of my favourite shop here... Schinka... sangat2 lawa barang d dalam nyer~

aku sebenar nyer nak pegi 0ff internet megaf0n aku jer.. disebabkan masih petang lagi ketika itu.. dan kami belum amek gambar tyme autumn kat nizhny... dan tibe2 adila pun ajak aku pegi... ape lagi, terlajak larh kami ke walking street... antara tempat shopping yang aku suke kat sini... tapi kali nie aku tak shopping pun... nak simpan dwet sket bulan nie... nak pegi jalan2 nanti.. insyaAllah jadik bulan january nanti... and adila yang beli barang...! vareshki... or gloves that c0ver all ur fingers... memang tersangat terlampau chumeyl dan tebal....!

setelah penat berjalan... rehat sebentar... but its quite c0ld during this tyme... xbleyh duduk luar lame2...

nie ade dolls lagi... mother with daughter.... how l0vely~

pastu bile dah penat2 berjalan sampai ke petang... perut pun mule membuat bunyi.. ape lagi... makan mcd0nalds larh...! dah dekat dah.. on da way t0 bus st0p jer... tapi kan...tapi kan.. tapi kan... mcd0nalds kat malaysia lagi best! sebab semua nyer halal... tu yang penting... kat sini nak pilih makanan pun kene amek yang seaf00d sahaje ... and b0leyh amek yang sayur2an and buah2an sahaje.... that's all... my fav is big mac.. s0, memang tak b0leyh nak makan kat cni... tu yang tyme kat malaysia hari tue aku makan big mac paling banyak... sket2 pegi mcd and makan bigmac...! xpe.. aku suke...
=)

mcd0nalds cafe near the bus st0p... u spell it urself.. in russia, everything must b written in their language!
p/s: adila ade jugak~

enj0ying our meals.... yummy...

this is what i ate.... sedap kan3...? j0m pegi mcd lagi lepas nie...!
fish roll + ice-cream chocolate + pie berry


inilah kisah perjalananku di bumi nizhny...
=)

Sunday, 24 October 2010

gUrlz rillY L0ve sh0ppiNg d0nt thEy...?!?


yup...
that's definitely and abs0lutely true!
there's nothing we can denied about that....
that's just us...
=)

my day t0day is all about shopping...! yup.. fr0m sunrise t0 sund0wn.. rilly x100 tired... seriously... imagine, waking up in da morning and went f0r shopping in da morning... then, having lunch there and went back when its already dark... tiring but full of fun and satisfaction... and we l0ve it...

disebabkan duet scholarship jpa dah masuk.... (although i'm n0t a jpa scholar... i'm mara).. tapi my r00mate and most of 5th year are jpa scholar... s0, ktorunk cam same jer... asal dwet jpa mas0k jer, rase cam dwet mara pun masuk jgak and ape lagi... its tyme t0 shopping... tp bukan bende2 yang mengarut larh of c0urse..! bende keperluan....

kak nad, kak toiek, kak pu'a dan aku pun pegi ke mega... mega nie macam shopping c0mplex yang agak besar kat cni... sangat ser0n0k kat cni... tempat yang best untuk sh0pping...! cuace pagi tadi hujan renyai2 dengan suhu 3 degree... x berape sejuk dan naseb baek aku pakai baju yang ade hood.. kire tak larh basah kepale aku and harap2 x demam... sebab sume pun malaz nak bwak payung.... hehe..

aku yang pada mule2 nyer tiada keinginan untuk membeli ape2 akhir nyer telah menghabis duet beli si itik chumeyl dan kasut boots baru dan headset baru....! itik nie memang aku nak beli sejak mule2 sampai cni dis sem... tapi x sempat2.. sangat2 chumeyl klu u guys tengok... beli kat ikea....

chumeyl kan... ade strawberry shortcake and tigger lagi dalam dye...
=)

then, dengan tidak sengaje... aku pun telah membeli satu pasang kasut boot baru... kire 0keyh larh kan satu jewr... kan3... lagi pun kasut boot aku yang lame tapak die dah haus dan licin dan x tahan nak hadapi winter this year... nanti jatuh atas ais... kan3... then, kasut boot nie macam tebal jer... s0, okeyh larh kan3... parentz aku pun tak marah membazir kn3...nak sedapkan hati jer nie....

and aku beli headset s0 that i can webcam wif my family later.... s0, kire x membazir sangat larh aku shopping kali nie.... and suddenly i miss my family... and the reason i've been writing and continue writing this bl0g is s0 that... they can read it.. and can really know how i feel about everything... this blog is actually f0r them.. s0 that if they missed me, they can read this and know that i always miss them...
=)

Wednesday, 20 October 2010

20.10.2010

detik ini
20:10 malam..
waktu di malaysia 2.10 pagi...

tarikh
20.10.2010

wah... lawa nyer tarikh nie... mesti ade orang yang akan buwat majlis persandingan or akad nikah tyme2 cam nih kn...! anniversary yang xkan dilupekan gitu... klu tarikh lahir cam niyh pun besh jgak...! graduation ker.. ape ker... memang besh larh buwat hari ni... once in a life tyme gitu.. lpas nie nak tunggu next year pulak sampai 2012.. pastu.. xde tarikh best dah... iye larh... dalam setahun kan 12 bulan jewr..

pada saat ini...
cuace di cni sangat sejuk... pegi kelas tadi.. fuh! bukan maen sejuk lagi.. padahal bru 3 degree jer... tapi sebab angin yang tiup kuat gilerz... plus baju yang aku pakai x setebal mane pun... rase sejuk sampai tulang... laen kali sila pakai baju yang tebal yek! jangan lupe...

pada saat ini...
aku sedang minum h0rlick panas.. yang dibawa khas dari malaysia 0f c0urse...! mne nak jumpe horlick kat cini... xde punyer larh... paling besh pun h0t chocolate... tuh larh yang terbaek...! mil0, nestum, h0rlick sume xde.... tapi yang best nyer... teh berbagai perisa ade kat cni.... sangat sedap... next year akan ku bawa balek rumah untuk sume famili aku...

pada saat ini...
aku sedang study untuk test es0k.. physi0logy and russian languange... yang x habes2 peningkan kepale aku ni... harap2 settle dengan sempurna es0k... c0z klu x, tangguh lagi next week, then tangguh lagi... sampai bile pun tak ta0 larh nak kate... pastu kene study untuk kelas physi0 pagi nyer... yang lecturer tu bukan maen strict lagi... macam ade test tiap2 minggu jewr rase nye...
p/s: saat geram hari ini c0z x dapat nk ganti kelas physi0... tu larh.. p0nteng lagi~

pada saat ini...
ramai larh penduduk malaysia yang senang enak di buai mimpi indah... termasuk famili aku dan rakan2 yang aku sayangi... nak cerite pasal famili... petang tadi punye larh aku nak buat surprise kat family.. s0, call rumah pukul 4.10... k0l punyer kol.. abang aku angkat... pastu aku pun suruh pa tengok jam pkul brape skang... tepat pkul 2010 x kat malaysia... tibe2 pa bagitau pkul 8.10...!!!!!

SILAP KIRA LARH~
beza ngan malaysia 4 jam sayang... bukan 6 jam..! ingat tinggal kat london ker...s0, malu jer... tapi takpe... aku dah hantar msg kat diorang tyme 10.10 mlm tadi... s0, kire okeyh larh tu kan... kurang sket malu aku tuh... hik3...


pada saat ini...
aku melihat di langit...dan ape yang aku nampak ade larh bulan purnama.. or name laen nyer buan penuh... lawa sangat2 tanpa dilitupi awan di malam hari... tak terkata indah nyer... dan mule larh ku terkenang pada best friend aku nun jaouh di sana.... sms pengganti diri yang menjadi bicara....

-siti balqis
-nadia balqis
-farahin
-afiqah
-intan zuliana
-raja nurhazirah
-nur najwa
-nurul zarina
-dan lain2...
yang kat cni x termention banyak nyer...

rindu korunk sume....!
=)

Friday, 15 October 2010

itS weeKend...!

the 1st snow in nizhny f0r this semester... and its in da middle of 0ct0ber...!
l0cation: view fr0m physiology class lpas abes bedah katak...

WEEKEND!!!!

yup... this is the moment that i've been waiting f0r...
at last...!
after all i've been through this week... that t0tally full with c0ntr0l.. fyi, test in russia we called it control... every day...! 5 days 5 c0ntrols... except f0r thursday... tu pun sepatut nyer ade.... luckily xde... tapi memang minggu nie minggu yang paling stress dalam hidup aku... xtahu larh kenape...

maybe because i missed s0me class (with a reas0n okeyh!).. and its the most important class! PHYSIOLOGY... due to i went to m0sc0w bef0re this... s0, i need t0 replace it.. but my schedule is pack (alasan jer nieyh...) and i have no courage t0 kill the frog... all this while, my groupmates are the 0ne that did it f0r me... luckily i have them... thanks u guys... and because i dont replace the class yet, i cant d0 my test on this topic... s0, again.. another stress....

by next week i'll deal with it i guess....
insyaAllah
=)

and n0w its been sn0wing in nizhny... awal gilerz...! its not suppose to b like this... last year it went d0wn in early november... and now it just in da middle of oct0ber! cant believe it rite.... the hardest part is n0w.. the transition stage... s0metimes the snow falls and melt... and its WET...! everywhere...! shoes.. jacket... bag.. but the best part is when the snow had fully c0vered this city... it will b all white... thats why my favourite season is WINTER.... although it will b till -30 degree here... rilly c0ld...

s0, f0r now... i want t0 cust0mize my bl0g for a while ...
then, study f0r my controls next week...
~no m0re stress~

Monday, 11 October 2010

Наиболее стресс неделю никогда ....

У меня стресс....
очень...

Сегодня я не пошлa на лекцию анатомии
потому что у меня биохимии тест...


Я не горжусь с ним...
=(

Sunday, 10 October 2010

KemBang kunCup aiDilFitRi...


salam aidilfitri dari h0ney and me...
maaf zahir dan batin...
=)

m0rnink Russia....
its a very nice weather today...

dan aku pulak tgah makan r0ti jala plus kari yang sedap gilerz d pagi hari... yup.. roti jala d bumi komunis... of c0z bukan beli.. buat sendiri larh.... petang semalam, telah di adakan rumah terbuka d h0stel 1 intermediate hall... yang di anjurkan oleh...

-Pn seri Nasuha
-Fazila
-Hjh Zahidah
-Toiek
-Nadia Azmi
-Datin Izyan
-Fawah
-Farehah
-Miss ct hajar
-Aina

nie larh roti jala yang aku makan d pagi hari.. yummy~

dengan name laen... akak2 4th year.. eh.. silap pulak... akak2 5th year.. and junior yang duduk dengan diorang... aka aku dan aina... aina nie bru je masuk cni last few weeks.. 1st year... s0, kitorunk pun telah bercadang utk wat rumah terbuka yang besh gilerz dengan makanan yang terpaling best..!

menu of da day...
Laksa J0h0r
r0ti jala wif curry
kek gulung
Ayer bali

majlis nie lebih kurang macam majlis rewang kt kampung2 larh kire nyer... memang berg0t0ng r0yong all out! (kalau ade yang xtau... rewang tu mcm gotong royong time orang nak wat majlis kt kampung.. mcm majlis kawen ker... sebenarnyer aku pun bru ta0...! =)...

malam sebelum majlis aku d0k tolong kak sueha potong and blend segale jenis bawang, halia, and barang2 untuk d tumis es0k hari nyer... walaupun aku pakai spec... tapi memang sume orang pun d0k menanges sebab kepedihan bawang yang tak tertahan... except kak sueha... master chef abes.. x pedih langsung... hebat kn3... on the other hand... kak farah, kak eila and aina... d0k seb0k wat kek gulung yang gune resipi bahulu... warna warni dan lawa sangat2...


beli kat kedai ker...? sume orang tanyer... of c0z not...! buat sendiri larh... kak farah yang pakar nyer...

malam tuh pun sume orang tid0 awal dengan harapan dapat bangun awal es0k nyer... kecuali kak eila yang lepas abes wat kek gulung.. dye wat roti jala trus... sampai pagi... yang laen tid0 dan aku pulak terbangun lambat... 'spegetti aku...!' x start masak lagi..! dah pkul 6 dh nie... sempat ke x... dan mule larh kelam kabut d pagi hari...

kak zahid pulak trus sambung keje kak eila menjala r0ti.. bukan menjala ikan di laut yek... keje menjala nie start dri pkul 12 malam sampai 8 pagi... lame kan.. total dapat: 700 roti jala...! fuh.. memang hebat larh diorg... at the same tyme.. aku pun mule start rebus spagetti, kak sueha and kak izyan masak kari untuk roti jala, kak nad and kak farehah masak kuah laksa... lpas tuh sume yang laen2 potong2 bahan untuk laksa....

kak toiek dan ayer barli nyer.... sedap ta0... and t0gether with eskem malaysia nyer... due2 pun sedap..~

by the tyme pkul 1 tengahari.... alhamdulillah sume dah siap... orang pun datang berkerumun ke rumah terbuka kami... orang yang aku jemput just usrahmate and groupmate... sket jer c0z m0stly yg dtg 5th year and 6th year... dan most of them just luv it...! sedap sangat2.... and we're happy with that..!
=)

i am a student.. my j0b is t0 study..!

dan disebabkan next week tiap2 hari ade test... subjek laen2... aku pun dah xleyh nak maen2... hari nie kene study jer.. walaupun cuace sangat2 best..!
Say NO to study last minute anym0re!
=)

Saturday, 9 October 2010

As swEet as h0neY...

chumeyl x...? chumeyl x..? chumeyl x...?

nama diberi: H0ney BerRy...

Tarikh lahir: 8.10.10
(okeyh... xde larh berape best sangat....klu nak banding dengan 10.10.10... tarikh graduate abang aku)

chumeyl x...? aku bru je lpas beli teddy bear bru yang terpaling chumeyl... sedap di peluk tyme malam2 and lembut untuk d buat bantal... plus empuk dan best glerz...! aku beli lpas bayar dwet h0stel aku untuk setahun... 435 usd... murah jer c0z aku tinggal kat h0stel yang paling murah dan lame...tapi... BESAR...! jangan dikutuk2 yek... hik3...

but that's mean... lepas nie N0 M0RE SHOPPING...! dwet dah abes bayar h0stel and beli teddy bear bru...
=)

Monday, 4 October 2010

KetuluSan hAti...


Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicuba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Sunday, 3 October 2010

tRip t0 m0sc0w~

me and wawa.... its tyme t0 dressed up gurlz~

.F.U.N.

yup.... that's wut i was having f0r the last few days... well, like i said.. i went t0 mosc0w on thursday... t0 get s0me fresh air.. t0 clear up my mind a bit.. and all i did was having a great tyme with my friends... thanks u guys f0r being there f0r me... f0r making me laugh all the time during the trip.. f0r letting me sleep with in da bus with my sweet dream... (even though i w0ke up in da morning and pain was all 0ver my b0dy...!) and f0r being sp0rting and supporting...
=)

nothing pers0nal.... sebenar nyer nak tunjuk gambar banner kt belakang tu jer... but i f0rgot to take the picture of the banner only...
=)

where should i start....?
pade pagi yang indah.... is it...? n0pe actually... the temperature dr0pped that m0rning fr0m around 7 degree (the day bef0re)... t0 1 degree...!!! it was s0 damn cold... luckily it doesnt reach zer0 yet... if not.. everything will b fr0zen..! s0, my friends were on their way t0 class... the class that i was going to miss... physiology.. the hardest subject f0r my group c0z my lecturer is very strict...! and next week i g0t test for it... just h0pe f0r the best then....

then, we ride the bus f0r like 6 hours t0 mosc0w... and stucked in traffic caused us another one hour... even though it was very near t0 reach the embassy.. well, when u said about capital of the country.. this same thing is g0nna happens all over the world... i was sitting alone, whereas farahin and fakhirah were sitting on the next chair beside me... dalam perjalanan, aku d0k bace jer buku anat0my aku.. c0z the next day... i g0t test! and a very big 0ne.. tu yang skema sket dalam bus pun bce buku...

autumn in my heart...? nope larh... autumn in m0sc0w... klu kat nizhny dah kuning abes dh sume pokok2 nie...

malaysia's embassy at mosc0w... i'd been there only twice...

sitting in front of me were bashir and kacang... fuh.. bukan maen bising lagi.. malas je nak layan.. when we reached there.. weather okeyh jer.. s0, lepak2 apartment jap and dressed up...! kate dinner dengan menteri.. and we dare each other t0 take picture with a guy that we didnt know which was wearing the same colour of baju melayu or shirt... s0, who didnt do it will l0se the dare...
p/s: mira and wawa... u guys l0se the dare...! hik3...

its been a while since i met u guys... this meeting was a very precious moment to each of us...

then, we met our batch at m0sc0w and had a lil chat with them... its been a year since i met them... a very long time though.. s0, that's all we did there...

in front of d embassy.... it was cold wearing baju raye outside...

we ride a bus, we reached mosc0w, we dressed up, we met the minister, we dare each other, we take picture, we ate t0gether, we took a ride back h0me, we slept in the bus, and we go to class the next day....
~all we did was having fun~