Thursday, 22 July 2010

uNiverSal stUdi0 SiNgaPore..!

nice city..
beautiful people..
super duper delicious fo0d...!
yummy~

kak mas and me...! time kat depan universal studi0.. actually word kat belakang tuh pusing2.. so, nk dpt full word universal tu mmg susah glerz..!

okeyh.... bende yang paling best and paling aku suke adalah universal studi0 kat sane...!!!! lawa giler seyh.. mmg sume tmpat lawa2 jer... masuk situ jer macam masuk fantasy land..!

universal studi0 spore.. i'd been there...!

mule2 aku ngan my aunty fr0m singapore (panggil kak mas jer... c0z dye mude lagi.. =) bt0lak dari rumah to Viv0 city... parked m0t0r vespa kaler baby blue yang c0meyl giler kat ctu.. then, tunggu abang imran.. sambil2 tu ape lagi, pusing2 larh kat shopping mall tu..! sume tga SALE...! best giler.. tp x bli pape pown.. huhu...

then, perjalanan pun bermule.....! naek bus from here t0 sent0sa island (is it..? ye larh kowt)... mule2 hujan kind of heavy... i mean it..! rilly heavy.. tp bile dah sampai sane... alhamdulillah.. x lebat sgt p0wn... btw, mmg naseb aku kowt.. asal pegi universal studio jer, hujan mesti tr0n.. time g universal studi0 kat Paris pun hujan... sn0w lagi...! budak hujan kowt aku nih...
=)

hollyw00d pun dah pegi...

wait3...! kat hollywood pun ade egypt...??? seriously..???
=)

pastu mule larh abang im tangkap gambar dgn camera dye yang mahal tuh... photographer hebat ler katekan..! hehe... and m0del2 nyer aku ngan kak mas... kesian abg im gambar dye sket... laen kali yek abg im.. hehe..

bende yang paling aku suke kat universal studi0 singapore is fiona's castle...! mmg lawa larh... tu yg amek byk giler shots kat sane.. and yang paling aku ske naek time kat pyramid... bende kat the mummy tuh.. mmg best weyh... seram.. unexpected.. kecut perut.. berbal0i.. roller coaster yang best r..! best giler~ sampai sanggup beratur 2x utk naek... luckily time tu x ramai org... lpas tuh, trus penuh org nak naek... naseb bek..!

fiona's castle... lawa seyh...! sambil minum fairyg0d mothers potions.. cheers!

bli potion kat cni larh... sedap ta0...

nie larh roller coaster fav ktorunk..! terbaek larh..!

but yang x best nyer, r0ller coaster yg berpusing2 x bukak lagih... tu klu bukak mmg horror.. then, ktorunk sempat bli drinks kat sane... sebenar nyer bukan haus sangat pown.. tp, sebab nak bli botol dye yang mmg lawa... so, ktorunk bli jewr... huhu.. bentuk dye macam botol potion.. or in other words, botol kat lab chemistry... fairyg0d mother yang jual... then bli thermos yang comeyl giler utk aku dan adeq aku yang paling c0meyl... kiut sangat2..

gempak x rollercoaster dye...???? tp x bukak pown..! huhu..

kat sane sempat tgk shrek 4d and live show jgak..! best giler r... klu nk c0mpare ngan themepark kat msia, mmg xbleyh lawan r... sebab universal studi0 ni pun bajet dye nk wat pun mahal kan... s0, result dye pun gempak larh... seyes nie... lpas dye tutup jer sume rides, bri ktorunk balek.. time balek tu, bru ler rase kaki saket giler... dah ler pki high heels..! c0ngratz la kan...
=p

shrek 4D... nak tunggu masuk jer yang lame... but time dpt duduk tuh, mmg lega... hilang saket kaki jap...

balek2, ktorunk makan jap kat banquet kat viv0 city... kat sane jual makanan2 halal f0r muslim.. kak mas kate kuew teow g0reng dye sedap.. then, i give it a try...! mmg sedap larh... balek2 dah mlm... ngant0k and tito...
zzzzzzz

delicious f00d...!
=))

No comments:

Post a Comment

Kalau ada salah silap, Jangan segan silu untuk tegur.
Kalau ada terkasar bahasa, Ampun maaf di pinta.
Saya juga manusia biasa seperti anda.
^_^