Friday, 29 October 2010

sAya sUke jaLan2.... aWak puLak...?


krup krap... krup krap... krup krap...

sambil aku tulis entry kali nieh.. sambil tu aku d0k makan kerop0k lays yang memang x sehat langsung untuk tubuh badan...! banyak cholestr0l sangat2... tapi SEDAP....! and buwat aku addicted... yang paling aku suke rase crab...! dah lah kaler pink bungkusan dye.. fuh..! memang mantap larh... sambil pasang head-ph0ne and dengar lagu gio - bila cinta... dari filem Lagenda Budak Setan... aku memang minat cerita tuh...

okeyh... back t0 da t0pic... aku memang suke jalan2... sejak dari kecik lagi... sebab ikut famili aku jalan2.. every year selalu nyer ade jer tempat yang ayah and mak nak bawak ktorunk jalan2... s0, memang best...! weekend pun same... x puas kalau tak jalan2... with family 0f c0z.. sebab weekend adelah masa yang paling2 sesuai untuk berehat dan spend tyme with family....
=)

selase lepas.... aku dan groupmate aku, adila telah berjalan2 di k0ta nizhny sebagai PELANC0NG...! selame nie memang x penah ade niat pun nak jadik pelancong kat cni... sebab dah biase sangat2... plus 5 years t0 g0... lame tuh.. tunggu 6th year larh baru sume nak jadik pelanc0ng kat cni... biase larh.. bende yang ade depan mata larh yang selalu kita tak hargai sampai kita hilang sesuatu... then only we appreciate it... right..?

perjalanan bermule....! adila sangat ser0n0k naek bus... =)
nie larh bus yang ktorunk naek klu nak pegi kelas ker.. or mane2 jer... our transportation here...

we reached here already....! at walking street... there's a lot of d0lls posing along the walking street.... seriously...

one of my favourite shop here... Schinka... sangat2 lawa barang d dalam nyer~

aku sebenar nyer nak pegi 0ff internet megaf0n aku jer.. disebabkan masih petang lagi ketika itu.. dan kami belum amek gambar tyme autumn kat nizhny... dan tibe2 adila pun ajak aku pegi... ape lagi, terlajak larh kami ke walking street... antara tempat shopping yang aku suke kat sini... tapi kali nie aku tak shopping pun... nak simpan dwet sket bulan nie... nak pegi jalan2 nanti.. insyaAllah jadik bulan january nanti... and adila yang beli barang...! vareshki... or gloves that c0ver all ur fingers... memang tersangat terlampau chumeyl dan tebal....!

setelah penat berjalan... rehat sebentar... but its quite c0ld during this tyme... xbleyh duduk luar lame2...

nie ade dolls lagi... mother with daughter.... how l0vely~

pastu bile dah penat2 berjalan sampai ke petang... perut pun mule membuat bunyi.. ape lagi... makan mcd0nalds larh...! dah dekat dah.. on da way t0 bus st0p jer... tapi kan...tapi kan.. tapi kan... mcd0nalds kat malaysia lagi best! sebab semua nyer halal... tu yang penting... kat sini nak pilih makanan pun kene amek yang seaf00d sahaje ... and b0leyh amek yang sayur2an and buah2an sahaje.... that's all... my fav is big mac.. s0, memang tak b0leyh nak makan kat cni... tu yang tyme kat malaysia hari tue aku makan big mac paling banyak... sket2 pegi mcd and makan bigmac...! xpe.. aku suke...
=)

mcd0nalds cafe near the bus st0p... u spell it urself.. in russia, everything must b written in their language!
p/s: adila ade jugak~

enj0ying our meals.... yummy...

this is what i ate.... sedap kan3...? j0m pegi mcd lagi lepas nie...!
fish roll + ice-cream chocolate + pie berry


inilah kisah perjalananku di bumi nizhny...
=)

5 comments:

  1. the way i read McDonald's in russia : Makdohanac :P and what is the food in green covering?? PORN?!

    ReplyDelete
  2. haha...! of course NOT...! its written ROLL... fish r0ll, tu jer yang buleyh makan plus with fillet o fish!

    ReplyDelete
  3. hi! i'm new on blogger. follow me! hehe.. :) akak mmang lepas spm trus prgi sane ke? or matriks stahun kt m'sia dulu? saye bru hbis spm tu yg tanye psal tu..

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^