Friday, 10 September 2010

SaLaM aiDiLfitRi...

Salam Aidilfitri semua......!

-->
go0d morning semua....
=)

pagi nie dah masuk raye ke-4... baru larh aku sempat nak tulis blog nie balek... fuh.. memang xsangka aku raye nie akan jadik very2 hectic... dari raye pertame sampai sekarang.. rase nyer kalau es0k bukan hari isnin yang sume 0rang pun ade kelas, confirm banyak lagi activiti yang ade later...

walaupun raye kat cni xmacam raye kat rumah... tapi sekarang aku x sediyh lagi... time kasih yek kawan2 yang bagi support... i rilly appreaciate it.. u guys memang baek...
=)

meh aku cerite pengalaman raye di perantauan....

malam raye bersame buku physiology... pkul 12.18 pagi...
raye 1st...
pagi2 tu aku p0wn siap2 pakai baju kebaya kaler purple c0z tema kaler untuk batch ktorang kaler purple... sambil dengar takbir raye and lagu2 raye yang terpasang di lapt0p..! bukan di tv yek.. sebab tv kat cni konfem larh xde kan.. sampai2 kelas, 2 minute before the lecturer arrived.. fuh... selamat x lambat.. kalau x, mmg mengamuk dye.. xleyh student lambat ckit p0wn...! then... memang kelas tu kene bedah katak.. and it was da first tyme in my life... SERIOUSLY...! but i didnt touch the FROGS of coz... geli tau.. nak bunuh dye lagi larh.. kesian abes... maybe later... but still, its a maybe...
=P
dalam kelas physio... luckily i'm not late... but memang sume kene marah c0z macam x bace p0wn... sume x ready.. name pun raye..!
katak2 yang terkorban d pagi raye... kecian nyer~
lpas tu ade lecture bi0chem.. pastu ade larh orang yang sebok2 nak pakai samping d pagi raye time belum start lecture.. macam suasana d pagi raye bt0l2... yup.. pagi raye.. lpas jer lecture.. groupmate aku pun pegi beraye d rumah senior2.. best2.. diorang masak rendang, ketupat, kuah lodeh... but of c0z, xde lemang favoutrite aku... next year je larh aku makan yek... petang2 pulak ade sesi f0tography bersame batch 2nd year... batch paling mude.. memandangkan junior2 xdatang lagi... hehe..

our lovely batch... sume purple... chumeyl jer... rilly luv this picture...
me and adila.... my best groupmate...! dye memang superb pandai... well, made fr0m mrsm taiping larh kate kan... 

okeyh... ari ni aku sambut raye ngan senior2 5th year yang tinggal dengan aku... memandangkan semalam diorang xdapat nak beraye btol2.. ade kelas larh.. ade exam larh... and so 0n.. s0, kami beraye mengikut waktu malaysia... well, kami anak malaysia...! hehe... menu d pagi raye.. nasi kerabu kelantan... memang kali pertame f0r most of people.. but n0t for me... dah penah rase dah.. but f0rgot where and when... memang sedap larh...! and banyak bt0l makanan d pagi raye tu...

but sebelum makan pun, ktorunk ade sesi fotografi... sume pun pakai baju kaler pink or purple.. theme untuk kali nie pulak... kami beraye ramai2.. bersame kakak2 mara jugak.. then, malam tu.. mula larh penuh jadual... c0z esok nyer batch 2nd year means batch ktorunk nak wat openhouse untuk seluruh malaysians... ramai around 300 people... s0, aku pun pegi hostel 5 untuk tolong2 wat popia yang sedap kat sane and goreng skali... memang banyak ta0.. 300++... tid0 pun lambat.. but luckily sume dah siap malam tu.. pagi tu jer, dah boleh relax...

me... myself.. and i...
hari raye ke-3...

okeyh... bermule larh... 0PEN HOUSE 2nd year... nie kali pertame ktorunk wat open house memandangkan last year datang2 dah raye.. xsempat nak decide ape2 sume... nak id0p pun x reti tyme tuh... s0, sume pun berjalan dengan lancar...Alhamdulillah... malam tu pun ape lagi.. tid0 jer.. c0z very2 tired...

nie larh senior2 aku yang memang terpaling baik dalam dunia....! aku tinggal dengan diorang dari 1st year lagi... luv u guys s00000 much...
mwuacks~
nie larh yang kami batch 2nd year masak... aku bwat p0pia goreng saje...
=)
me and adila.... selamat hari raye semua... maaf zahir batin yek...! and now.. kene start study dah...
=)

No comments:

Post a Comment

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^