Wednesday, 18 August 2010

BuMi k0muNis....

nie larh h0stel aku kat nizhny...
dan lagi berape hari jer aku kene pulang ke sane semula...

tarikh hari ini... 18 aug 2010..

flight t0 mosc0w... 29 aug 2010...

time left... 10 days..!

kalau ikutkan hati.. aku memang xnak balek ke russia lagi... tapi ikutkan akal.. aku mesti balek semula ke sane.. baru setahun aku study kat sane.. xsempat habis anat0my lagi.. 5 years t0 g0... tapi bak kate senior2 yang laen... pejam celik, pejam celik... dah abes study and kene keje.. s0, better enj0y urselves n0w... because its n0w or never...!!! cewah...

ape sebenarnyer yang membuatkan aku xnak balek sangat kat sane...??? main reas0n dye adalah c0z aku akan tempuhi 2 exam yang terpaling hebat dalam dunia...! (iye ker...??? aku pun x tahu...).. exam ANATOMY and HISTOLOGY.....!!! mmg anatomy tu yg paling seram... xpasal2 sem depan nie sume 2nd year jadik z0mbie... or klu nak c0meyl sket.. jadik panda...! hehe...

time exam anatomy nnti... lecturer siap bentang karpet merah lagi... utk ape..? utk p0se bef0re masuk Grammy Awards ker...??? n0 way...! utk mempersila kan student2 jawab dengan lebih tenang... but seriously... its gonna b s0 scared... phobia sume org seyh...

aku rase tu je larh sebab aku xnak balek sane.... klu sebab winter dye... aku suke jer.. x berpeluh langsung.. tp bile dah jejak -30 degree celcius.. huh.. mmg x tahan larh kan... pki berlapis2 pun stil sejuk sampai ke tulang... meh aku kongsi sket perubahan musim kat sane.. tempat aku belajar.. Nizhny Novgorod State Medical Academy... tergeliat lidah sume org nak sebut...
=)

fall... time mule2 sampai nizhny...

mase mule2 aku datang time fall or luruh... mmg kaler kuning jer sume bende... daun turun merate2.. nak sapu pun sampai xlarat... tapi bukan aku ler yang sapu..! cuace dye xlah sejuk sgt... around 16 degree... tp time ktorunk keluar dri airport kt moscow... memg terketar2 ler kaki sume org... sejuk seyh...!

winter... musim yang paling2 aku suke.. walaupun aku xberape nak tahan sejuk2 nih..

pastu tibe larh musim yang paling sume org tunggu2... xpenah maen sn0w larh katekan... then, yang paling best nyer... disebabkan nizhny paling utara antara yang laen.. sn0w pun turun paling cepat... ape lagi...! seronok giler...! kecian kwn2 yang laen kat volgo.. punye la mengharap turun snow kat sane cpat... musim winter aku paling suke... lpas snow trun jer.. sume bende jadik putih.. suci.. dan murni... lawa bt0l..!

tapi lepas tu.. ktorunk ler musim winter paling lame... nak tunggu musim spring.. memang berkurun... time kwan2 kat volgo dah tangkap gambar ngan bunga2 tulip yang lawa.. ktorunk still kene pakai baju2 bel0n tu.. s0, setiap tempat pun ade pr0s and c0ns nyer.. bersyukur jer larh dengan tempat masing2... ade hikmah kenape kte dpt tempat tu..

nie larh groupmates aku... ktorunk pegi maen basikal tyme spring... bile aku ade mase nnti aku cerita sket pasal diorunk nie...

then... bile musim panas... mmg tersangat panas... boleh jejak 40 degree celcius... lebih panas dari malaysia...time ni larh ktorunk kene struggle dengan exam yang banyak and susah2.. and time ni jugak lah ktorunk pulang ke tanah ayer...! yey!

and f0r us, the seasons will repeated again and again f0r another 5 years...
after that.. always summer in malaysia...!
=)

2 comments:

  1. benci kau benci ahhhhhh. ko lagi lame kot nak balik. benci kau benciiii ahhhhhhh.

    ReplyDelete
  2. rilek r... at least korunk leyh study byk2 utk anat0my lagi... ktorunk sampai2 trus kelas... =P

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^