Wednesday, 28 July 2010

vIew fr0m da t0p of da w0rld~

Singapore flyer...!

pada suatu mlm yang tidak kurang sepi nyer... setelah rancang nk pegi spore flyer ari jumaat lpas... ktorunk pun berjaye pegi and naek singapore flyer... (kene tulis pegi and naek c0z abg aku sorunk tu dye sempat pegi jerw... naek xsempat....!!! hehe...)..

ticket kak mas dh book seminggu lepas... kak mas kate naseb aku mmg baek coz klu sebenar nyer, nk dapat ticket fr0m government, kene b00k 1 month b4 or more... luckily dapat trus next week nyer...! sr0n0k seyh...disebabkn kak mas dapat lebih 1 ticket, ktorunk pun pegi ngan abg masri skali... (btw, ticket tu stil ngan dye kn...??? kene tuntut nie.. hehe).. s0, gambar2 aku kali nih dye yang tolong amek... makaseh yek..!
=)

yang paling aku suke bile pegi cni is that we can see the view of spore fr0m the top of the w0rld...! lawa seyh.. mule2 nk tunggu naek xde larh lame sangat... kejap jer c0z xramai org sgt... then naek trus... time tuh aku tgk jam pkul 7.40 pm... so, bru jer lpas sunset... lawa bt0l..! bile sampai kat tmpt yang paling atas, mule ler kaki jadik mcm jelly (bak kate kak mas..).. hehe.. gerun seyh...! tinggi bt0l...

view time sunset... is it real..? of c0z NO...! gmbr dalam lift jer ni...
=p

time yang dianggar kn naek bende tuh dianggarkn lebiyh kurang setengah jam larh... nice 0ne..! dari cni bleyh nmpak F1 circuit spore punyer... beza nyer spore flyers dgn eye on msia (yg dulu2 kat tasik titiwangse...).. spore flyer mmg lagi besar larh of c0z..! muat 20 org kowt...and pusing skali jer... msia punyer 6 org jer kn.. then, pusing byk2 kali c0z a bit smaller than spore punyer... klu nak naek skang kat melake larh... eye on malacca larh plak dh jadik...

lpas tu, sempat bli souvenier jap kat kedai sane... bli sn0w globe.. memandangkan aku mmg kumpul snow globe dri sume negare yang aku pegi, kt cni pun aku beli larh.. tgh2 dye ade patung merlion.. then, turun2 tgk F1 circuit jap... dekat jer bawah tu... kak mas siap duduk2 lagi kt circuit tu.. bese ler, bukan musim F1... s0, sempat ler jgak amek gambr kt litar F1...

F1 circuit in spore...!

then, last night @ spore... sempat pegi shopping kjap.. kat ikea.. then try pegi Mustafa kejap... mustafa nih macam mydin ler kire nyer kat msia... bende murah2..! and sume ade.. lagi advance larh kire nyer.. plus bukak 24 jam... mane x best nyer.. bli souvenier sket and try tgk2 perfume... carik punyer carik, bli larh satu perfume bru.. igt nk bli flora by gucci... tp try punyer try, xsedap larh plak bau dye.. paris hilt0n punyer sweet sgt plak.. nnti semut dtg plak.. then bli echo by davidoff.. mixture of metallic undertones, woods, and spices.. nice smell...

echo women by david0ff...

end of my trip @ spore...
=)

No comments:

Post a Comment

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^