Sunday, 28 November 2010

pRincEsS h0uR...

happy new year!
*dah new year ker...????*

tajuk aku kali nie memang tak de kene mengena sangat pun dengan isi nyer... sebenar aku baru jer abes tengok cerite k0rea yang bertajuk Princess Hour... sangat2 ser0n0k tau3.. mesti korunk sume nak cakap.. *lambat larh aku nie!*... dah ta0 dah... aku baru nak explore crite2 korea yang best tuh sume.. tyme dye ditayangkan, aku tengah kat asrama.. tu yang tak dapat nak expl0re...

and bile aku expl0re... fuh.. memang best larh crite nie.. pasal budak2 sk0la yang nak sangat2 jadi princess.... dan dalam crite nie larh aku tau yang nak jadik se0rang princess nie pun susah.. banyak pr0t0kol dan peraturan kene ikut... s0, her0in dye nie pun tibe2 dapat jadik puteri raja.. memang dream c0me true!

okeyh.. ape yang aku makin merepek nie... sebenar nyer.. aku memang nak update bl0g aku jumaat punyer malam... tapi penat sangat2.. balek kelas anat0my pun dah pukul 6.30 petang.. keluar dari rumah pagi2 pukul 7.20.. mane tak penat nyer... pastu aku nak update ari sabtu punyer malam... still penat c0z ari sabtu penuh dengan pr0gram...! tak dapat nak rehat pun.. ahad malam nie baru nak rehat... and berbl0gging..

semalam ape yang best ek..? hmm... pagi2 bute aku pegi sh0pping.. tyme nampak bulan lagi di kaki langit.. tapi jangan salah sangke...! sh0pping barang2 dapur larh.. akhir bulan jer kene ler pegi sh0p.. aku pegi dengan kak zahid, kak nad, dan kak t0iek... ktorunk masak same2.. nak pegi Mega (shopping centre yang ade 'ashan'.. kire macam jual barang yang buleyh tahan murah nyer) pun amek mase sejam... takpe2.. demi nak beli barang murah punye pasal.. sume pun sanggup!

winter datang lagi...
kak toiek and kak nad... tyme on the way t0 mega..

lupe pulak aku nak bagi ta0.. skang kat cni dah winter ta0... sn0w dah turun!!!! musim feveret aku.. aku sangat suke bile bangun pagi2 dan lihat di jendela... melihat jalan2 yang perlu aku lalui dipenuhi butir2 salji... putih dan suci.. rase macam nak baring jer atas salji2 tu.. and bile balek dari ape2 kelas jer.. ape lagi... main sn0w ball ler...! baling kat groupmate.. and end our day with happiness...
=)

sambung balek.. lpas sh0pping jer.. perut sume orang pun berker0ncong.. makan kat ikea larh kali nie... yummy~ bile aku hirup mushr00m soup dye jer.. rase macam kat pizza hut punyer! terase nak makan pizza larh pulak sekarang... sedap nyer.. tadi baru jer lepas k0l rumah.. diorunk makan pizza hut ari nie.. jelez nyer... kat cni.. nak makan pizza buleyh.. tapi pizza mushr0om and vege je larh.. ayam and daging kan tak halal.. s0, jadi vegetarian je larh bile makan kat luar yek...

mushroom soup and garlic bread..!

lepas balek shopping jer.. trus pegi kelas Russian di hari sabtu.. penat weyh... tak terlarat.. and malam pulak pegi majlis deepavali... untuk seluruh malaysian kat nizhny.. malam tuh tak payah nak masak larh.. and balek bilik jer.. trus penat and rase nak tid0.. and memang aku terus tid0 jer lepas baring atas katil.. bawah comforter tyme sejuk2... best2...!

and pagi nie.. aku bangun pagi.. semangat ta0 aku nak buwat triffle yang sedap.. resipi tu aku amek dari newspaper the star yang dah berkurun lame.. first tyme aku buat dulu trus jadi tau.. yummy~ triffle nie.. 1st layer swiss roll.. 2nd layer custard yang manis2 tu.. and layer paling atas, jelly strawberry...! malam nie baru nak makan...

p/s: nak dinner nie.. b0n appetite!
=)

2 comments:

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^