Wednesday, 29 September 2010

sI Vis aMari... aMa...!


si vis amari... ama!

if u wanted t0 b l0ved... l0ve...!

wah... bergune jugak ilmu latin aku yang dah lame berkarat.. mentang2 larh exam latin dah abes last sem.. terus lupe semua...! tapi satu bende yang aku belajar dari bahase latin nie dye punye kata2 pujangga...fuh... memang terbaek larh...dulu bef0re exam kene hafal banyak sangat2 kate2 pujangge nie.. sampai terbawak2 dalam tid0... seems like ade jgak hikmah aku tak dapat 'avt0mat' ari tue... 'avt0mat' nie bukan aut0matic ker.. aut0mobile ker.. tapi dye macam pelepasan dari amek exam... 0rang2 yang terpaling hebat jer dapat...

back t0 da t0pic.. apesal tibe2 datang ayat yang sedap nie...? ni adalah kerana.. (mcm karangan bm ler pulak...!).. petang tadi kak nad bru jer lpas cuci gambar dari tempat yang jaouh... mne ntah... credit t0 kak nad...! makaceh yek... pastu aku pun ape lagi... amek sume2 gambar.. gambar aku kat msia, cuti summer ari tu ngan family, time raye ari tu kat russia, and byk lagi... and dec0rate...! sekarang kat bilik aku ade satu ruang untuk gambar jer.... yang bertajuk..
'si vis amari.. ama..!'

nie larh hasil nyer.... lawa tak..? lawa tak..? lawa tak..?
tapi tak isi gambar sampai penuh satu board lagi.... tyme aku buat bende nie... aku dapat rase satu kepuasan yang teramat sangat...

tapi kan... tujuan sebenar aku bwuat sume tu sebab aku tensi0n sangat2 dengan physi0logy lecture... time awal2 tu aku dapat catch up lagi... tapi bile dah sampai 20 minit akhir... bahagian yang penting2... memang dah L0ST ALL OUT...!!!!!!! yup... memang selalu larh macam tuh.. i couldnt concentrate f0r a very l0ng tyme... s0, aku pun wat decision tak salin ape2 and dengar jer and fahamkan... later bru teng0k kat n0te lecture kawan2... tp klu asal lepas kelas physio jer... tak kire larh praktikal class ker... lecture ke... aku memang tak tahan... sume rase ade dalam badan....

lpas jer lecture tuh... tr0s bad mood aku tyme kelas ruski... rase senang jer ayer mate nie nak keluar.. klu tanyer ape2 pun rase nak menitik jer... well, i'm n0t a strong pers0n... seriously... i'm weak... s0, sorry larh kat groupmate2 aku yek.. c0z aku mmg tak dapat nak cooperate sangat tadi... rase nak mengamuk jer... s0rry again... plus dah ler c0mbine kelas ngan group k.. s0rry jgak kat group ihsan yek... h0pefully never happen again!
=)

other then that is because... i miss my family... a lot..! that's why most of the pic are when i was having summer break in malaysia... about my family.. my holiday trip and so 0n..hopefully it can give me s0me strength t0 live in this country... and continue studying....

its all about giving me strength t0 live on day by day...

but 0ne thing i was n0t sure rite n0w is about me... my decision... when we need to intr0duce ourselves at russian class this evening.. we had been asked about what is my favourite subjectin second year... my turn is 2nd fr0m the back... i kept thinking.. but t0 my surprise was that... i couldnt figure any subject that i like...! NOTHING at all until my turn... i cant say anything...! then the lecturer asked me... d0 you like medicine... the same answer were given... SILENCE...! and that's what i'm not sure rite n0w....
d0 i like medicine...????

i think one day u guys will reach this stage where u think its hard f0r you.. just like me... and u will know how i fell it.. i asked my seniors about it.. then they t0ld me that they als0 had taught about it bef0re.. when they are 2nd year.. 4th year.. even m0re than once... but still, they keep learning... and learning... and learning... because being a doctor is all about learning... even when u have graduate later on...

but n0 worry... i think i'll just take this challenge as a stepping st0ne for me t0 m0ve on with my life... and just follow the flow with my best shot...! at least that's all i can do rite n0w.. even i dont rilly like most of the subjects.. i'll just d0 my best till i l0ve it... i'll do it f0r myself... i'll d0 it for my parents...

and i've been reading a novel rite n0w... title.. VERSUS.. by Hl0vate... its kind of nice st0ry about a girl and als0 a boy who tried to b nice... but first of all, u need to define 'nice'... wut is it nice t0 you...??? then only u can b nice.... its about university student who tried t0 find his true self... and her true self...

versus... by hlovate... nice story~

s0metimes i think that the changes are all there around me... i've been in m0st of their 'places'... i am trying a bit by a bit... but it's kind of hard f0r me t0 maintain everything... every time i try.. i fall apart again and again.... i guess i just need t0 keep trying~

btw... t0m0rr0w going t0 mosc0w... got s0me dinner with kementerian belia dan sukan... maybe its time f0r me to get s0me fresh air after this tiring week... h0pefully everything will b just ok...! insyaAllah...
=)

Wednesday, 22 September 2010

I'm m0ving 0n....

yup....
right...

I'M DEFINITELY MOVING 0N

yesterday was yesterday
it was a fairytale and hist0ry...

t0day is t0day
the day i g0t this courage...

t0m0rrow is tomorrow
i am a new ME....
without you anym0re...
=)

0ver it... by Katherine Mcphee..
just f0r you..

I'm over your lies
And I'm over your games
I'm over you asking me
When you know
I'm not OK

You call me at night
And I pick up the phone
And though you be tellin' me
I know
You're not alone

Oh
And that's why
Your eyes
I'm over it
Your smile
I'm over it
Realized
I'm over it
I'm over it
I'm over

Wanting you
To be wanting me
No that ain't no way to be
How I feel
Read my lips
Because I'm so over
I'm so
Moving on
And it's my time
You never were a friend of mine
Hurt at first
A little bit
And now I'm so over
I'm so over it

I'm over your hands
And I'm over your mouth
Tryin' to drag me down
And fill me with self doubt

Oh
And that's why
Your world
I'm over it
So sure
I'm over it
I'm not your girl
I'm over it
I'm over it
I'm over

Don't call
Don't come by
Ain't no use
Don't ask me why
You'll never change
There'll be no more
Cryin' in the rain

p/s: i'm listening to this song rite n0w...
=)

Sunday, 19 September 2010

Eid MuBarAk....!



salam aidilfitri....
again...

well, raye kan sebulan... s0, j0m kte citer pasal raye jer okeyh..! klu kat nizhny niyh... (aku x sure larh klu kat moscow and volg0 same jgak ker laen...) selagi raye yang sebulan nie x abes2, asal tibe hujung minggu jewr... korunk tak payah nak susah2 pkir nak masak aper dah... c0z sume pun dah ade... every week kat cni.. ade 0pen house...

either according t0..
-whole malaysian..
-batch..
-groupmate...
-blockmate...
-hostel..
and so on...

that's what i meant by every week tak payah nak masak2 pun... senang kan...? well, if that s0, c0me and join us live here.. its not that hard u know..!
=D

selamat arie raye...!

yesterday evening, all of the malaysians here were having a very big celebration f0r hari raye... yup.. THE BIGGEST...it was held by PPIM..persatuan perubatan islam Malaysia together with Kelab Umno Nizhny... memandangkan kak sueha naib pres, s0 dye memang busy gler semalam....! aku pulak...jadik tukang hidang time tuh... senang jer keje.. just datang awal sket untuk makan dulu... well, penghidang makanan mesti larh dapat makan dulu...! and sedap2 lagi....
=P

then, just wait till da guests arrived and serve them with the nicest smile and Selamat Hari Raya wishes... s0, i dont rilly need to cook... c0z i'm not very good at it...yup... i admitted it... but i'm still learning n0w.. no big deal... when the time c0me, i'll cook f0r my husband and children of c0z..!

me and adila....

i'm wearing cream baju kurung moden... that my dad bought it for me... senang jer... just tengok yang lawa2 kat brochure2 and yang patung2 tu dok pakai... then, pilih saiz and buy it...! simple as abc...! and i luv it.... s0, i choose to serve watermelon and jelly since it were the most delicate things... need t0 handle with care... and no gonna make my baju kurung dirty...
=)

it seems like a bit raining in da morning.. but.. later in evening.. it didnt.. naseb baek...! c0z, if not... kene sambut raye dalam bangunan... and very boring...! and the temperature quite okeyh... berbelas2 degree kowt.. not sure about it... but very nie... if there is sun shine, then it will b just perfect...

and now i'm very tired c0z already took flu and fever medicine... rase x sedap badan... mayb c0z kene hujan renyai2 and too tired... s0, better to take it now.. bef0re dah demam tr0k nanti... tomorow g0t another 0penhouse... 4th year's openhouse... s0, makan lagi... yummy...

senior2 geng lepak.... and geng masak t00...

at last... kat balc0ny hostel...
=D

Friday, 17 September 2010

bUfday Spe ler Nie~

green tea... and black tea... each of us get one teapot 0f tea... k0nfem x haus2 pastu... yummy~

update bl0g sekarang....

es0k...

sekarang...

es0k....

sekarang je larh... memandangkan es0k nak kene study dah untuk arie isnin nanti... minggu depan banyak test... and banyak lagi yang x bace...! anat0my... bi0chem... physio... and much m0re... h0mework pun tak sentuh2... but its okayh... t0morrow everything will b c0mplete... insyaAllah...

okeyh... first thing first... pkul bpe ek sekarang... aku pun tengok jam... 6.01 pagi... kat malaysia.. tapi kat russia.. 2.01 am.. tyme sume orang pun tengah nyenyak tid0.. tapi aku tak tid02... sebab banyak sangat tid0 tadi... penat larh bwuat banyak keje...lari tajuk larh pulak... klu karangan bm nie, k0nfem x pass!! tapi sebab nie blog aku... passed jer sume bende...
=)

arie jumaat lepas... satu group aku g sambut bufday 2 0rang groupmate aku... salah sorunk nyer...Adila... yang bufday dye kat msia... alala....shian nyer xsempat ktorunk nak sambut...! and sorunk lagi Ameerul..or in other w0rd.. pong... c0z dye ske maen p0m2... my theory larh... klu dye bace nie mesti marah...
=P

aku dan groupmate aku.... 5 years t0 go guys...! ganbatte~
dari kiri... bufday gurlz.. adila.. me.. amir.. tukang sebok.. and ameerul.. bufday boy..

enjoying my meal... no SUSHI of c0z!

lpas jer abes kelas anat0my.... ktorunk pun pegi yakit0ria... nie tempat makan jepun.. pelik kan..jaouh2 pegi russia, ape bende yang ktorunk dok makan... SUSHI...!!! tapi nape ek...? sebab sushi kan mostly ikan.. s0, tu jer yang halal and tempat makan dye ekslusif... kalau korunk tanye ape makanan ruji orang russia nie... memang mostly ktorunk x penah nak try rase p0wn...! c0z not our taste kowt....

selaen sushi, yang ktorunk dok makan iz dat western food kat Restaurant Biblioteka... kat cni bleyh larh considered sedap jgak... but still, yang bleyh d makan hanya makaroni or pasta with cheese, vegetarian food... and that's all... lasagna and pizza mostly x leyh nak makan... c0z kebanyakan nyer ade daging kan... k0nfem x halal untuk muslim...

sampai jer kedai sushi tu... ktorunk pun order ler sume bende... tapi aku xleyh makan sushi dah... ayah kesayangan aku x bagi... ape yang aku order.. nasi goreng jepun and salad... sume nyer dimasak...!! kire selamat untuk di makan... lpas nie aku memang xleyh nak makan sushi p0wn... my dad restricted it...! but sushi kat cni memang sedap... walaupun orang2 native russian yang bwuat... last sem aku makan paling banyak... this year n0 more...!

my salad.... kind 0f nice... sedap ta0... seriously...
btw, for da salad... u can take as much as u want... as long as u manage t0 finish it...

s0, t0 adila and ameerul yang bufday korunk lambat2 nie....

happy bufday t0 you...
may Allah bless u always
jangan nakal2 dah yek
belajar rajen2
jadik doc yang bergune d dunia dan akhirat
bile kawen nanti jemput... i'm gonna b ur bridesmaid...!
smile always...
friends 4ever...!

bufday gurlz and i....
=)

Friday, 10 September 2010

SaLaM aiDiLfitRi...

Salam Aidilfitri semua......!

-->
go0d morning semua....
=)

pagi nie dah masuk raye ke-4... baru larh aku sempat nak tulis blog nie balek... fuh.. memang xsangka aku raye nie akan jadik very2 hectic... dari raye pertame sampai sekarang.. rase nyer kalau es0k bukan hari isnin yang sume 0rang pun ade kelas, confirm banyak lagi activiti yang ade later...

walaupun raye kat cni xmacam raye kat rumah... tapi sekarang aku x sediyh lagi... time kasih yek kawan2 yang bagi support... i rilly appreaciate it.. u guys memang baek...
=)

meh aku cerite pengalaman raye di perantauan....

malam raye bersame buku physiology... pkul 12.18 pagi...
raye 1st...
pagi2 tu aku p0wn siap2 pakai baju kebaya kaler purple c0z tema kaler untuk batch ktorang kaler purple... sambil dengar takbir raye and lagu2 raye yang terpasang di lapt0p..! bukan di tv yek.. sebab tv kat cni konfem larh xde kan.. sampai2 kelas, 2 minute before the lecturer arrived.. fuh... selamat x lambat.. kalau x, mmg mengamuk dye.. xleyh student lambat ckit p0wn...! then... memang kelas tu kene bedah katak.. and it was da first tyme in my life... SERIOUSLY...! but i didnt touch the FROGS of coz... geli tau.. nak bunuh dye lagi larh.. kesian abes... maybe later... but still, its a maybe...
=P
dalam kelas physio... luckily i'm not late... but memang sume kene marah c0z macam x bace p0wn... sume x ready.. name pun raye..!
katak2 yang terkorban d pagi raye... kecian nyer~
lpas tu ade lecture bi0chem.. pastu ade larh orang yang sebok2 nak pakai samping d pagi raye time belum start lecture.. macam suasana d pagi raye bt0l2... yup.. pagi raye.. lpas jer lecture.. groupmate aku pun pegi beraye d rumah senior2.. best2.. diorang masak rendang, ketupat, kuah lodeh... but of c0z, xde lemang favoutrite aku... next year je larh aku makan yek... petang2 pulak ade sesi f0tography bersame batch 2nd year... batch paling mude.. memandangkan junior2 xdatang lagi... hehe..

our lovely batch... sume purple... chumeyl jer... rilly luv this picture...
me and adila.... my best groupmate...! dye memang superb pandai... well, made fr0m mrsm taiping larh kate kan... 

okeyh... ari ni aku sambut raye ngan senior2 5th year yang tinggal dengan aku... memandangkan semalam diorang xdapat nak beraye btol2.. ade kelas larh.. ade exam larh... and so 0n.. s0, kami beraye mengikut waktu malaysia... well, kami anak malaysia...! hehe... menu d pagi raye.. nasi kerabu kelantan... memang kali pertame f0r most of people.. but n0t for me... dah penah rase dah.. but f0rgot where and when... memang sedap larh...! and banyak bt0l makanan d pagi raye tu...

but sebelum makan pun, ktorunk ade sesi fotografi... sume pun pakai baju kaler pink or purple.. theme untuk kali nie pulak... kami beraye ramai2.. bersame kakak2 mara jugak.. then, malam tu.. mula larh penuh jadual... c0z esok nyer batch 2nd year means batch ktorunk nak wat openhouse untuk seluruh malaysians... ramai around 300 people... s0, aku pun pegi hostel 5 untuk tolong2 wat popia yang sedap kat sane and goreng skali... memang banyak ta0.. 300++... tid0 pun lambat.. but luckily sume dah siap malam tu.. pagi tu jer, dah boleh relax...

me... myself.. and i...
hari raye ke-3...

okeyh... bermule larh... 0PEN HOUSE 2nd year... nie kali pertame ktorunk wat open house memandangkan last year datang2 dah raye.. xsempat nak decide ape2 sume... nak id0p pun x reti tyme tuh... s0, sume pun berjalan dengan lancar...Alhamdulillah... malam tu pun ape lagi.. tid0 jer.. c0z very2 tired...

nie larh senior2 aku yang memang terpaling baik dalam dunia....! aku tinggal dengan diorang dari 1st year lagi... luv u guys s00000 much...
mwuacks~
nie larh yang kami batch 2nd year masak... aku bwat p0pia goreng saje...
=)
me and adila.... selamat hari raye semua... maaf zahir batin yek...! and now.. kene start study dah...
=)

Wednesday, 8 September 2010

sehari sebelum raye...


sayu...

sepi..

sunyi...

even if t0morr0w is going t0 b raye. full st0p.

ayer mate pun menitik tatkala memikirkan semula... sambil2 dengar lagu 'through rain' by mariah carey.. memang sayu... cukup2 lah tu menangis... sapu2 air mate nie.. nanti berpuluh2 baldi tunggu kt depan mate... cukup plak nnti untuk bwat hantaran untuk pinangan puteri gunung ledang...
='(

teringat pulak suasane raye kat msia... dah la lame dapat cuti.. seminggu lebih.. dapat rase keser0n0kan raye tu sendiri.. dapat bermaaf2an d pagi raye.. dapat makan rendang umi, ketupat wan, kuah kacang and satay g0reng mama, lemang yang memang jadik favourite aku sepanjang mase... plus, sesi f0t0grafi bersama keluarga.. yang best nyer dwet raye...!

but

at here...
es0k raye.. yup.. raye.. but i dont feel like 0ne.. even hari nie pun x rase macam sehari sebelum raye... pagi2 buta tadi ade kelas anat0my.. bangun dah la terlambat... then, kene rush2 pegi kelas, pkul 7 lebih dah kluar... naseb baek dapat Andrei.. Alhamdulillah... dye terang sume jelas dan nyata.. but bile sampai part nerve, mmg i'm weak at it...

then, lecture physi0l0gy... sediyh... teng0k balek note yang dapat salin... memang x dapat sangat pun...! bukan main laju dye cakap... dah la aku x faham sangat pr0cess2 physio nie.. tu larh, 0rang suruh bce b4 lecture... x mahu jgak.. nah.. amek balasan dye... the w0rst ever... dah ler aku nie lambat sket bhgn salin2..

plus... t0m0rr0w ade physi0 pkul 8.30.. kene gne n0te tu.. yang aku x faham satu pun.. yang sedih nyer, aku tak faham...! means malam nie kene struggle untuk physio es0k... then, xbleyh raye plak es0k.. s0lat raye pkul 9.00.. xsempat nak s0lat jemaah pun.. plus lpas kelas physi0 yang 3 jam tu.. kene pegi lecture bi0chem yang tambah kn pening lagi...

malam raye pertame pulak aku kene revise anat0my...! c0z jumaat ade kelas.. sampai pkul 3 petang... there's a lot to read.. there's n0 time t0 celebrate raye...

i cant stand it anym0re...!
pleez~

Tuesday, 7 September 2010

rAye.....!


okeyh....
date raye dah set...!

bile..?
9 sept 2010...
ari khamis....

menurut mufti Russia.. tarikh hari raye adalah seperti di atas... tapi malang nya bagi aku... ade berite baik dan buruk untuk pelajar2 group M 2nd year kat medical academy niyh... iaitu aku...!

okeyh.. mule dengan berite baek nyer...
dapat raye bef0re malaysia raye... yey...! bleyh pakai baju raye bef0re yang laen pakai.. dapat makan kuih raye lagi awal.. (satu pun kuih raye aku x bawak tahun ni..) dah terlebih2 muatan beg ler katekan... ape lagi... kene ziarah bilik kawan2 larh nie...
=)

berite kurang baek nyer dan agak sediyh bunyi nyer....
time hari raye.. aku ade kelas....!
kelas aper..? kelas physi0 for 3 hours.. then lecture bi0 chem... yang paling x tahan nyer kelas physi0 means bedah katak...! with baju raye 0n 1st day 0f raye.. okayh... memang sediyh... pertame kali dalam sejarah aku ade kelas tyme raye... kelas tu pulak pukul 8.30.. memang x sempat nak beraye langsung...

h0pefully physio class on that day can b cancel... and the lecture t00...! s0 that we can celebrate raye happily..
=)

Saturday, 4 September 2010

JanJi KeKaSih...

nie larh citer dye...

okeyh... tak kesah larh orang nak kate aku nie ketinggalan zaman or what so ever.. tapi aku tetap nak tulis pasal citer nie... sebenar nyer semalam bru aku tengok citer ni ngan senior2 housemate aku kat bilik sebelah.. teng0k2 dah epis0de terakhir... aku rase larh.. c0z macam dh ending jer aku tengok..

walaupun 2 bulan aku dok kat msia.. xpenah pulak aku teng0k citer ni.. tup tap tup tap.. teng0k bile kat cni pulak... s0, ari nie.. sambil aku salin note lecture yang aku ketinggalan sket, aku pun bukak citer nie kat website tv3..

dan..
bermula lah epilog Janji Kekasih dari episod satu...

its a nice st0ry... about a bad girl turn out t0 b a good girl.. dalam sekelip mate jer b0leyh berubah, kalau dapat hidayah dan petunjuk dari Allah... well, basically Rina nie mmg x dapat tunjuk ajar agama yang bt0l oleh kedua ibu bapa dye.. dye x penah tgk parents dye s0lat, s0, cm ner dye nak practice kat rumah..

then, environment dye b4 masuk college tu mmg sangat2 mencabar... kawan2 yang dye campur dengan.. and luckily dye masuk college and roomate dye Alia.. se0rang yang baik dan s0lehah.. yang boleyh sedikit sebanyak beri dye ilmu agama...

jiwa Rina kosong.. dan tatkala itu.. dye telah diketemukan dengan hidayah Allah.. ketenangan jiwa terus dikecapi.. Alhamdulillah.. tapi.. sayang nyer.. masa yang ada cukup singkat bwat Rina akibat penyakit nya.. dan dia meninggal setelah kembali bertaubat pada Allah swt...

m0ral of the story.. even if we did a lot of mistakes in our past.. still, Allah Maha Pengampun dan Pengasih.. pintu taubat sentiasa terbuka hingga sebelum nyawa kita ditarik... lagi2 masa kite sedang berpuase d bulan Ramadhan.. m0ga2 doa kte dimakbulkan...
=)

Friday, 3 September 2010

sEnse 0f rElaxAti0n~

smile... u're 0n camera...

yey...!
weekend yang d tunggu2 telah tibe... setelah seminggu start kelas nie... xsempat2 nak bwat semua bende.. basuh baju bl0m, revision bl0m... naseb baek sume barang dah siap unpack..! fuh.. lega abes weekend nie.. time untuk relax jer... (sebenarnyer baru start kelas 3 hari jer.. itu pun bru introduction jer..plus kelas russian dua2 batal)..
=)

hari ini jgak bufday r00mate aku kat nizhny... name dye Kak Zahed.. or nak lagi famous Kak Dah.. sebagai tradisi d sini.. ktorunk sambut mengikut waktu jam Malaysia memandangkan kami semua dilahirkan d sane.. s0, pkul 8 malam semalam ktorunk dah sambut bufday Kak zahed.. makan laksa penang yang kak Sueha bawak, pizza yang Kak Nad bwat, kek pistachio yang Kak eila beli, keropok lays and jus watermelon yang kak toiek beli, plus many m0re....!

fuh.. mmg kenyang abes pas tuh.. and abeslarh pr0gram diet aku.. kan aku dah cakap.. x menjadi punyer bile d0k kat russia nih... =P
kek pistachio nie pun x abes2 lagi even it is the most delicious cake at the st0re..! ari nie jgak bufday ex-housemate aku kat intec dulu... Ihsan.. memandangkan kami d0k hostel lain2 and jaouh... ihsan sambut kat hostel 5 ngan kawan2 aku yang lain...

s0, happy bufday t0 both 0f you...
May Allah bless u always..
jangan nakal2 dah...
rajen2 slalu..
jadi lah doktor yang berjaya d dunia dan akhirat...
Amin~

ready t0 class... with my new labc0at...!
btw, one thing i like about russia is the lab coat.. very nice and beautiful.. and stylish..

Minggu depan... arie jumaat aku free abes.. ade lecture hist0logy jer.. then, abes la kelas aku.. except klu anastacia valerevna nak tukar kelas ruski dari hari khamis ke hari jumaat.. aku xmahu...! arie jumaat je larh arie aku bleyh update bl0g nie.. memandangkan arie2 laen aku balek mmg petang.. xlarat dah nak online lame2.. plus... nanti x sempat blajar pulak.. s0, arie jumaat jer yang aku free..! jadual group aku pun mmg dah lawa.... sampai arie rabu jer busy sangat2.. then relax sket...
bak kate 0rang.. bersusah2 dahulu.. bersenang2 kemudian...
=)

opsss.... lupe plak... h0pefully.. next week tyme raye dapat larh cuti.. s0 that.. leyh r aku rase raye kat cni cam ner.. xkan nak raye tyme lecture k0wt..
='(

Thursday, 2 September 2010

haRi peRtaMe Sk0la

hari ini hari pertame kelas bermule...
sume bende baru.. macam kat sk0la lah plak.. beg baru. labcoat baru. kasut baru. tudung baru. spectacles baru. rase sr0nok pulak nak pegi kelas...
plus kelas pun start lambat.. pkul 9. bt0lak dari rumah pkul 8 larh kire nyer memandangkan perjalanan dlm bus sejam...

hari ini kelas petame pun bermule...
kelas ape yek..???
ANAT0MY....!

and guess what..? i didn't read t0day's class t0pic... which were internal organs of digestive system... and plus... who's our teacher..? its Anna Kurnikova...! OMG... i was totally dead.. everyb0dy was just blank at class.. all the muscles plus innervation that we learned last semester were t0tally forgotten...!

g jalan2 kat park... sr0nok ta0...

hari ini hari pertame kelas bermule...
lpas ni kelas ape yek..?
LECTURE PHYSIOLOGY...
naseb baek lecture jer... salin je larh yek... pastu ade Russian language 2 jam... kelas cancel.. ape lagi.. jalan2 larh ngan groupmate tersayang aku.. Adila Ismail.. asal aku nak pegi kelas jer.. mesti mizk0l dye dulu.. asal aku nak pegi jalan2 jer.. mizkol dye jgak.. kaki jalan jgak dila nie ta0...
=)

ktorunk pun jalan kat park depan rumah dila tu.. x jaouh pun.. dekat jer.. jalan kaki pun sampai.. pastu bende yang paling best is that ktorunk try naek buai yang best jgak ler.. buai 2 orang.. mmg x penah naek p0wn..once in a lifetime je larh..

nie larh buai nyer.. bleyh naek 2 orang..

that's all f0r my 1st day at school...
tomorrow haven't start yet
=D

Wednesday, 1 September 2010

nEw Sem.. NeW h0pe =)

Mimie... g0nna miss u...

tarikh esok...
1 september... aku mule start kelas as 2nd year medical student at nizhny.. es0k jgak.. subjek yang paling aku 'suke' jadik 1st subjek aku dalam dis sem... esok lagi.. aku akan jadik seorang yang lain dari lain...

citer balek pasal time aku nak fly balek ari tu... memang sediyh weyh.. c0z pertame kali nak raye kat bumi komunis ni.. xpenah lagi aku raye selain dari kat umah nenek aku selame 18 tahun.. tahun ni mmg lain dari lain.. then, ape yang paling sediyh nyer aku x bawak kuih raye dari msia pun.. except cheese brownies yang mama aku tolong pack kan ari tu.. beg berat kowt.. mmg sediyh..
='(

aku sayang adeq aku sorunk nih... sangat2 chumeyl...
nie malam aku nak fly.. laen kan bile aku pakai spec putih..

ape yang paling best pada 28 aug adalah... aku dah sambut raye dah.. walaupun raye olok2.. makan nasi impit sume, plus kuah kacang, satay goreng... macam menu raye malam b4 aku fly tu..makan kat umah nenek aku.. suasana mcm malam raye seyh.. dwet raye pun siap dapat lagi awal2.. best larh.. then, famili aku pun hantar aku kat airp0rt.. rase cm xnak pegi jer russia nie...

nie ler abang aku yang mmg suke giler buli orang... x abes2 ta0 x..
btw, gambar nie pun dye yang suruh letak..
=P


then... sedih punyer sedih.. aku pun bwat ler beberape azam bru aku untuk sem nie...s0 that i have the aims that i need to go f0r it..!

-jadik budak paling nerd a.k.a study bt0l2 untuk mase depan...
niat study tu kene bt0l.. bukan just untuk lepas exam.. pegi sume lecture, kelas..and datang awal..

-tingkatkan ilmu agama aku...
supaye aku leyh jadik d0ctor yang s0lehah yek
=)

-blajar masak dengan senior2 aku yang terer abes...!
nnti aku tulis resipi2 yang diorg dok masak tiap2 hari... supaye aku bleyh masak untuk famili aku nnti..diorg teringin nak rase aku masak.. bleyh la jadik chef wan kat umah nnti...

- d.i.e.t...
nie mmg x abes2.. dari pada ari tu lagi.. tp x jadik2.. h0pefully this year jadik ler..

-st0p being a shopaholic..!
klu x, bankrupt ler aku nnti~

- vacation yang seronok...!

itu jer stakat nie... tomorrow got classes early in da morning.. need s0me sleep...
zzzzzzzz