Thursday, 12 August 2010

bAck t0 sch0oL.....!

Maktab Rendah Sains MARA Langkawi...
this is where i spent my 2 years life as a high school student

Maresmawian...
this is wut we called ourselves

da best thing about this college is dat is is situated at langkawi... tempat pelancongan yang sangat best kat msia...! and x jaouh dari pekan Kuah... s0, outing dekat jer.. naek van rmai2 and bayar jer rm2 sorunk..(tyme dulu2 larh... skung xtau larh plak... ).. kat maktab ni jgak larh aku kenal sorang kawan baek aku.. nadia balqis..
=)

rite after my vacation at pangkor island.. i went t0 russian students' summer camp f0r 3 days.. then, directly after that.. on the night.. i went to langkawi...! nak amek sijil spm punyer pasal... yang pegi.. aku, uya, n yana taufik... sume larh datang dgn tujuan yang same... sampai kat stesen bus, ktorunk pun di offer dengan penyewa kereta kat lgkw nnti.. plus wif hotel.. memandangkan aku x reti bawak kereta... (lesen x dpt lagi larh katekn...) uya pun pilih la kereta iswara aut0.. s0, senang sket nk bwk...

then, sume pun naek ferry dengan terlebih excited nyer... iye larh.. dh brape tahun x dtg langkawi.. sampai2 trus amek kereta.. pertame kali tgk... 'lawa' seyh kete nih... lpas tu... uya pun trus nk bawak kete yg bru dpt... tekan punyer tekan minyak dye.. xjalan... haish.. kenape plak dgn kete nih...??? rupe2 nyer hand break x turun lagi.. n0 wonder larh..

then, mmg byk larh perkare lawak yang terjadi dengan kereta 'chumeyl' tuh... x bleyh start enjin larh.. xbleyh bukak pintu larh... kene saman by the end of the day larh... and mcm2 lagi..! then ktorg pun trus pegi maktab... jumpe cikgu2 lame... sr0nok sgt tgk maktab... sebab kat ctu larh aku blajar byk bende... pengalaman 2 tahun mmg xdpt dilupekan..

my class... rilly misz my classmates...!
lawrenkids...!

ilmu2 yang cikgu ajar... mlm2 stay up depan pintu bilik time dh light off.... study group... ment0r-mentee... ladies night yang huru-hara sket.. dinner batch uninety... p0nteng prep petang and prep hari sabtu (nih mmg favourite...!) .. riadah x turun.. fly jer maktab time weekend... tgk muvie kat lappy.. yang paling best ---> fly maktab time tga spm...! lpas exam physics... g maen bowling jap and tgk wayang...! 0ps... harap2 xde ldp yang bce nih.. tu sume kenangan yang terindah time kat skola...

okeyh... back to da story... lpas jer pegi maktab.. ktorunk pun agak blur2 nk pegi mne... then, uya pun cadangkn pegi pantai chenang... map dah ade... ape lagi, redah je larh... tukar baju jap kat hotel.. then bawak t0wel jer..! x bawak bju nk tukar pun... bwat je ape yang ktorunk suke.. mcm dunia ni ktorunk yang punyer... smpai jer sane.. bru decide nak maen ape... dengan berani nyer, ktorunk pun setuju nk naek banana boat and para sailing...!!!!

da 2nd pers0n to go.. uya...

i'm landing..... with a big parachute on top of me..

and that's the best thing happened t0 me in langkawi... selame 2 thun kat sane... xpenah pun cube nak maen water sports... cikgu plak x bg mandi laut time student.. then, on that day.. trus je pegi... nice...!!! yang paling best para sailing..! mmg terbaek larh... then, dengan basah kuyup nyer ktorunk pun pegi jalan2 kat chenang jap sambil makan ice cream.. then, balek hotel trus...!

but we didnt have da chance to try jet ski... since i dunno how to swim...!

lpas tu, sume org pun lapar sgt2... dah berendam brape lame kat laut... then, trus g makan kat jai... dh lame x makan kt sane.. sedap seyh...!! mlm tuh ktorunk pun shopping choc utk bwk balek kat family... mlm tu tid0 mmg nyenyak abes...! sebab penat sgt sume org... pagi esk nyer.. aku pun trus bgn and siap2 nk balek...

lpas ni xtau bile lagi nk dtg sane..
...sayonara langkawi...

2 comments:

  1. ehem ehem.. ldp disini.. hahaha
    eh u fly ek? xajak poonnn.. tgk movie plak tu =.=!

    ReplyDelete
  2. haha... ops.. kant0i ngan ldp...!
    aah.. fly without kad outing.. hehe...

    ReplyDelete

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^