Friday, 12 November 2010

s0Me w0rDs aB0ut mE...


St0p....! i'd been tag by my new bl0gger friend....
means ---> i need t0 write 25 rand0m things about me...
s0, here we g0...


1. i rilly3 l0ve pink.... sangat3 suke kaler merah jambu...! mesti korunk akan kate teng0k blog pun dah tau... bagi aku kaler merah jambu nie macam menunjukkan kelembutan, feminine, gurly and all related t0 gurlz... and bilik aku kat rumah pun kaler pink sejak dari kecik lagi.. fully pink with almari.. and katil..and alm0st everything in my r00m... dan aku paling suke bile kaler shocking pink campur kaler hijau epal... mixture of colour yang lawa sgt2....

2. aku sayang family aku.. s0, family d0es c0me first t0 me... kekuatan aku nak belajar kat negare orang nie pun datang dari family aku yang nun jauh di malaysia...
p/s: aku xdapat tengok abang aku kawen bulan 1 nieh... hua.... tga exam anat0my!

3. aku memang tak gheti nak jage barang2 elektr0nik nie.. especially k0mputer...! sume kene di jage oleh abang aku dan rakan2 aku... dah berape kali rosak dah lappy aku semenjak aku duduk jauh dari rumah nie...

4. quote yang paling aku suke... 'always shoot for the moon.. c0z if u missed, u'll still b among the stars....!'.. sebab quote nie macam bagi semangat untuk aku cube yang terbaek...! and w0rk hard t0 achieve the best result...

5. aku sayang kawan2 lame aku... aku slalu teringat and rindu kat korunk... kawan sk0la rendah.. skola menengah.. mrsm (especially lawrenkids..!) and kat intec dulu..! bile ntah kte sume akan jumpe lagi kn3.. tunggu reunion je larh nanti...

6. 0rang kate aku gedik... tapi aku tak..! seriously.... sebab aku rase nie larh cara aku.. bukan gedik.. tapi mungkin.. mungkin.. mungkin.. immature sket jer...

7. aku selalu di buli...! buleyh di kate oleh sume orang... especially oleh groupmate aku... paling2 kene buli ngan amir! fuh.. geram bt0l kan dila kan...? takpe2.. tengok larh satu hari nanti.. bile aku dah matured.. konfem korang x berani nak buli lagi..!

8. sangat2 malaz nak exercise...! walaupun telah diajak oleh sume 0rang.. termasuk roomate aku, kak zahid.. or groupmate ker... memang mcm2 alasan aku bagi... sebab bagi aku pusing shopping mall berjam2 and berape banyak kali tu kire exercise larh kan3...
=P

9. semenjak duduk kat russia nie... aku makin suke tgk citer2 korea... sebab diorang sangat2 romantik...! dan kiut... dan chumeyl... seriously.. kalau tengok citer korea.. rase macam tengah bercinta..

10. aku bl0gger tegar.. tapi di hari minggu sahaje..! tyme hari2 weekdays aku busy ler.. tapi cume kalau aku tension atau aku rase nak share s0mething yang best... then only aku tulis p0st baru...

11. aku tga berusaha untuk berdiet...! tapi tak berjaye2 jugak.. memandangkan winter yang makin hampir nie... lagi ler cepat lapar and rase nak makan jer every sec0nd..! sebab sejuk sangat2...

12. groupmate aku sume aku dah anggap macam adeq beradek... diorang banyak tolong aku.. especially dalam study...(name pun groupmate..).. tapi kan3... diorang selalu BULI aku...! hua.....

13. aku cube nak jadik sophisticated.. macam anak2 presiden tu... macam Bree Van De Kamp dalam citer desperate housewives... perfectionist! mungkin bile aku dah nak capai umur 20 tahun nanti kowt.. kene ubah wardr0be sume nie.. means.. shopping...!

14. aku selalu study last minute...! itu salah... aku ta0.. akan aku cube perbaiki yek...

15. aku sangat2 kecian tengok katak apabila kene bunuh dalam kelas physi0 tiap2 minggu... yup i know we are learning... but.. aku tetap kecian.. and aku geli.. tengok kulit dye yang lembik2 tu...

16. aku dah reti masak sket2... semalam aku masak paprik... ikut resipi kak sueha.. jadik ta0.. sedap2.. muffin pun aku reti buat.. hmmm.. teringin nak baking muffin larh hujung minggu nie... yummy~

17. aku tak suke sangat2 lelaki eg0is... sebab diorang pikir pasal diri diorang jer.. tak penah nak pikir pasal orang laen.. pliz larh berubah!

18. aku suke bunga r0s...! sebab bau dye wangi.. plus kaler dye banyak yang lawa2... and bunga r0s berduri sebab dye nak pr0tect diri dye...

19. aku nak jadik.....???? aku pun belum tahu lagi.. antara 3 specialists aku tengah pikir2.. gynaecologist.. or cardiologist.. or pediatrics.. tapi tak ramai lagi gynaecologist perempuan.. s0, insyaAllah klu ade rezeki.. aku sambung study... jangan risau.. ade 5 tahun lagi untuk pikir nak jadik aper...

20. aku suke buat azam baru... tapi selalu jer tak ik0t...! mule2 jer rajen.. lepas beberape hari jer.. trus malas balek.. macam tukar2 st0kin pulak kan... stokin yang banyak2 kaler tu untuk hari laen2... sebab tu aku suke buat azam baru..! nanti trus jadik semangat..

21. aku sangat2 dependent..! aku tak buleyh hidup tanpe ade orang taking care of me... dari jaouh, family aku memang jage aku... dari dekat... senior2 yang aku sayang.. jage aku.. groupmate2 aku selalu tolong aku... makaceh sume!

22. aku suke jalan2 and melancong... rase nyer macam nak pegi pusing2 around the world macam jackie chan dalam citer dye... rase cm nak pegi sume tempat2 menarik kat dunia nie.. and rase culture dye...

23. makanan favourite aku... adalah makanan berg0reng2.. paling suke.. nasi goreng pattaya.. kalau western pulak.. pasta white sauce (bet0l ker nie name dye..?) yang kak nad masak untuk aku tyme bufday tahun lepas.... minuman pulak.. ayer sirap bandung..! sebab dye kaler pink...
=)

24. aku rindu masa2 lalu...
maafkan bila ku tak sempurna... aku hanyalah manusia biasa...

25. 0ne thing i'm scared 0f is falling in l0ve..
because once i'm in luv... i'll l0ve sume0ne with all my heart...

fuh...! abes pun 25 rand0m things nie...
s0, kat bawah nie 20 rand0m people i choose...
=)

"once you have been tagged , you are supposed to write a note with 25 random , facts , habits , or goal about you? at the end. choose 20 people to be tagged. you have to tagged a person who tagged you.. if i tag you , its because i want to know about you."

10 comments:

  1. wahh nant nil jwb tag ni k :) InsyaAllah ^_^

    ReplyDelete
  2. thanx tag sy :)
    http://melahshengal.blogspot.com/2010/11/wah-aku-di-tag.html

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum... nanti mama jawap tag ni ye... Insaallah. terima kasih atas ingatan kamu.... semoga kehidupanmu sentiasa dirahmati...

    ReplyDelete
  4. my dear , zama dah buat benda ni . kalau nk baca, buka link ni ye :) thanks sbb tag zama :P

    http://zamarlyana.blogspot.com/2010/10/kantoi-sudaaa.html

    ReplyDelete
  5. Awww Hajar, thanks for the tag :)
    Tapi Wan dah penah buat ni kat facebook, wajarkah Wan post balik kat blog? Hehe mcm tak perlu je?

    Lol thanks again yea Hajar ^^

    ReplyDelete
  6. thumbs up for number 5, 13 and 17!

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^