Saturday, 4 September 2010

JanJi KeKaSih...

nie larh citer dye...

okeyh... tak kesah larh orang nak kate aku nie ketinggalan zaman or what so ever.. tapi aku tetap nak tulis pasal citer nie... sebenar nyer semalam bru aku tengok citer ni ngan senior2 housemate aku kat bilik sebelah.. teng0k2 dah epis0de terakhir... aku rase larh.. c0z macam dh ending jer aku tengok..

walaupun 2 bulan aku dok kat msia.. xpenah pulak aku teng0k citer ni.. tup tap tup tap.. teng0k bile kat cni pulak... s0, ari nie.. sambil aku salin note lecture yang aku ketinggalan sket, aku pun bukak citer nie kat website tv3..

dan..
bermula lah epilog Janji Kekasih dari episod satu...

its a nice st0ry... about a bad girl turn out t0 b a good girl.. dalam sekelip mate jer b0leyh berubah, kalau dapat hidayah dan petunjuk dari Allah... well, basically Rina nie mmg x dapat tunjuk ajar agama yang bt0l oleh kedua ibu bapa dye.. dye x penah tgk parents dye s0lat, s0, cm ner dye nak practice kat rumah..

then, environment dye b4 masuk college tu mmg sangat2 mencabar... kawan2 yang dye campur dengan.. and luckily dye masuk college and roomate dye Alia.. se0rang yang baik dan s0lehah.. yang boleyh sedikit sebanyak beri dye ilmu agama...

jiwa Rina kosong.. dan tatkala itu.. dye telah diketemukan dengan hidayah Allah.. ketenangan jiwa terus dikecapi.. Alhamdulillah.. tapi.. sayang nyer.. masa yang ada cukup singkat bwat Rina akibat penyakit nya.. dan dia meninggal setelah kembali bertaubat pada Allah swt...

m0ral of the story.. even if we did a lot of mistakes in our past.. still, Allah Maha Pengampun dan Pengasih.. pintu taubat sentiasa terbuka hingga sebelum nyawa kita ditarik... lagi2 masa kite sedang berpuase d bulan Ramadhan.. m0ga2 doa kte dimakbulkan...
=)

No comments:

Post a Comment

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^