Sunday, 10 October 2010

KemBang kunCup aiDilFitRi...


salam aidilfitri dari h0ney and me...
maaf zahir dan batin...
=)

m0rnink Russia....
its a very nice weather today...

dan aku pulak tgah makan r0ti jala plus kari yang sedap gilerz d pagi hari... yup.. roti jala d bumi komunis... of c0z bukan beli.. buat sendiri larh.... petang semalam, telah di adakan rumah terbuka d h0stel 1 intermediate hall... yang di anjurkan oleh...

-Pn seri Nasuha
-Fazila
-Hjh Zahidah
-Toiek
-Nadia Azmi
-Datin Izyan
-Fawah
-Farehah
-Miss ct hajar
-Aina

nie larh roti jala yang aku makan d pagi hari.. yummy~

dengan name laen... akak2 4th year.. eh.. silap pulak... akak2 5th year.. and junior yang duduk dengan diorang... aka aku dan aina... aina nie bru je masuk cni last few weeks.. 1st year... s0, kitorunk pun telah bercadang utk wat rumah terbuka yang besh gilerz dengan makanan yang terpaling best..!

menu of da day...
Laksa J0h0r
r0ti jala wif curry
kek gulung
Ayer bali

majlis nie lebih kurang macam majlis rewang kt kampung2 larh kire nyer... memang berg0t0ng r0yong all out! (kalau ade yang xtau... rewang tu mcm gotong royong time orang nak wat majlis kt kampung.. mcm majlis kawen ker... sebenarnyer aku pun bru ta0...! =)...

malam sebelum majlis aku d0k tolong kak sueha potong and blend segale jenis bawang, halia, and barang2 untuk d tumis es0k hari nyer... walaupun aku pakai spec... tapi memang sume orang pun d0k menanges sebab kepedihan bawang yang tak tertahan... except kak sueha... master chef abes.. x pedih langsung... hebat kn3... on the other hand... kak farah, kak eila and aina... d0k seb0k wat kek gulung yang gune resipi bahulu... warna warni dan lawa sangat2...


beli kat kedai ker...? sume orang tanyer... of c0z not...! buat sendiri larh... kak farah yang pakar nyer...

malam tuh pun sume orang tid0 awal dengan harapan dapat bangun awal es0k nyer... kecuali kak eila yang lepas abes wat kek gulung.. dye wat roti jala trus... sampai pagi... yang laen tid0 dan aku pulak terbangun lambat... 'spegetti aku...!' x start masak lagi..! dah pkul 6 dh nie... sempat ke x... dan mule larh kelam kabut d pagi hari...

kak zahid pulak trus sambung keje kak eila menjala r0ti.. bukan menjala ikan di laut yek... keje menjala nie start dri pkul 12 malam sampai 8 pagi... lame kan.. total dapat: 700 roti jala...! fuh.. memang hebat larh diorg... at the same tyme.. aku pun mule start rebus spagetti, kak sueha and kak izyan masak kari untuk roti jala, kak nad and kak farehah masak kuah laksa... lpas tuh sume yang laen2 potong2 bahan untuk laksa....

kak toiek dan ayer barli nyer.... sedap ta0... and t0gether with eskem malaysia nyer... due2 pun sedap..~

by the tyme pkul 1 tengahari.... alhamdulillah sume dah siap... orang pun datang berkerumun ke rumah terbuka kami... orang yang aku jemput just usrahmate and groupmate... sket jer c0z m0stly yg dtg 5th year and 6th year... dan most of them just luv it...! sedap sangat2.... and we're happy with that..!
=)

i am a student.. my j0b is t0 study..!

dan disebabkan next week tiap2 hari ade test... subjek laen2... aku pun dah xleyh nak maen2... hari nie kene study jer.. walaupun cuace sangat2 best..!
Say NO to study last minute anym0re!
=)

2 comments:

  1. Bestnya kalau dapat makan.

    ReplyDelete
  2. jemput larh datang openhouse nnti yek... dah abes raye dah... =)

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^