Thursday, 4 November 2010

jUst an0ther h0liDay!

just another holiday..
a tiring 0ne!
xsempat2 nak rehat p0wn....

but in other w0rds...
a W0NDERFUL one...!
=)

and n0w...
tersangat sangat sangat mengant0k!

okeyh.. sekitar russia sekarang tga 'praznik'... macam perayaan larh... tapi perayaan untuk hari ape pun aku tak tahu... tp bukan deepavali of c0z! yang penting dapat cuti 4 hari sekali gus! fuh... best gilerz... nak dapat cuti sehari pun susah gilerz kat sini... asal dapat 4 hari.. ape lagi.. sr0n0k tak terkate... kat malaysia pulak... tga cuti deepavali kan3..? family aku pun tgah cuti kat sane.. same2 ler kte berehat yek sementare maseh ade mase nie....

pagi tadi selepas aku bangun tid0 kat rumah Arinie and Atirah kat h0stel 5.. (aku tinggal kat hostel 1... actually xleyh sebenar nyer pegi tid0 bilik2 orang nie... jangan buwat ta0! hehe).. ade sleep0ver kat sane.. ktorunk pun bercadang nak pegi Fantastika pagi tadi... fantastika nie shopping c0mplex yang bleyh tahan best nyer... yang aku pegi minggu lepas... dengan kak sueha... berape banyak kali ler aku nak shopping nie kn3...

tapi...

shopping kali nie aku tak beli ape2...! hebat x..? hebat x..? hebat x..? terer kan...! i mean tak beli ape2 yg macam membazir larh.. kire okeyh ler tu kan... just beli barang2 keperluan kat hypermarket kt ctu... tu tyme last2... sebelum tu.. aku, ihsan, yana and tirah pun menjelajah fantastika tu dari hujung ke hujung... sampai kaki aku dah rase saket... letih kowt.. padahal last week dah pusing shopping c0mplex tu dah.. melampau kn...

eating t0gether... luv u guys.. my usrahmate...
plus arinie and kak farah..!


sampai jer f00dcourt.. sebab kan kelaparan.. bukan aku yek! hehe.. kitorunk pun makan... aku, ihsan and yana bli d0nut yang chumeyl2 kat ctu.. aku pun amek kaler pink... lawa tau.. and manis.. and sedap.. tirah pulak makan subway... tibe2 tertengok kedai 'ud0n' kat ctu... kedai jepun.. ade jual mee.. t0gether with sushi.. and bile sebut sushi jer.. aku xleyh nak makan...

tapi takpe.... sebab malam nie ktorunk nak makan homemade-sushi...! s0, konfem x memudaratkan kesihatan.. insyaAllah... pastu.. balek larh dari 'wind0w' shoppingyang buleyh di kire macam exercise...

h0me-made-sushi.... we made it t0gether...!
menyelerakan tak..? i did it too...!

pastu mule larh sesi membuat sushi... yummy... kali nie.. aku telah berjaye menggulung sushi dan membuat sushi dengan bet0l...! yey... ser0nok tau... sebab dapat tengok hasilnyer... aku nyer sushi 1st batch... s0, terus kene makan... pastu keje seterus nyer dilaksanakan kak toiek... dye yang memang kuat bab nak gulung sushi nie... pastu kak nad pulak buat sushi yang chumeyl2, vege sushi and mojit0... kak zahid potong sushi dan sambil tu makan yang extra2 nyer... sume pun cam tuh.. sambil wat sushi sambil makan...
=P

sushi with antenna...! chumeyl kan3...
together with vege sushi kak nad...


ayer mojit0... bt0l2 cm kt rest0ran jepun yang kte asek pegi tuh... b0leyh buwat sendiri dah... lagi jimat...

at last, sume dah kenyang c0z makan sushi tyme tga buwat tadi...
tapi kitorunk tetap makan jugak... sebab sangat2 sedap! sedap hingga menjilat jari ta0...

es0k pulak ade trip t0 kazan...
can't wait f0r that...
tid0 dalam 'mashrut' or van je larh malam nie yek....
=)

4 comments:

  1. sy suke mkn sushi :)...sonoknyer kalo dpt g ober-c gak..

    ReplyDelete
  2. makan sushi buatan sendiri lagi baik untuk kesihatan ta02.... bli kat kedai x tau lagi... =)

    ReplyDelete
  3. weeeeh! awk buat kimbab juge ke?!!
    kenapa teruk sgt rupe nye hehehhee..
    :)

    ReplyDelete
  4. ngeh3... nie buwat maen2 jer... xlarat nak mampat kn dye~
    huhu

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^